Ögonen 💚

Har lagt märke till i vissa ljus att man kan se att det börjar hända lite i Edvins ögon! Får se om han också blir grönögd som resten av oss i familjen är! Lilla hjärta, kanske får min ögonfärg? Hehe Martin och Melvina har exakta lika ögonfärg! Vi är har gröna ögon men mina är ljusare och lite mer gult i!

Edvin är fortfarande förkyld, Melvina är snorig. Edvin har haft det kämpigt med andningen inatt så varit mycke vaken inatt. Tacka för saltlösning och nässug!

Imorgon skulle vi ha vart till Bvc för vägning och mätning, även 3 månads sprutan men eftersom han är sjuk så ska man inte ta spruta då så fick en ny tid på tisdag så hoppas han är frisk då!


Älskade plutt

Sitter jag här, mitt i natten med en liten pojk på bröstet. Älskade lilla plutt blir så täppt i näsan mellan åt så det låter knappt som han får luft. Så har använt saltvattenlösning och nössugen. Så hoppas jag att dessa dumma bakterier går över nu. Får halvsitta och sova jag. Var lika igår natt så var lite av en zombi igår under dagen. Melvina är iaf piggare, hon snorar fortfarande men det kommer hon nog göra hela dena vinter tid. Edvin sover på bröstet på mig nu och näsan låter bättre för tillfället nu iaf. Älskade lille plutt! Drygt när de är så små och blir förkylda.


Min önskelista till Tomten

Poster tvättråd 21x30 med trä ram från Bluebox
Receptbox från Lagerhause 
Tofflor storlek 36/37 (Finns på kappahl på stan)
Bakplåtställ finns på Bagaren och Kocken 
Gratängformar Skulle vilja ha både stora och den mindre. Vit eller rosa (Finns på Mio i stan)
Kandelaber Mässing (Finns på Mio i stan)
 
(Tryck på länken ovan så kommer man direkt till varan)
 
Ja, då har jag satt ihop en liten önskelista om vad jag önskar mig av Tomten! Lite smått och gott. Tycker tavlan med alla tvättsymboler är klockren att ha i tvättstugan! För ärligt så kan jag bara symbolen med grader så jag vet hur varmt det ska vara. Men man kommer långt på det! Tyckte den var väldigt rolig iaf! Receptboxen har jag spanat efter länge utan att tagit mig i kragen och köpt. Men tror den skulle vara bra att ha så man enkelt kan skriva ner alla recept för oftast måste jag fråga samma person flera gånger efter receptet innna jag tar mig i kragen och skriver ner det. Plåtstället är ju också en riktigt praktisk sak att ha i köket för dessa ungsplåtar tar ju så mycket platts när man lär ställa dom lite här och där. Att kunna stapla på höjden är ju inte dumt! Så ja lite smått och gott! 
 
LÄNGTAR TILLS DET BLIR JUL! Så mytsigt! 

Förkyld.... igen...

Då har jag gått och blivit så förkyld igen. Det bara rinner om näsan.... så nu har jag krypit ner i ett varmt bad! Så skönt...

Idag har vi haft full fart. Vi har vart hundvakter åt Trixie och det har gått så bra och melvina och Trixie leker så mycket! Sen har vi haft morfar Micke och mormor Anna farfar Ulf på besök och fika. Sen när de åkt så fick vi besök av farmor Lena och kent! Riktigt trevligt! I all fart har jag även försökt julpyntat. Bytt gardiner och grejat! Imorgon är det första advent!

Imorse åt vi av det egengjorda brödet! Mmm detta ska jag försöka hålla i att göra!


Bröd

Igår hann jag och melvina med att baka bröd på eftermiddagen. Denna gång gjorde jag limpa med sesamfrön. Också riktigt gott!

Tryck här så kommer man till receptet jag gick efter

Igår bakade Johanna kakor... ja konstigt hur sugen man blir att baka nå gott själv då! Tänkte köp så jag kunde bara chockladfudge men då hitta jag inte receptet när jag stod i mataffären så får bli en annan dag! Idag får vi även främmande. Morfar Micke och Mormor Anna ska åka till Stockholm så jag och barnen ska åka och hämta Trixie för hon ska sova hos oss. Kan verkligen säga att vi har en riktigt glad tjej här hemma som pratar om att hon och trixie ska springa runt runt....


