Idag är ingen vanlig dag ❤️

För idag är det min älskade sambos födelsedag! Stort grattis min älskade man på din 32års dag! 


För exakt ett år sen var du så liten.



Klart!!!!

Fy så nöjd jag är! Den är typ helt klar, lamporna i garderoben är kvar sen är det lite lister och fix men annars så är den klar! Och så nöjd man kan vara. Att vi krånglat hur vi ska få till den och sen nu när vi väl börja så vart det inge problem alls. Det har runnit på så bra! Lite mer hyllor och sånt som ska införskaffas. 

Före 
Det var gammalt (från huset byggdes) och så ser ni 2 rör i ena garderoben. Slitna och inte alls så praktiska! 

Under 








Efter




Är så nöjd! All förvaring som vi kan ha där och så blir det så "rent" när man inte har skor och jackor framme! Så nu får ni alla kära gäster hänga in era jackor och ställa in skorna på vänstra sidan. Ska även upp mera skoställ. Har märkt att fyfan va mkt skor jag och Martin har! Löjligt mkt känns det som nu när man ska få platts med de. Men ska väl gå och knöla in de någonstans. Tur så har vi ju stora garderober nere där man kan ha massor av skor med fast där är det redan fullt så lär rensa..... 


Uppdatering

Sitter på jobbet nu, har lunch så då kan jag passa på att skriva några rader. Allt går bra på Swedbank i Fagersta. Restiden är jag inte så imponerad på men det funkar för tillfället. 

Hemma så börjar det byggas upp garderobstommar och känns som att detta projekt inte kommer ta allt för lång tid! Hoppas vi på! 

Martin ska väl då självklart vara med på bild! Haha 


Lilltjejen är sjuk, hon hade feber i förrgår men nu har hon inge feber. Snuvig är hon nu och tröttis. Så Martin och Melvina var till dagis en stund idag iaf sen fick dom gå hen tidigare då hon var så trött och slut. I förrgår var hon på läkarbesök och det hade gått så bra förutom febern och att Melvina var så ledsen. Hon väger nu 9,3kg och är 72,5cm lång. Mamma och pappas lilla tjej ❤️



Riva bort din sura min

Nu har jag och Martin tagit an oss ett efterlängtat projekt!!!!! Renovera hallen, eller ja iaf garderoberna! Yes! Äntligen. Åå så jag har längtat efter den dagen. Garderoberna som stått där innan byggdes för länge sen. Så ska bli så fräscht att få sätta dit nya! 

Fanns en fin tapet där bakom också! Hehe här har vi börjat riva. 
Första dagen på nya stället på jobbet. Har gått bra. Nu sitter jag och väntar på en kollega som samåker med mig! 


Vilken härlig kväll!

Igår åkte vi ut till stugan. Vilket väder! Helt underbart, vart så fint hela veckan. 

Vi hade med oss mat så vi kunde
Stanna länge. Vi försökte söva Melvina i vagnen men hon ville inte somna, vart en långpromenad med en tjej som var allt annat än trött enligt henne. När vi kom tillbaka till bilen flyttade vi över henne till bilen och vi han inte äns komma till grannen där ute förens hon somna. Trött tjej men envis. Hehe 

Sen metade vi, fick lite mört men myggen åt ju på en. Helt underbar kväll vart det, helt vindstilla. 


Sen gick vi in och spelade yatzy,
Martin fick 2 yatzy under ett spel. Alltså hur är det möjligt? Kan ju säga att jag var helt underlägsen........ Men godis och dricka så gick det bra även med denn förlust! 

På måndag börjar verkligheten igen. Ska börja på Swedbank i Fagersta så blir ju till att pendla. Kommer sakna Swedbank i Ludvika där jag vart så länge nu. Men förhoppningsvis kommer jag tillbaka. 

