Vinterkläder

Det är en stund kvar innan det är vinter. Men jag letar redan efter vinterkläder till Melvina och även till lillebror och måste verkligen säga att jag tycker utbudet är dåligt om man vill ligga steget före.

Men nu ramlade jag över en vinterjacka som var riktigt sockersöt. Skulle passa perfekt till min lilla tjej! Nått jag är på jakt efter är en riktigt bra overall till henne som hon kan ha på dagis. Tänkte vi skulle köpa en Polen och pyret overall till henne men så har de släppt lite bilder på overallerna som ska komma och de var inte alls speciellt fina. Men får se de kanske släpper någon mer "vanlig" också! Får hoppas!

Hittade denna inne på zara! Att barnkläder är så farliga och man blir så kär! Haha


Vecka 39

Igår gick vi in i vecka 39. Nu känns det verkligen så nära. Men just nu känns det inte jobbigt att vara gravid och känner mig inte otymplig. Vist svårt att komma åt tårna men jag är ju som sagt höggravid nu. Drygt att gå fort för då drar hela magen ihop sig och blir verkligen stenhård.

Spänning och förväntan. Hur ska denna förlossning starta, med Melvina gick vattnet i vecka 39, 38+5. Tror inte denna förlossning kommer starta med att vattnet går. Tror nog nästan det kommer börja med värkar.

Idag är vi i vecka 39, 38+1 så om 4dagar är dagen som Melvina föddes på. Men ingen graviditet är den andra lik så vi får se när lillebror har tänkt att han är klar.

Har mer sammandragningar och tycker magen nästintill är hård hela tiden.

Magen känns väldigt mycket mindre och har sjunkit en hel del.

Imorgon har jag 2 samtal som jag måste ringa.

1. Tandläkaren. Jag har tappat en flisa ur ena framtanden när jag råkade bita i kärnan på en persika. Tror jag grinar sönder.....

2. Barnmorskan. Dubbelbokad på fredag, ska vara i Falun samtidigt som jag ska på ordienarie besök hos min bm. Det går inte ihop så måste flytta besöket hos bm.

Nu ska jag försöka sova. Nätterna är dryga nu för jag har så svårt att somna, vaknar jag på natten så kan jag inte somna om.

God natt!


Fiskedags

Idag har vi haft en riktigt trevlig dag i Fallbergstjärnen med fiske, grillning och fika. Vi var där och fiskade med pappa/morfar, mormor Anna, sen är mina fastrar från Stockholm på besök hos pappa. Är den årliga kräftskivan ikväll.

Melvina var så duktig och tyckte det var riktigt roligt. Hon åt blåbär och busade med hundarna. Stockholmarna hade sin hund med sig också så den kom Melvina väldigt bra överens med.

Melvina testade sitt nya spö som hon fick i 2 års present. Tur det inte var någon krok på då hon fick hundar på betet som gärna ville vara med och leka. Märta ramla i vattnet när hon försökte få tag på kulan.

Kulan var både högt och lågt, på ena bilden nedanför så ser man en gul kula i ansiktet på Martin. Ja den var överallt. Hade i spöet i vattnet 2 gånger. Morfar fick upp den först sen andra gången fick moster fiska upp den!

En riktigt härlig dag ute har vi haft!


Min lilla mini

Att du vart så liten! Mini tjejen och nu har du blivit så stor! Älskade tjejen och snart är du storasyster.


Shopping

Efter Falun åkte vi till Ikea, började med lunch och Melvina åt pannkaka och sen glass. Så en lycklig tjej som kom ihåg att hon fick glass där sist. Köpte allt på min shoppinglista och sen svängde vi förbi Biltema och köpte en spikpistol så Martin kan sätta fast listerna snyggt! Sen sprang jag in på skoaffären i kupolen och köpte ett par höst skor som jag spanade på sist jag var där. Så vart en heldag i borlänge. Melvina har skött sig exemplariskt.

När vi kom hem så var Martin sugen på att testa spikpistolen så han satte fast listerna på en gång. Vi har mätt och satt dit alla men nu sitter de fastspikade också! Såg ut att gå riktigt smidigt!