Mina ögonstenar

Inte lätt att vara lillebror när en storasyster ska peta och grejja och ha sig! Men är så stolt över våran lilla tös som är så snäll mot sin lilla bror och pussar på han och ska kolla på han. ❤️ älskade barn vad jag älskar er! Mina allt!

Idag är det äntligen Fredag! Så skönt med helg! Vi startade dagen med en shopping tur på Lyviksberget. Köpte julgransslinga och melvina har valt tomtar. Snart dags att julpyssla, kanske ska börja idag eller imorgon. Måste tvätta gardinerna som jag ska ha i köket. Så mysigt med jul! ÄNTLIGEN!!!!


Önskelista

 

Melvina

1. Gitarr 2. Instrumetsett  3. ABC pussel 4. Bil matta 5. Brio Tågbana 

6. Pussel klocka 7. Bilar 8. Bilar  9. Pottkalender 

 

tryck på länken vid siffran ovanför så kommer man direkt till produkten.

 

Lite smått och blandat. Bilar så önskas helst träbilar så lagt upp lite förslag. Men denna lilla tös bli allt glad för allt så detta är lite förslag för den som behöver! 

 



Edvin

1. Plocklåda Edvin 2. Skallra Edvin  3. skallra Edvin 4. Barnvagnshängare 5. Bitring kanin 

6. Lära gå vagn 7. Varg 8. Skallra Edvin 9. Aktivitetsleksak 10. Stapelfågel 

 

tryck på länken vid siffran ovanför så kommer man direkt till produkten



Lite smått och gått till Edvin också. Lite förslag för den som behöver. Är verkligen så förtjust i hela serien Edvin (Passar ju bra eftersom det är hans namn också.) Bitleksaken i trä och läder är också verkligen underbar! 


Dagens

Onsdag idag och dagarna går så fruktansvärt fort! Startade dagen med en promenad ner till dagis för att lämna stora tjejen på lite bus och lek. Sen passade jag och Edvin på att gå ut på promenad. Så skönt med frisk luft! Vaknade på tok för tidigt! Barnen sov för bra då kan inte jag slappna av! Jag vaknade vid 4a och kunde inte somna, Edvin vaknade halv 5, sen somnade han om och så kom melvina in vid 5, även hon somna och där låg jg vaken. Martins klocka ringde 10 i 6, och jag var vaken. Somnade sedan och vaknade halv 7 när Martin skulle åka och Melvina var vaken och då vaknar Edvin också för melvina är inte direkt tystlåten! Hehe så känner mig så trött nu!

Så vart det ett spontant besök till sara och Wille, Johanna och Lykke var där så var riktigt trevligt agg träffa dom alla! Så mysigt med de här barnen ❤️

Ramlade in på ett blogginlägg när melvina var 9 månader! Min älskade lilla gos tjej!

Här var hon 9 månader 68cm och 8kg! Hej och hå! Älskade lilla tjej!


Tjuvstartar julen

Var och handlade igår med barnen på fm, kom då på den smarta idén att göra lussekatter! Vart så sugen på degen. Tänkte att Edvin kommer sova en stund i bilbarnstolen när vi kommer hem så hinner jag och melvina göra degen. Ja allt gick inte som planerat men allt slutade bra! Melvina var så duktig och bakade för fullt!

Melvina gjorde en helt egen plåt med sina skapelser! Hon formade dom och penslade dom! Så duktig hon var och så mallig! Vi hann ta ut sista plåten innan vi fick slänga oss i bilen till Gonäs för 2 års kalas för Lilly!

Pappa fick en lapp där jag skrivit -Varsegod pappa! Haha skrev i all hast och det vart lite felskrivet, ja det skulle ju vara lite barninspirerat!