Stolsdynan

Vart sugen på att sy ett nytt överdrag till dynan som är till melvinas matstol, eftersom den är nymålad och fin måste den få nytt överdrag också! Så åkte till hemas för att köpa nå bra tyg som lätt går att torka av! Hittade ett rosa med små kaniner! Så söt, så den fick det bli till min rosa tjej. 




Gjorde den så enkel som det bara går, klippte ut tyget efter Ikeas tyg dom jag haft tidigare, sydde ihop och sen i botten där jag lämna det öppet för att kunna få i "madrassen" sydde jag fast snören för att enkelt kunna knyta ihop och ta i och ur lätt. Supernöjd och förstår inte varför jag inte gjort det tidigare..... 

Nytt till Melvinas rum

Köpte en gammal tallrikshylla på loppis för 70kr och nu äntligen är den klar! Vart så nöjd! Perfekt ställe att ha Böker i. 

Martin hjälpte mig även att sätta dit en bräda på nederdelen eftersom jag vill sätta dit krokar där. 

Före: 
Fick premiär använda min färgsprutmaskin som jag fick i julklapp av Martin och den funka perfekt! Jäkla fort det gick att måla! 

Passade även på att måla om melvinas stol som hade tappat lite färg! 

Melvina och pappa kutade runt i krokarna och såg cola ut! 

Köpt krokar till hyllan. 


På platts 
Vart så nöjd! 

Säterdalen

Idag packade vi bilen och åkte till Säter, åt mat och strosa runt lite i byn, sen gick vi till Säterdalen för att kolla på djur. Var ett fint område och perfekt för barn och var väldigt fint! Så vi kom till djuren och det var riktigt spännande tyckte Melvina. Hon klappa fåren, petade på kaninerna och blängde på lamorna, kollade på grisarna och även på gätterna. Så hon traskade runt där och kollade på alla människor. Så söt hon är bär hon går runt i sin egna lilla värd och är helt farsinerad!









När vi hade gått ut från djuren så gick vi en bit sen kom hon nog på att djuren var borta så då vände hon och knata tillbaka till grinden och ville in. 

Efter besöken i Säterdalen åkte vi vidare till Hedemora för att plocka egna jordgubbar. Var skojj, Melvina tyckte det var så roligt att kunna plocka i munen. Hon stoppa i alla jordgubbar hon kom åt så vart att en kunde plocka och den andra fick passa på henne, vi hade varsin bunke och plockade i. 

Hon plockade även ur våra byttor.








Efter jordgubbs plockandet som tig ett bra tag så åkte vi hemåt men gjorde ett stopp i silvbergs gruva för att kolla det helt blåa vattnet! Gud så fint det var! Skulle gärna vilja ta ett dopp i det blå där! 





En helt perfekt dag! 

Imorgon cyklar älsklingen finnmarksturen så då blir det att heja på han! 

Sommarstugan

Första natten för iår i sommarstugan! Riktigt härligt. Var fint väder på fredagskvällen så var perfekt med grillat! Vi satt ute och åt i kvälls solen. Melvina fick premiär använda sin resesäng vilken var en hel del trix och fix innan vi fick ihop den. Men tillslut så förstod vi konceptet! Melvina somnade bog strax efter 8a tiden efter de vart det att spela spel (typ stöta kula fast i mini format) sen yatzy. Åt massa godis och vi hade det så trevligt. Johanna och fredrik sov också där så vi hade så kul! 

Farbror och faster knäpper lite kort 
Farbror fick fullt upp med att gå runt med lillan! 







Bild från maten! Johanna som tagit denna så jag "snor" den av henne! 

Perfekt fredagskväll i stugan med sol, mat och spel! Sov även helt okey, mellis sov också bra, vakna vid 3 tiden och krångla. 