Nu äntligen är det helg. Imorgon på förmiddagen blir det att fiska med pappa/morfar och mormor Anna och även släkten från Stockholm. Mot kvällen är det dags för kräftskiva!

Just nu ligger jag och vilar, känner mig helt slut efter att ha gått runt på Ikea.

Ha en trevlig helg alla


Tillväxtultraljud

Idag har jag vart på tillväxtultraljud i Falun och det gick så bra så. Alla mätningar gick bra och han följer sin kurva. Flödet och fostervatten och ja allt såg bra ut! Hon hade lite problem med att mäta huvudet då han har sjunkit ner så mkt. Men hon lyckades ändå. Mamma/mormor och Melvina följde med idag, de satt och fika medans jag träffade doktorn. Dagens besök gick riktigt fort och smidigt, tog ca 20 minuter och förra besöket tog över 1 timme. Så var skönt! Fick även 2 nya tider, nästa fredag 2/9 och fredagen efter det på självaste bf dagen 9/9. Får se om lillebror kommit eller om det blir att gå över denna gång för att kompensera att Melvina kom tidigare. Hehe

Just nu så känns kroppen väldigt bra och har inte allt för ont, har mer sammandragningar men inte i jämförelse med hur de var då vi var på bröllop eller när vi var in till förlossningen.


Sovrummet

Det händer saker i sovrummet. Tapeten sitter på plats, fönstrena är målade och nu håller vi på med listerna. Så imorgon efter besöket i Falun har jag planerat att jag ska shoppa lite saker som står på min handlingslista till sovrummet. Måste köpa sängbord, gardinstänger, och eventuellt gardiner om de jag spanat på har rätt nyans. Så hoppas jag innerligt att jag får en pling i telefonen och att huvudgaveln till sängen finns att hämta ut. Man kan ju alltid hoppas att den kommer tidigare än beräknat!

Det blev den blå tapeten och den kommer ifrån boråstapeter och serien heter Falsterbo II.


Dags att plocka av ringen

Får lite ångest att jag måste plocka av mig min förlovningsring. Den sitter ju alltid där på fingret, tog av mig ringen morgonen vattnet gick med Melvina. Men känner ändå oro att tänk om jag svullnar riktigt mycket och inte kommer få av mig ringen och om det skulle bli något akut så jag måste klippa ringen på förlossningen. Första ringen är alltid speciell och känner att denna ring går aldrig att ersätta även om man skulle köpa en typ likadan. Det är ju just denna ring som minnena finns i, den som var med på stranden i Thailand när Martin frågade om jag ville förlova mig med honom. (Tror dock han ångrar sig att han inte friade på en gång för han har ju själva frieriet kvar enligt mig men enligt han själv så tyckte han att han friade när han fråga om förlovningen haha)

Imorgon är det dags att åka till Falun igen för att kolla till så lillebror växer som han ska. Ska vara vid specialmödravården kl 11.00.


Denna kärleksspridare

Denna underbara och helt energiska lilla tjej! Att du blivit så stor och så klok! Älskade barn vad mamma och pappa älskar dig! Du är så förståndig och så framåt! Är så stolt över dig mitt älskade barn.


Full fokus rakt framåt

Nu är det tapetserar fart här hemma. Full spurt! Melvina har sovit hos sin farmor inatt och är kvar där så igår kväll han vi fixa och riva all tapet och spakla och måla vitt där skarvarna ska vara.

Tapetsera tapetsera...... Fanns en röd tapet under alla lager!


Vecka 38

Ny gravidvecka, vecka 38!

20 dagar kvar till beräknat födsel! Så spännande och längtar så. Men just nu renoverar vi sovrummet och vill gärna ha det klart innan lillebror vill komma ut så just nu är det full fokus på sovrummet. Nästa graviditetsvecka 39 38+5 så kom Melvina till världen, får se om lillebror kommer tidigare eller om han vill ligga kvar i magen.


Besök hos barnmorskan

Idag var det dags för ordinarie besök hos barnmorskan. Mätte magen vilken hade mindre SF-mått nu och låg nu på 32, sist jag var och mätte magen låg det på 34. Så antagligen har lillebror sjunkit ner lite. Sen var det dags att lyssna på hjärtljudet och det var lågt. Min bm ringde till Falun för att rådfråga dom. Vi kom fram till att jag skulle komma tillbaka kl 12.00 för att lyssna på hjärtat igen. Melvina fick vara hemma med sin farfar och busa.

