Haha så söt!

Denna söta köpte mamma! Så söt! Haha idag är det bara 113dagar kvar till bf! Det går undan! Martin är och spelar bandy nu, jag har precis målat en del av taket! Färgen tog slut "attans" så nu sitter jag i soffan och tar det lugnt! 


Söndag!

Söndag idag! Helgen har sprungit iväg i rask fart! Igår kväll var det film mys hos Johanna och fredrik! Annars höll vi på med köket! Vi har fått dit nästan alla stommar och även 2 väggskåp är på platts! Kommer bli så fint så! 

Mamma har vart på besök idag! Hon kom hem från USA igår så var roligt att träffa henne! Hon hade med sig lite smått och gott till bäbisen som hon köpt i USA! Så mkt gulligt och fint! 


Just nu sitter jag och Martin och kollar på Djurgården! Vilken kalabalik! Så jäkla tråkigt att klacken förstör matchen totalt! Usch och fy..... 

Bäbisen i magen!

Idag på morgonen var jag och träffade barnmorskan! Så idag var det dags för att lyssna på hjärtat och mäta magen! Allt gick så bra så! Hon var väldigt livlig i magen och barnmorskan skratta för hon inte låg stilla utan sparkade så det spraka ur maskinen! Så var roligt att vara med och höra lilla hjärtat slå! Låg även precis på kurvan så det var ju bra! Sen även tog dom prover på mig och alla värden var bra! Behöver inte ära nå extra järn eller så! Jag håller mig till mina vitaminer från hälsokost!

Vecka 24
SF-mått 23
Hjärtljud 140

Mamma chansade hjärtljud och sa 144 så det var nära! Haha tydligen så var det runt 144 som både jag och min syster hade i hjärtljud när vi låg i magen! 

Fick även med mig moderskaps intyg som jag ska skicka in till försäkringskassan! Sen lär vi även boka tid så Martin får skriva på faderskaps intyg! Skojj! 

Nu ska jag försöka sova! Natti Kan inte sova!

Ligger i sängen och försöker sova! Är helt hopplöst! Lillen i magen är också vaken och rör sig och sparkas! Martin har somnat för länge sen! 

Så skönt med fredag! "Fast nu lördag" direkt efter jobbet var det hem och så sätta igång med köket igen som alla andra dagar! Så det går framåt! Imorgon blir det fortsättning! 

Nu har vi typ fungerande ugn och micro iaf! Så skojj! 


FaceTimade med mamma och Anders en vända ikväll! Mamma var på väg till flygplatsen så hon landar i Sverige vid 2 imorgon! Så snart är hon hemma efter 1 månad i USA! 

Bäbisen!

Idag kunde jag inte hålla mig längre! Var tvungen att köpa nå gulligt! Så var in på kaphal och där hade dom tag 3 för 2 så det var ju bara att passa på! Hehe så mysigt! 

Så fina newbie kläderna är! Hihi var även på leksaksaffären och kollade lite på vagn! Emmaljunga duo är ju så stor medans Emmaljunga superviking känns så liten! Men vet inte vilken storlek som passar bäst! Hehe så svårt val! Vi lör börja känna och klämma på lite olika vagnar så vi vet vad vi ska ha! Är ju väldigt lång leveranstid på vagnar! 
Så har vi bestämt oss för en kort weeken i Stockholm, 6-7/4 så är ledig på måndagen! Inte fel det så då blir det allt att känna och klämma på vagnar! 

V 24 23+0

Barnet

Fostret väger cirka 600 gram och är ungefär 30 centimeter långt. Huden, som tidigare har varit helt genomskinlig, börjar bli tjockare och täcks av fosterfett.

Nu kan fostret suga på tummen, det är en träning inför att suga på bröstet.

De små blodkärlen i lungorna, kapillärerna, växer som mest mellan vecka 16 och 24. Först nu kan fostret börja andas luft, om det skulle födas så tidigt.

Hörseln är väl utvecklad. Fostret känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.118 dagar kvar till beräknad födsel! Herregud så fort det går! Mår fantastiskt bra! Inga problem alls! Börjar bli drygt att stå på huk när jag spacklat i köket! Kan inte riktigt böja mig som jag är van att göra! Haha men annars är det inga problem! I fredas var det första gången som en kund på jobbet fråga om jag är gravid! Så är ju roligt att det börjar synas och man inte bara ser lönfet ut! 