Baka bröd

Idag bakade jag och melvina bröd efter jag hämtade henne från dagis! Gick riktigt bra, tar dock lite tid med jäsningar här och där. Så tills kvällsmat vart det gröt och nybakat bröd som fortfarande var varmt! Var inte alls dumt! Vart lite för mkt mjöl över de! Men goda vart det verkligen! Har sagt länge att jag vill baka bröd istället för köpa, så ska försöka komma igång lite med det. Var ju verkligen inte svårt iaf! Mumms mumms

Imorse hade vi tid för att lämna in bilen på Volvo för att byta motorerna i skuffen då de inte riktigt orkar hålla upp skuffen. Så Martin lämnade bilen när han åkte till jobbet. Var dock inte riktigt planerat så bra för jag fick bära Edvin i bilbarnstolen hela vägen ner till dagis och sen in till Volvo för att hämta bilen. Tur han inte är så stor än! Hehe men bra tungt var det verkligen.

Edvin har vart lite knölig de senaste dagarna och har svårt att komma till ro. Tror hans mage håller på att ställer om sig. Han bajsar väldigt sällan och nu är det 3 e dagen sen det hände nått och innan det var det nog 4dagar. Så han verkar få lite ont mellan åt. Lilla älsklingen!


Senaste dagarna

Igår kväll hade vi besök av Johanna, Fredrik och lilla Lykke. Grabbarna bastade och spelade fifa. Jag och johanna satt och myste med våra små och pratade och åt brända popcorn. Inte lätt att poppapoppcorn när man har små bäbisar som man inte kan slita sin blick ifrån <3 Riktgt mysigt!
 
Annars har vi vart på stan och shoppat lite och så var vi ut på promenad med vagnen och pulka. 
 
Så lite bilder 
 
 
 
 
 
 
 
 

Farsdag

Idag är det Fars dag och det firade vi med paket på morgonen och Martin fick en låda som han kan ha sina klockor i. Är med Glaslock och på locket står det Martin, Världens bästa pappa Melvina och Edvin. Riktigt fint och det vart uppskattat av sambon! Får ta bild på det sen och visa. 
 
Vi har iaf vart till Morhagen och ätit god mat med Martins Familj. Så trevligt och riktigt god mat. Vi har mellan landat nu och senare bär det av till Mamma och Anders och fira där. Imorgon så ska vi fira pappa då han jobbar helg. 
 
Känner sån lycka att mina barn har en sådan fantastiks pappa <3
 
 
Fasters lilla gull bäbis <3
 
 

humm?

 
Follow my blog with Bloglovin
 
tror jag har fått till detta nu... Har nämligen börjat använda bloglovin. hade det förut mot min gamla blogg och har försökt fått ordning p det så den går emot rätt blogg och då var man tydligen tvungen att göra så här? jaja snyggt inlägg. 
 
Tack och hej! 

Overall - Check

Nu har jag äntligen fått tag på en väldigt eftersökt overall! Så nu hoppas jag att min lilla skrutt Edvin ska växa i den också! Men den är verkligen så fin! 
 
 

Lykkes Namnceremoni

I Söndags var det dags för lilla Lykkes namnceremoni! Det var så mysigt coh härlig stämning. Detta har allt Johanna och Fredrik fixat så bra så! Är så jag själv blir sugen att börja planera inför Edvins dop. 
 
Min telefon slutade funka aldeles innan vi åkta till ceremonin så jag tog med mig kameran istället. Men är så dålig på att ta kort med den om man gämför med mobilen då det enkelt bara är att ta upp mobilen och knäppa bilder. Johanna och Fredrik hade gjort det så fint med massa pyssel och mycket gott fika bjöds det på. De berättade om lilla Lykke och vart hennes namn kommer ifrån och så berättade dom vem som hennes faddrar är och den äran fick jag och Martin. Så finaste lilla Lykke är jag fadder åt! Det känns så stort och jag kommer alltid finnas där för henne. Älskade lilla barn <3 
 
Under ceremonin så fick Melvina äran att sätta en krans på Lykkes huvud och det gjorde hon galant! Så stolt mamma till den tjejen! 
 