Pratade även lite om förlossning och sånt. Pratade med Martin som skulle komma hem till lunch så han kan ta Melvina medans jag åkte tillbaka till sjukhuset. Hjärtljudet låg fortfarande väldigt lågt och var nere på 90. Så hon ringde förlossningen och de ville att jag skulle komma in. Fick tag i min pappa som var på jobbet så han fick genast ta cykeln och cykla hem till oss för att ta Melvina. Så jag och Martin kunde åka till Falun. Väl i falun och jag fick ligga med ctg och nu vaknade lillebror till och sparkade och hjärtljudet låg nu högt som det skulle. Så fick ligga med det en stund sen kollade en läkare på kurvan och sa att det såg ut som det skulle och vi fick åka hem. Vart mycket sånt här krångel denna graviditet och tror detta var 9e besöket till Falun sen har jag vart på 3 tillväxtultraljud i Ludvika också sen alla ordinarie besök till bm. Men nu är det 21 dagar kvar till bf. Snart är lillebror färdigbakad!

37 36+6
SF-mått 32

Imorgon går vi in i ny vecka och varje dag som går så kommer vi ett steg närmare!


Tillväxtultraljud

Idag var det dags för tillväxtultraljud, fostervatten och kolla flödet i Falun. Allt såg bra ut till slut efter massa mätningar. Läkaren jag hade fick inte riktigt till det. Hon mätte och var så noga men sen när hon fyllde i allt siffror så var inga värden bra och enligt hennes mätningar så låg lillebror kvar på 1900g och att flödet i navelsträngen var sämre. Så hon hämtade en överläkare som fick göra alla mätningar han också och då gick allt genast mkt fortare och alla värden låg bra. Så skönt! Man hinner genast tänka en del tankar om vad som kommer hända om flödet är dåligt och så men överläkaren var riktigt bra och har träffat han tidigare också. Tillslut när alla mätningar var "lyckade" så fick jag åka hem. Så dagens besök tog lite över 1 timme. Imorgon har jag ordinarie träff med min barnmorska.

Ska även få en ny kallelse till Falun i slutet av nästa vecka så hinner nog bli lite fler besök dit innan det är dags!

Dagens mamma och mage i nya västen!

Idag på fm hann jag även med en fika på BK med Jennifer vilket var riktigt trevligt och aldeles för länge sen sist.


Vilken lycklig tjej!

Idag fick Melvina göra något stort! Hon fick nämligen rida på en liten häst! Hon var så morsk och riktigt taggad på att få sitta på hästen. Riktgt stolt tjej var det som satt där på hästryggen och hon satte och höll i sig så fint.

Riktigt lyckad ridtur för lilla damen som fick sitta på ryggen bra länge! Efter vi fick av henne från hästen vart det paj som faster bakat som smaka toppen!

Lyckad dag och nu sover hon så skönt i sin säng. Hon skulle gosa lite med lillebror innan hon somnade


Kollage

Martin har nu börjat måla fönstrena i sovrummet så inatt får vi sova i vardagsrummet. Hehe

Jag har velat hela dagen om vilken tapet som det ska bli i sovrummet. Jag kommer bli gråhårig av detta!!!! Gjort kollage med de olicka tapeterna och de möbler som jag vill ha. Om jag blir klokare? Nej det kan jag inte påstå alls. Bara mer snurrig....

Det som är lite av ett problem är att den "rutiga" i grått vill jag ha i köket när vi sätter igen hålet mellan köket och hallen. Men vet ju inte när det händer. Så känns ju lite tråkigt om vi skulle ha samma tapet i sovrummet och i köket.... Men är nog mest inne på den tapeten ändå i sovrummet..... Den blå som är likadan är också riktigt fin! Men sen har jag blandat in flera och mitt huved bara snurrar.

Ja massa inlägg om bara tapet och mitt velande. Måste sova på saken och verkligen försöka bestämma mig till imorgon bitti.....