Hahaha
Idag vaknade vi i stugan, inte direkt fint väder. Till frukosten var jag och Johanna ute och plocka blåbär och när vi var klara och inne så märkte Johanna att hennes telefon var borta. Så upp i skogen igen för att leta, vi ringde men hörde inget, gick runt där vi varit och plockat. Jag sätter foten i ett stort hål och ramlar, vänder mig och kollar ner i hålet och undrar vafan det var för nått, haha då ser jag Johannes telefon låg där jag precis trampat ner i hålet. Haha var ljudlöst på telefonen så vi hörde inget! Hehe 

Pyssel

Melvina har äntligen somnat efter massa om och men. Men tillslut slöt hon sina ögon och somna. Dagen idag har vart "Wiehe" en dag att komma ihåg. Är iaf helt slut i huvet, trött och noll energi. Men under lunchen gick jag in på blåklockan och köpte lite nya blommor till nya skänken, så nu fick jag lite energi när jag pyssla med det. 




Gick kanon att cykla hem med 2nya blommor och 2krukor i en påse på handtaget! De kom ju iaf hem hela! Är så nöjd och är så förtjust i dessa klängväxter! 

Imorgon är det äntligen fredag! 

Pineapple fried rice med räkor

Idag lyxade vi till det till kvällsmaten. Vi gjorde fylld ananas. Vart riktigt lyckat och gott! 


Recept 
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 4 salladslökar
  • 2 tomat
  • 2 msk smör
  • 2 ägg
  • 4 dl kokt jasminris
  • 2 msk japansk soja
  • Flingsalt, svartpeppar från kvarn
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 lime
  1. Finhacka vitlök och lök. Tärna tomat och ananas i små bitar.
  2. Hetta upp en wok och svetta löken i smör.
  3. Tillsätt ägget och stek tills det börjar stelna lite, cirka 30 sekunder.
  4. Tillsätt kokt ris, tomat och ananas.
  5. Smaksätt med soja, socker och kryddor.
  6. Blanda i räkor och servera med en lime.
Inte svårt heller för den delen. Men nästa gång vi ska göra denna mat igen ska jag ta mindre soya, vart lite för mkt för min smak men annars var det så mumms så. Sen tog jag bort socker som det stod att man ska ha i, har svårt att förstå varför man ska ha socker i mat. Hehe Vart att tänka på Thailand då vi åt detta ute på resturang. Inte alls tokigt! 

Melvina sover nu och jag ska gå ut och hjälpa Martin med nått ute, vet inte riktigt vad men det visar sig. Ha en härlig onsdag!  

Hugo avlastningsbord

Har nu skruvat ihop avlastningsbordet som jag fått av mamma och Anders i tidig födelsedagspresent! Och herregud så nöjd jag är! Det är så jäkla snyggt! Är en cementskiva uppe på och dena lilla avlastningsbord väger 23kg. Men åå så fint det är! Nu gäller det bara att få ordning på det som ska stå uppe på och göra sig fint! Och nå korgar under som man kan ha lite smidig förvaring i, kanske lite skvallertidningar? 





Så nöjd! Tusen tack mamma för presenten! 

Trött!

Tisdag idag och nu känner jag mig helt slut... Är tröttis. Mellis har precis somnat för kvällen, Martin är ute i båten och fiskar. Jag har nu slagit ner mig i soffan. Så här blir jag kvar. Har lagat chili con Carne och det var en hit för mellis. Hon har blivit att vägra äta burkmaten. Hon ska äta det vi ska äta. Så nu får hon äta mer och mer den maten vi äter men blir att tänka ett steg längre med vad man har i maten. 

Hon lekte och dansa så snällt medans jag laga mat. Hon får ha hel hacklapp. Herr hon kladdar så mkt nu! 


Hon var så trött när hon åt men efter maten vart hon på bättre humör och skratta och busade. Vi låg inne i hennes tält och det var populärt! 

