Vecka 36 35+0

Fostret börjar förbereda sig på att födas. Det tränar andning, men inte när det sover djupt. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som förut men kan inte ta ut svängarna på samma sätt. Därför upplever man oftare att det i stället puffar och gör svepande rörelser.

Än mår jag bara bra! Inget direkt att klaga på! Svårt att hitta bekväm sovatällning  vaknar ofta och snurrat runt! Dricker vatten och försöker somna om! 

Imorse vakna jag med halsont så hoppas det ska gå över! Hade det i nästan 2 månade till och från i mitten av graviditeten men nu är det tillbaka! Så drygt! Har inte börjat bli nervös inför förlossningen! Tar det när det kommer! Ingen ide att börja stressa upp sig för det! Men nått jag börjar bli lite stressad över är att jag inte ska jobba så länge till? Det känns konstigt! Trivs ju så bra och vill inte riktigt gå hem än! Jobbar hela juni ut sen får vi se om det blir lite i Juli också! Så helst vill jag det som jag känner nu iaf! Men tar det som det kommer! 


Börjar bli stor på riktigt nu! Haha 

Fyndet på auktion!

Söndags var jag på auktion i Brunnsvik med mormor! Super skojj, var länge sen jag var med på sånt! När vi var mindre var vi med lite! 
 
Iaf! Det jag letat efter ett tag är en fin gungstol! Det fanns en på auktionen, en svart sliten en så nu har jag nått att jobba med då jag vill att den ska vara klar innan bäbisen kommer! Så den ska vara inne på barnrummet! Så ska måla din vit och göra den riktigt mysig har jag tänkt mig! Så hoppas jag hinner! För övrigt så står barnrummet ganska stilla! Kan inte bestämma mig för tapet! Ska vi ha någon riktigt tjejig rosa eller nått mer neutralt eller något blommigt och "romantisk" eller vad ska vi ha? Kikar och kikar men har så svårt att bestämma mig! 
 
Så här ser gungstolen ut! 
Bilden är tagen på auktionen! 
Så här vart den att se ut strax efter jag fått hem den! 

Börja skrapa bort färgen på en gång! Så snart är den förhoppningsvis vit! 
 
Tur mormor var med annars har jag aldrig vågat ropa! Mormor kan det där! Haha så vill med fler gånger! Hehe 

Köket!

Vi är nu mer eller mindre klara med Köksrenoveringen! Är bara någon täcksida och socklar som fattas men annars så är köket fullt fungerande! Så nöjd jag vart! Är så fint! Kommer inte sakna det gamla köket alls! Är sååå nöjd med det nya! 

Bilbarnstol!

Förra veckan när vi var till Borlänge handlade vi bilbarnstol och bas till! Så nu är det hemma och beredd för användning! Vart en Be Safe Izi Go! Enligt bäst i test så låg den på första platts! Så vi valde en sån! Sen smidigt så kan man klicka på den på chassit på barnvagnen! Smart om man ska in och handla och barnet sover så behöver man inte böka ur den ur bilbarnstolen eller liknande! Så köpte vi massa små handdukar och lakan till spjälsängen! Så skojj! Nu snart ska vi börja renovera lillens rum! Vi har beställt golv och det skulle ta 2veckor! Så blir samma golv som typ resten av huset på övervåningen! Sen lör jag hitta nå fin tapet! Blir nått neutralt tror jag! Så svårt! Men ska bli så kul! 
Men måste lära mig hur det var man viker ihop buffalon smidigt! Var ju så smidigt när en försäljare i Stockholm visade den! Haha 

Vecka 34 33+1

Barnet

Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. Vikten är uppe i ungefär 2,3 kilo och längden i 46 centimeter.

De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och klarar sig utan kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring.


Magen blir bara större och större! Men nu är det inte så speciellt lång tid kvar! 47dagar till bf! 

Mår fortfarande bra! Skönt på jobbet att kunna höja och sänka skrivbordet så jag kan välja mellan att stå eller sitta! Så är verkligen en fördel! Sen att jag bara ska jobba månaden ut känns ju konstigt! Att det är såå lite tid kvar! Men beror ju på hur jag mår så kanske jag jobbar några dagar i juli också men vi tar det när det kommer! 

Var till barnmorskan igår och lyssna på hjärtat och mätte magen så sf-måttet är nu på 32! Så ligger fortfarande bra i kurvan? Bm försökte även känns hur hon låg och hon var inte säker för bäbisen låg väldigt långt in mot min rygg  men hon tror hon låg neråt men det visar sig! Nästa besök så ska hon ligga neråt iaf! Så hoppas på det! 

Idag och igår har jag och Martin vart på föräldra kurs! Igår handla det om förlossning och smärtlindring, idag handla det om amning och tiden efter! Så var roligt att träffa andra som är typ i samma månad!