Igår var vi till mamma och lagade mat så vi har i några dagar! Inte dumt det! Drygt att man inte kan laga mat hemma men snart så kommer nog det gå bra även det! Hehe mamma och Anders kommer hem på lördag! Skojj! 

Ha en bra dag! 


Söndag!

Helgen har sprungit på i rask fart! Fullt upp har det vart! 

Just ni sitter jag i soffan men tröjan uppdragen över magen och känner hon rör sig och buffar där inne och känns härligt att kunna känna sen även att kunna se på magen hur den rör sig och ändrar form medans hon grejar där inne! Känna ju helt sjukt att det är en bäbis i magen? 50% mig och 50% Martin, hur fantastiskt är inte det! Min fina Martin! Han är underbarast! 

Fredas efter jobbet var det att åka och hyra en borr så Martin kan borra hål från köket och ner till tvättstugan för att kunna dra nytt avlopp från diskhon! Sen vart det att sätta upp täcktapet så då var Johanna och hjälpe mig medans Martin och fredrik gjorde annat! Täcktapet är det jävlohaste jag hållt på med! Fy så arg jag blivit på det ibland! Inte haft det bästa humöret häller! Hehe får skylla på gravidhormoner! 

Lördag så börja Martin Ulf och fredrik hålla på i köket! Jag fortsatte lite med täcktapeten! Sen var jag på dop för kusinen jerrys lilla nykomling Sofia! Så var skojj att få träffa alla! Sen även träffa min andra kusin Daniel och deras lilla nykomling som knappt är 1 månad! Så söt! 

Idag har jag fortsatt med täcktapet sen har vi vart och handlat gipsskiva sen även nya rör till avloppet! Så har vi satt upp lite bänkstommar! Kommer bli så bra när allt är klart! Var tvungen att sätta dit dörrarna på väggskåpen för att se hur det blir att se ut! 
Så fin bild men det kommer bli så bra när det kommer upp på väggen! Hihi 

Pappa skickade denna bild igår! Haha är Kevin, jag, pappa och Cassi! Var inte igår detta! Haha Köket!

Martin och fredrik har nu fått dän den fina mattan från köket! Bara hallen och det kvar men lika bra att ta det pö om pö! Hehe blir nog så bra så! 

Köket blir bara finare och finare! 

Drygt och pinsamt! Var och handla mat själv idag! Plockade i allt som vi skulle ha och sån mat som man kan göra utan ett kök! Kommer till kassan och vet att jag har lite över 300 på kontot och tänker att jag inte har handlat så mkt så borde gå för orkar inte föra över innan! Går ju så snabbt annars att göra det via appen men så kommer jag till kassan och det blir typ 30kronor mer än vad jag har på kontot och så när jag ska föra över funkar inte appen eller telefonbanken eller nått! Så vart så irriterad! Haha så hon i kassan fick pausa mig och ta kunder medans jag skulle få över dessa fjuttiga 30kronorna! Slutade med att jag fick ringa Martin så han kunde föra över! Så tillslöt kunde jag betala! Haha pinsamt! 


Vecka 23 22+0

Barnet

Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt.

Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obekvämt.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, ökar också barnets puls. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Planera för ledighet i slutet av graviditeten. De allra flesta kvinnor behöver en tid för vila och för att koppla av från arbetslivet inför förlossningen och nyföddhetsperioden. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Ta väl hand om dig!


Magen börjar växa mer och mer tycker jag och nu känner jag även tydligt när det rör sig! Så är så roligt och mysigt! I lördags så kände även Martin en buff och man kan även nu se utanpå magen hur det rör sig vid en buff så det såg både jag och martin! Fränt att se och känna! Man undrar ju allt vad hon gör där inne! 

Tiden går så fort! Bara springer iväg känns det som! Hehe 

Lördag!!!!

Hejsan! Lördag idag och kl börjar bli mkt! Redan?  Hela dagen idag har vi grejat med köket! Ulf är här och hjälper Martin med att koppla ur vattnet och tagit dän resterande av köket så nu kan vi inte laga mat längre tills det nya köket är på plats! Bänkskivan kommer den 4/4 så efter det borde vi kunna koppla in hällen! Tror jag! Men detta kommer nog gå fort! Jag har skruvat färdigt alla överskåp idag! Bara 2 skåp kvar, överskåpen till frysen och kylen! Men dom är det ju ingen panik med! 

Vart flamenco idag till lunch! Åt kebabtallrik och var väldigt gott!