Sovrummet

Nu är det tänkt att det ska sättas lite fart inne i sovrummet. Igår la jag ut våran huvudgavel till försäljning och mot kvällen kom en och hämtade den. Så nu ser det riktigt illa ut i sovrummet och tomt. Tänk så mkt en sänggavel gör.

Vart inne på färgaffären lite över 1 timme idag och kollat på tapeter i min ensamhet. Nått jag igentligen inte ska göra är att jag inte ska renovera när jag är gravid för jag är så extremt velig..... Och väldigt inne på blått (tror det är för jag väntar en pojk, haha har vart mkt rosa sen Melvina föddes) fast blått har alltid vart min favorit färg när jag var liten. Alla mina rum som jag hade innan jag vart tonåring var blåa. Så kanske bara hittat tillbaka? Haha nej men iaf, jag är så velig och skulle vilja att någon bara sa. GÖR SÅ HÄR. Har lånat hen 3 rullar som jag och Martin ska spana på. Köpte färg till fönstret och dörren iaf. Så ska försöka tvätta de och sätta upp tejp så Martin kan börja måla med spärrfärgen (den får inte jag måla med) det behövs 1 lager av den färgen sen så ska jag måla 2 lagar av en annan färg. Vi har även köpt färg till taket.

Så ser vårat sovrum ut nu, a förutom att huvudgaveln är borta. Ska bli så kul att få ett nytt sovrum.

Lite av det som snurrar i mitt huvud....
Vill ha ett ljust och lugnt sovrum.


Gissa lillebrors ankomst

•Bf för lillebror enligt mensen är 15 Augusti.
•Bf för första ultraljudet i vecka 12 fick vi 31 Augusti.
•Rutinultraljudet fick vi slutgiltiga bf datumet 9 September

Flyttad totalt 3veckor och 4dagar.

Melvina
8dagar före bf
45cm
2400g

Martin
53cm
3500g (tror jag)

Jag
49cm
3700g

När tror du lillebror kommer? Datum, längd och vikt?


Vecka 37

Idag går vi in i ny vecka. Vecka 37 och nu enbart 27 dagar kvar till bf. Det börjar närma sig! Mår bra, inte så ont i ryggen. Känns skönt att vara hemma och ta allt i sin egna takt. Öm i bäckenet och känner verkligen att jag har den där gravidstilen när jag går. Gungar fram. BB-väskan är så gott som klar till lillebror. Men är så svårt att veta vad som ska bli med. Vi har inte packat till oss själva än, eller ja, jag har lagt i massa hårsnoddar för det missade jag helt med Melvina. Sen lär vi även packa en väska till Melvina.

Rädsla inför förlossningen känner jag inte, jag litar fullkomligt på min kropp och att jag ska klara av det.

Så står det i appen som jag har.

Vi tänkte även köra gissningslek denna gång. När lillebror har tänkt komma, datum, längd och vikt. Så tänk ut något bra!


Babynest

Nu är jag klar med babynestet till lillebror! Vart helt nöjd för att vara första gången men man ska nog inte syna alla sömar allt för mkt! Hehe

Var inte svårt till en början, var lite pilligt men gick över förväntan, men mot slutet, att trä igenom bandet var pilligt och det fick även Martin hjälpa mig med så vi satte och turades om. Sen sy ihop ändarna så det blir stängt, jaa det var väldigt pilligt och verkligen satte mitt tålamod på prov!

Tror lillebror kommer sova så skönt!


Lyx i vardagen

Igår så vart det en riktig myskväll med min älskade Martin. Bara han och jag! Är sällan sånt händer nu för tiden men ibland så får man till det där lilla extra!

När jag, Melvina och mormor kom hem från Falun igår så packade vi Melvinas väska och hon följde med sin mormor hem. Jag och Martin la oss och vilade lite och tog det bara lugnt, inge måsten och inge städning eller plocka undan. Sedan åkte vi ner till Grand hotell där vi bokat bort till 18.00. Vi åt riktigt gott och hade en sån trevlig stund. Jag åt på sån där sten som man steker köttet själv på, oxfilé fick det så klart bli! Underbart gott. Efter vi ätit och suttit där en stund så gick vi på bio, nya Tarzan. Filmen var riktigt bra och helt i min smak. Jag tycker om Tarzan filmer och Djungelboken. Sånna filmer jag såg mycket på när jag var barn så vart riktigt sugen på att kolla på tecknade Tarzan.