Idag har även Martin hämtat ut mitt paket som jag får av mamma och Anders i tidig födelsedagspresent. Ibland är det tur man bor i en liten stad där alla känner alla typ. För igår när jag gick runt på lunchen så gick jag förbi Nova hem och då kom hon som äger butiken och sa att paketet är klart att hämtas att min mamma vart in och betalat. Mamma har helt glömt bort att berättat det att jag bara kan åka dit och hämta det men tur så fick jag ju reda på det på ett sätt iaf. Mamma är i USA nu och är borta 4veckor till. Hehe så ska försöka skruva upp det ikväll! Kanske ta lite godis till! 

Mellis tyckte iaf om att klättra upp på paketet. När hon kom upp klappa hon händerna. Min lilla klätterfia 



Full fart

Dagen har gått i ett på jobbet. Cyklar hem och sen har det vart i ett här hemma med. Vart en fika på altanen innan Martin åkte iväg till frisören. Han hade köpt beskvier, gudomligt goda! Sen har jag och Melvina städat, dammsugit hela övervåningen typ. Plockat ordning på tjejens rum och satt upp tavlor på melvinas fotavtryck, ena var hon 4veckor och andra var hon 5månader. Roligt att se hur mkt som hon växer! Så flyttade jag ner botten ett hack i mellis säng och det var ju spännande att vara med och skruva och dona. Bädda rent i hennes säng och även flyttat babycamen. Så ville hon sitta i sin säng och leka så då han jag dammsuga hennes rum också. Går undan och man hinner mkt även om man jobbar. Hålla farten uppe, inte slå sig ner i soffan för då fastnar man där. Men nu har jag slagit ner rumpan i soffan då mellis sover för kvällen och Martin är och spelar fotboll. 

Vilket väder det vart idag, flera dagar som denna tack! 




Har två par hyllor som ska upp ovanför Melvinas säng men konsolerna jag vill ha är hela tiden slut så lär nog börja kolla in andra. Drygt när man hittat på det som man vill ha sen är de slut och går inte att få tag i.... Irriterande. Själva hyllorna har vi köpt men inte konsolerna. 

Tokfian

Pussa på spegeln, pussa på kylskåpet! Ja här hemma blir det kladdigt efter melvinas höjd haha men det ser ju allt för gulligt ut när hon står och pussar sin spegelbild. Fina tjejen!




 Efter pusslandet så tar mamma fram en trasa för att torka rent men då ska mellis hjälpa till istället så hon har fått en egen trasa att höra rent med. Det ska ju börjas i tid! 




Båtpremiär

Idag på förmiddagen åkte vi ut till stugan. Fint väder och vindstilla ( inte många dagar som denna under denna sommar) så gäller att passa på! Mellis första båt tur. Var helt okey, men drygast var nog flytvästen. Hehe men söt var hon även om hon inte kunde röra på sig. 

Älskade tjej! Så roligt när hon satt för då åkte hela hon i västen såg det ut som! Kan inte vara så speciellt skönt! 












Vart god mat och trevligheter! Melvina fick namnsdags present (är Karin imorgon) så nu är Melvina redo för vinter och snö! Alldeles perfekt! Ska bli roligt att se vad hon tycker om snön denna vinter.

1 Augusti

Idag är en stor dag! Idag fyller min älskade och bästa syster hela 25år. Stort grattis Cassandra! 







Den finaste och snällaste person som finns! Att få ha dig som syster! Hela mitt liv har du stått här vid min sida! Min storasyster! 

Min fina familj! Vad jag älskar er! 




Vart mat och tårta hos pappa och Anna! Vi hann äta maten ute sen börja det regna så tårtan vart inne men det kom en skur sen var det toppfint väder så vi var ute på baksidan och busa och kolla när hundarna kuta runt som tokar! Elsa (cassis yngsta hund) satte vi en tratt på, synd i bakgrunden. Hon har ett sår på svansen som hon inte kan låta vara som vara och var infekterat. Lilla Elsa. Melvina vart ledsen när vi försökte göra rent såret och elsa Peo och hade ont. Det tycke inte mellis om när vi "gjorde" illa henne enligt melvinas mening.