Får se när vi ska ge oss på och få dän golvet! Hehe kan bli skojj! Har även rivit mer tapet idag! Vissa ställen är det så drygt medans andra ställen går as fort! Haha

Ha en trevlig lördag! 

Äntligen fredag!

Fredag idag! Solen skiner och det känns ju så härligt! Hoppas det håller i sig i helgen också så man kan njuta lite av det! Vill inte ha kyla och snö nu! 

Nu har vi äntligen bestämt oss för golv! Så nu är det beställt! Skulle dock ta 14dagar innan det kommer! Så dryg att behöva vänta så länge! Hehe men då har vi iaf tid att gå undan mattan och fixa så det bara är att lägga golvet sen! Så blir nog bra! Det vart ett mörkt brunt golv! Inge rlda pigment i så det är mer gråbrunt så kommer bli så snyggt! 

Ikväll blir vi bjudna på mat hos pappa och Anna! Skojj! Få träffa trixie också och så klart disse! Trixie är ju också gravid och har minst 7st småvalpar i magen! Hihi 

Denna bild skickade Cassi till mig! Är från i somras! 

Trevlig helg! 

Vecka 22 21+0

Barnet

Fostret har fortfarande slutna ögon, men kan se ljus och mörker genom de tunna ögonlocken. Vikten har ökat till 450 gram, längden till 27 centimeter.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra att tandköttet svullnar upp och att du lättare får hål i tänderna. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten och är en normal process för att utvidga bäckenet. När lederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär med bäckenuppluckring, foglossning. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få, prata med din barnmorska om det.

Nu börjar det synas skillnad på magen och det är spänd och hård! Hehe än mår jag bara bra och inga problem alls! Har nu de senaste kvällarna försökt kommit ihåg att strecka så tänkte börja med det nu och att komma ihåg att göra det varje kväll! 

Första bilden är tagen den dagen vi plussade och andra bilden är tagen imorse! Så är allt skillnad! Haha 

Köksrenovering!

Köksrenoveringen har startat! Nästan allt är nere från väggen! Bara spisen, diskbänken och diskmaskin som är kvar och fläkten! Så vi kan använda "köket" lite till innan vi blir helt utan! Hehe så rörigt är det hemma! 

Har monterat ihop nästan alla nya bänkskåp så är bara att ta tag i högskåpen och väggskåpen! Martin har rivit ner allt! Jag har stått och hållet i nått om det här behövts! Hehe igår så rev jag dän lite tapet också så blir väl fortsättning på det! Hehe 

I lördags fick vi besök av Danne och Kristian! Så först vart det FIFA för Martin och Danne ! Sen vart det film! Trevlig lördags kväll!  

Söndag bestod av köket! Hehe 
Sen rev jag vidare på tapeten när Martin var och spela bandy sen kom Fillan förbi och hälsa på så var så trevligt att sitta och prata med henne! 

Tiden framöver kommer bog bara bestå av köket! Men kommer bli så bra så! 
Så härligt med sol! 


Härliga sol!

Idag har solen vart framme! Så härligt! Men vi har mest vart inne ändå i kökskausen! Imorse vid 10 åkte vi ner till stan för lions hade loppis! Köpte ett bord för 50kroner dom jag ska måla om och fixa ordning! Så skojj! Fast ska inte hämta bordet förens nästa vecka men det är betalt iaf! 

Sen vare hem och börja skruva igen! Martin håller på för fullt och tar dän köket! Jag skruvar ihop det nya jag! Hehe går kanon det! Men vi han ut en vända på promenad i solen! Så gick vi förbi elon och kollade på vitvaror! Vi är ute efter svarta kyl och frys och även fläkt, det ska vara högglans! Allt annat har vi köpt! Sen velar vi också med om vi ska ha bubbelvatten och ismaskin i kyl/frysen! Så vi får se hur det blir! 

Tittar tillbaka och njuter lite på bilder från Cypern! 

Nu ska jag fortsätta skruva! Och äta en banan så ha en trevlig lördag! 

Äntligen fredag!

Idag har dagen rullat på bra! Skönt att veta att man slutar 15.15 så då har man helg! Underbart! 

Sitter nu och väntar utanför Martins jobb på att han ska sluta så vinkan åka och handla fredas mys! 

Ha en trevlig helg! 

Lång dag!

Torsdag idag! Bara 4 timmar och 30min kvar på jobbet! Härligt! 