Tack min fina älskling för en kanon bra kväll ❤️


Dagens besök i Falun

Idag var vi som sagt i Borlänge och sen vart det Falun för att kolla flödet i navelsträngen och fostervattnet, sen ligga i ctg för att kolla lillebrors hjärtljud. Han har fortfarande lågt hjärtljud men det är bra kurvor. Han låg lika som i måndags, 110-130 men ibland var han nere på knappa 100. Efter ctg vart det att träffa doktor och kolla på ultraljud så flödet i navelsträngen var bra vilket det var sen även att det fanns bra med fostervatten. Melvina och mormor fick även dom följa med in. Melvina var väldigt fundersam när jag fick ligga i en säng med magen framme.

Vart en del sjungande också medans jag låg med ctg:n på magen. Melvina var så duktig när vi var på sjukhuset.


Mysdag

Idag har jag, Melvina och mormor haft en riktig Mysdag i Borlänge. Mormor kom hit halv 10 sen åkte vi till Borlänge. Först en vända på kupolen sen Ikea. Melvina var så snäll och satt så fint i sin vagn. Hittade värdens finaste väst till Melvina som jag vart så kär i. Så den köpte mormor till henne. Tusen tack, sen fick även lillebror en pyjamas så tusen tack för den också! Själv så vart jag väldigt avis på Melvinas nya väst så gick till barnavdelningen för större barn och kollade om det fanns någon likadan. Hittade en som nästan var lika iaf, lite rosa i tonen. Men Melvinas väst var verkligen perfekt färg. Jag köpte aldrig västen men nu när vi är hemma så ångra jag mig och har nu beställt den istället (från barnavdelningen på hm) haha ja ibland är det väl tur man inte är allt för stor, så hoppas den ska sitta perfekt när magen är borta!

Den vänstra är Melvinas och den högra blir min. Melvinas är verkligen perfekt färg! Så är lite sur att min är lite rosa i, men står att den är ljusbeige. Sen vart det Ikea och äta. Sen bar det iväg till Falun men det besöket kommer i ett eget inlägg!

Melvina var väldigt taggad på att äta så hon försökte till och med ta på sig haklappen själv. Efter maten fick hon en glass då hon fick barnmeny. Lycklig tjej!

Melvina är nu hos mormor och morfar Anders och ska sova kvar där då jag och Martin ska ut och käka och sen gå på bio. Riktigt vardagslyx!


Min Toker

Nu är det full fart här hemma igen. Melvina har vart på dagis och jag hämtade henne kl 14.00. Hon hade smutsat ner sig så på dagis så bytte kläder när vi kom hem och då skulle hon promt ha sin pyjamas tröja och ja, den strider orkade jag inte ta så hon fick så gärna ha sin pyjamaströja med katter på sig. Söta tjejen!

Innan jag lämna henne på dagis han vi med att bada. Var skönt, försöka njuta lite mellan allt vatten som Melvina ska hälla över huvudet på en.

Under tiden som Melvina vart på dagis har jag plockat lite med lillebrors kläder och packat i lite i BB-väskan. Beställt kläder från kappahl till både lillebror och Melvina då jag fick ett så trevligt mail därifrån imorse att det var 3för2 på barnkläder online. Så då måste man ju passa på! Legat i sängen och bara slöat och sen börjat sytt på lillebrors babynest. Väldigt pilligt men det ska nog bli bra.

Imorgon blir det att besöka Falun för kontroller, ska vara där 13.30 så mamma/mormor och Melvina blir med som sällskap och så blir det lite mys shopping och trevligheter.


Svåra val

Kan inte bestämma vilken färg jag vill ha på tapeten i sovrummet. Vart stensäker på den gråa men nu börjar jag bli mer sugen på den blåa? Sen om vi enbart ska tapetsera som en fondvägg eller om vi ska tapetsera hela rummet. Svåra val.... Men vi lär sätta fart smart med detta. Tänkte försöka börja med fönstrena här någon gång så Martin kan börja måla med spärrfärgen.

Den gråa skulle jag någon gång vilja ha i kök och hallen så känns ju lite tråkigt om vi skulle tapetsera inom en snar framtid där och ha lika i kök och sovrum... Hehe

Men tror den blåa skulle göra sig fint med en ljusgrå sänggavel.


Besök hos barnmorskan

Idag var det dags för besök hos bm. Vart inte som planerat. Allt gick bra tills hon skulle lyssna på bäbisens hjärtljud och hon höll länge och lyssnade och buffade på honom för att han skulle röra på sig. Han hade väldigt lågt hjärtljud och låg på knapp 100, han brukar ligga på 130. Som mest gick det upp till 115 då hon buffade och bökade med honom. Då när hon fråga om han vart lugn idag så slog det mig att han vart det. Han var inte vaken på morgonen när jag vaknade och kiksparkade som han brukar göra. Jag och Melvina åt frukost och då buffade jag på han för att få någon respons av han och fick en liten spark tillbaka. Tänkte inte mer på det förens barnmorskan fråga. Så hon skickade mig till Falun. Bm ringde dom och sa att jag är på väg dit för att kolla så allt är bra. Ringde Martin på vägen ut och hämtade upp han. Mamma kom även till Martins jobb för att byta bil så hon kunde ta Melvina. Väl i Falun fick jag ligga med ctg så de kunde få kurva på hjärtljudet. Hade även en del samandragningar. Kurvan såg iaf bra ut men att det var väldigt lågt och att de inte ska ligga under 110. Hans hjärtljud låg nu på 110-130 och hade "bra" kurvor. Efter ctg fick vi träffa en doktor för undersökning med ultraljud. Var samma doktor som jag träffade i torsdag. Hon mätte bäbisen, flödet i navelsträngen, kollade så han gjorde andningsövningar, kolla hjärtat och kollade så det fanns gott om fostervatten. Allt såg så bra ut och värderna var bra. Men han var fortfarande slö och gjorde inte allt för mycket sparkar ifrån sig så jag ska hålla mer koll på rörelserna han gör. Vi ska tillbaka på torsdag för att kolla flödet i navelsträngen och doktorn sa även att de ska ta en ctg kurva då också för att kolla när vi ändå är där.

Så liten men du kan allt göra mamma och pappa så oroliga ❤️ älskade lilla barn!

SF-måttet 34
Vecka 36 35+2

Får bli en bild från sommarens bröllop vi var på. Mitt stöd, min älskade sambo.


Vecka 36

Igår gick vi in i ny vecka. Nu är det inte långt kvar alls och tiden går så fort! Kan inte förstå att vi är i vecka 36? Älskade lilla barn vad vi längtar och vi är så nyfikna på vem du är!

I fredags när vi kollade på film så kunde jag känna hans puls. Kändes riktigt underbart att kunna känna det med handen på magen. Martin kunde också känna det.

Idag har det vart finmarksturen och Martin har cyklat. Jag och mellis har hejat, så har gått en del idag och det känns på en gång. Blir så öm nertill i magen och bäckenet. Har svårt att sova på nätterna, tar lång tid innan jag somnar och vaknar jag på natten kan jag inte somna om, ligger då vaken i ca 2 timmar. Men får då ligga och njuta och snosa på min älskade lilla tjej som smugit in och lagt sig mellan oss och sover så gott.

Imorgon blir det ordinarie besök hos bm. Ta blodtryck, mäta magen och lyssna på hjärtat. Sist jag mätte magen hade den sjutigt i växten med hela 4cm på 2 veckor. Men har en annan bm då min har semester så jag tar det med en nypa salt för de verkar mäta olicka (min bm som jag hade med Melvina sa också att det kan vara så) har samma bm som sist så får se vad hon får för mått denna gång. Sist hade jag 33 vilket är lika stort SF-mått som jag hade sista besöket med Melvina i magen, men är ju mkt större denna gång så kan ju mycket väl stämma. På tisdag så ska Martin skriva på papper för faderskap. På torsdag blir det tillväxtultraljud i Falun.


Lapptäcke

Nu är jag klar med lapptäcket till lillebror! Så hoppas han ska gilla det. Gjorde ett lapptäcke åt Melvina också när hon låg i magen, satt och sydde på det natten innan hon kom men hann aldrig klart.
Men dena gång ligger jag steget före, iaf försöka. BB väska SKA packas snarast.