Allt går bra bra! Jag mår bara bra! Igår började Martin ha sönder en del av köket! Haha så nu börjar det bli mer och mer stökigt hemma! Kommer vara så skönt när allt är klart! Ojoj vad jag kommer längta! Martin målade vidare på taket igår! Blir så bra så! 

Idag kom jag ihåg att ta kort på magen! 


Ha en bra dag! 

Onsdag!

Idag är det onsdag! Snart är det helg igen! Så skönt! Hihi har lite ont i huvet idag så vart att köpa en påse gräddmandlar från life! Mmm så gott! Hehe 

Annars går det bara bra på jobbet! Igår målade Martin taket i köket och jag höll mig lite undan gör jag vill inte andas in färgen haha! Så Martin var så duktig så! Sen pratade jag med mamma på FaceTime! Så roligt att se henne! Hon är i Texas nu och hälsar på Anders som jobbar där! 

Inatt fick även ett par kompisar sin bäbis inatt så stort grattis till dom! 

Ha en bra onsdag! 

Jag har också ätit semla!

Fettisdagen idag och jag fick också semla på jobbet! Mmm så gott det var! Så då klarade jag av eftermiddagen! Hehe nu väntar jag på att få sluta snart! Då blir det att hämta upp Martin på jobbet! Handla mat och så åka och kolla på golv! Hehe vi måste bestämma oss nu eftersom vi har planerat att riva köket i helgen! Hehe så ikväll blir det nog att måla taket så det är helt vitt och fräscht och inte lite svarta fläckar här och där! Så nu jävlar! Allt måste ju bli nytt nu när vi köpt nytt kök! Hihi så glad! 

Massor av kartonger tar upp en del av huset för tillfället och även nya vitvarorna! V 21 20+0

Tiden går fort! Vecka 21 idag! Alltså 20 fullgånga veckor! 

Barnet

Nu har alla organ bildats men det kommer att ta många veckor innan de mognat och börjar fungera. Fostret har blivit ungefär 26 centimeter långt och ökat i vikt till omkring 400 gram. Det kan höra och reagerar på både ljud och ljus.

Livet i livmodern är inte ansträngande, fostret lever i ett viktlöst tillstånd och behöver inte göra av med mycket energi. Det är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför mammans mage.

Mamma

Nu upplever många att en behaglig tid börjar. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över, men vissa fortsätter att må illa. Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Humöret brukar vara mer stabilt och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten kanske inte har börjat än.

Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo men viktuppgången är individuell. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon.

En del kvinnor blir mer inåtvända och intresset för omvärlden minskar. Detta beror på att barnet i magen nu upplevs alltmer som en individ och dina tankar, fantasier och önskningar allt oftare rör sig kring barnet.


Jag mår bara bra och inge problem alls med illamåendet eller så! Jag känner mig som mig själv! Sist jag vägde mig har jag gått upp 4kg. Börjar bli mer och mer sugen på att få börja träna efter så hoppas det håller i sig! Jag har även börjat känna rörelser och små buffar och det känns så skönt att veta att det rör sig! Så väntar på när det blir mer och mer! Så är riktigt spännande! 


Imorse var jag och Jennifer och simma och det gick så bra så! Var inte allt för trött imorse bär jag skulle gå upp! Hehe så gick mycket bättre när man vet att man ska simma med någon! Då kan man inte ligga kvar i sängen! 

Får bli en bild från semlan jag åt i fredags! Hehe får ta en ny magbild och lägga upp senare! 

Ha en bra tisdag! Det är semeldagen idag! 


Grand electra!

Kvällens kvällsmat vart på Grand electra! Rock, alltså kött på en varm sten så man själv får steka det! Tog oxfilé och var så himmelskt gott! Mmm var så mysigt att vara ute och äta en måndag med Martin! Inte dumt det! Hihi 
Nu är det soffan tills det blir sova! Imorgon bitti blir det att upp tidigt för att simma! Ska simma med Jennifer så lär hålla tiden imorgon hehe 

Trevlig kväll alla! 

1års förlovning + halvtid!

Idag är det den 3/3-2014 exakt 1 år sedan vi satt på en strand i Thailand vid en solnedgång och förlovade oss! Underbart år har det vart med min käraste Martin! 

Även idag så är exakt halva tiden gången! Har idag vart gravid i 140 dagar! 140 dagar kvar till beräknad födsel! Tiden går så fort! 


Underbart! Älskar min Martin!