Tyget jag har på baksidan av filten heter "minkey" och är så sjukt mjukt och gosigt! Verkligen blivit förälskad i det när det är så mjukt.

Melvina sover nu middag och ska plocka lite i köket (tack Kent för upplysningen haha) sen ska jag också vila och ta det lugnt tills hon vaknar. Det har gått över förväntans bra att vara hemma själv med henne. Hon har verkligen varit på sin glada sida. Hon känner säkert av att jag inte kan leka och bära på henne på samma vis som tidigare. Men nästa vecka blir det lite dagis för henne så hon får leka och bus.


Inspiration

Hittade dena bild på instagram och vill genast göra en sån jag med! Var på jakt efter en sån när Melvina var bäbis och ville renovera men det rann ur sanden när hon fick en gungbjörn i doppresent men nu km jag börja leta igen. Den ser ju så himla härlig ut!


Tillväxtultraljud

Idag var det dags för tillväxtultraljud för lillebror i magen. Lämnade urinprov och det såg bra ut, blodtryck och fick väga mig. Doktorn undersökte även tappen och även den såg bra ut. Efter mätningarna så fick doktorn fram att lille plutten i magen väger nu ca 1900g, gått upp 100g på två veckor. Så nu ligger han i nedre delen av kurvan. Nästa torsdag fick jag tid till Falun för tillväxtkontroll och även torsdagen efter. Så nu hoppas jag att lillebror följer sin kurva och inte hackar efter mer. Flödet i navelsträngen såg bra ut och fanns gott om fostervatten. Han ligger än med huvudet neråt vilket känns så härligt!

Efter besöket så åkte jag till stan för att köpa lite små bäbiskläder så vi är beredda om st 44 behövs även denna gång. Med Melvina hade vi bara en body i st 44 som inte var tvättad och alltså inte med till förlossningen så ringde till mamma och pappa som köpte en hel del i st44 och tvättade det och tog med sig till oss. Men denna gång är jag mer förberedd! Har även tvättat alla Melvinas kläder i st 44 som lillebror kan ärva. Men han måste ju så klart få eget också!

Nästa sak som jag måste få gjort nu är att packa BB väska så att jag får med mig allt som behövs. Att packa i sista stund när vattnet hade gått är inget att rekommendera.


Sovorm

Då har jag gjort det sista på sovormen som lillebror ska få. Det ända är att Melvina blivit förtjust i den. Hehe så kanske lär göra en till henne också som hon kan ha i sin säng. Håller även på att sy en filt tilllillebror sen börjar jag bli bra sugen på att sy ett babynest också. Vi har ett grått med stjärnor efter Melvina men skulle vilja göra ett till. Verkar inte vara allt för svårt att sy.

Men när jag sydde ihop delarna till ormen så kom jag på att den inte kommer få plats i baby criben. Men sen när han byter till spjälsäng så kommer den få plats iaf.
Vart inspirersd av Johanna att göra en sån här orm så tack för din inspiration!


Nya vagnen

Nu äntligen är vagnen beställd. Vart en Bugaboo Donkey Duo grey melange. Så hoppas vagnen hinner komma innan bäbisen men annars så har vi ju Bugaboo Buffalon så länge! Leveranstid 4-6veckor...

Vi köpte även till en komfort ståbräda som man kan ha så Melvina enkelt kan stå på/ sitta på om man inte har möjlighet att ha "dubbelvagnen" och enbart ha den som singelvagn. Vi vet ju inte hur mycket Melvina kommer vilja sitta i vagn nu men känns ändå att det är klart att hon måste kunna ha möjlighet att sitta i vagnen. Jag kommer vilja kunna komma ut och gå långpromenader även efter denna graviditet så känns bra med en smidig vagn som enkelt kan göras om till singel vagn eller dubbelvagn! Känns kanon!


Namnsdag

Idag är det namnsdag för både Melvina och lilla Lykke! Det är Karin idag och det heter båda tjejerna efter sin fina änglafaster. Stort grattis till dessa underbara tjejer som får bära så fint mellannamn efter en viktig person!