Fotot har Farfar Ulf tagit och så har jag tagit den från johannas blogg. <3
 
Dessa 3 personer är allt underbara!
 Vi fick en så fin fadder tavla av våran lilla tös Lykke <3 
 
Tjej ligan! Men vi har utökat med 2 pojkar i gänget också! 
Älskade lilla yrväder! Är helt omöjligt att få bild på henne <3 
 Våran stiliga lilla farbror som var så uppkläd på kusin Lykkes dag <3 

Lördag

Idag har vi hunnit med en hel del. Vi tog det lugnt på förmiddagen och efter vi ätit åkte vi iväg. Vi åkte på lite utställningar, först var vi på ett ställe där de säljer ostar i Västansjö för Ulf hade några av sina fina tavlor utställda där. Så vi var där med pappa och Anna som också var på utställningsrunda. I butiken där hade de även lite loppis så jag köpte en riktigt fin kristallskål från Orrefors till ett riktigt kap pris på 125kr. Passar fint till min samnling av Orrefors skålar. 
 
Efter så åkte vi till Saxdalen för där satt min farfar som hade sina trägubbar på utställning. Så roligt att se hans skapelser. Så mycket tid vi har spenderat med han ute i snickarboden när vi var små. Täljde gubbar och käppar, ja allt möjligt hittade vi på. Men vi vart aldrig så duktiga som farfar var. Men en hejjare med knivar vart jag och syster iaf. Det var även andra som hade tavlor utställda där och så var det en orkester där. Så det var riktigt mycket folk där. Farfar fyller 92 år på lucia så tyckte det var riktigt bra gjort av han att orka vara med där. Hans gubbar står även där imorgon. 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi till Bastkärn och hälsade på Ulf och fick fika där. Mumms, både jag och Melvina mummsade på som bara den. Vi var där en stund och tjålade sen åkte vi till hörkens kyrkogård och tände ljus hos Melvina och Edvins Ängla Fatser Karin som Melvina är döpt efter (Melvina Karin). Sen gjorde vi ett stopp hos Eva och Alf, Gammel Mormor och Gammel Morfar. Melvina fick även glass där också så vi hade en överlycklig tjej. Sen stannade vi på kyrkogården på väg hem vid lyviken för att tända ljus på min farmors grav. Tänk vilken stämning det är på kyrkågårdar vid den här tidpunkten. Det lyser överallt. 
 
Så kom vi hem och det var dags för kvällsmat och sängen för Melvina.
 
Imorgon är det dags för Lykkes Namngivning. Kommer bli så spännande <3 

Edvin 2 månader

idag blir våran lilla bäbis hela 2 månader... Tiden går så fort och kan inte förstå att det redan är 2 månader sen vi fick träffa vårt andra mirakel för första gången. Så där mini och helt underbar! 
 
Nu är han ju en stor kille, hela 53,8cm lång och 4,3kg. I våra ögon är han ju så stor nu mot när han föddes och nu har han precis växt förbi sin fars födelseläng, Martin var hela 53cm lång när han föddes. Våran lilla krabat är så lång när han är 2 månader. Tänk så olika det kan vara. Älskade lilla Edvin. Han sover gott om nätterna och jag känner mig väldigt utvilad nu än vad jag kände när melvina var liten. Kan inte förstå varför hon skulle vara vaken på nätterna ibörjan. Att 2 barn med samma gener kan vara så olika. 
 
Men jag kan allt vara sur jag också. 
Tråkigt att bli fotad, tar och sover istället <3
 
Nått jag behöver hjälp med, det är att skaffa något lätt redigerings program så jag kan fixa bilder i datorn. Gör jag på telefonen så blir det så dålig kvalite. Så HJÄLP, någon som har nå bra tips? 
 

Snurriga men roliga dagar

De senaste dagarna har det vart full fart på. Igår slarvade jag bort hemnyckeln och fick åka till Martins jobb och ta hans hemnyckel, när jag kom hem så satt nyckeln i dörren till huset! Ja tur det var låst iaf.....

Idag var det först Bvc besök på schemat, sen vart vi kvar på öppna förskolan och Melvina lekte av sig lite innan vi begav oss upp på stan. Vi hann besöka mitt jobb på banken och sen mötte vi upp mormor och morfar Anders, moster Cassi och Jesper för vi hade bestämt att vi skulle luncha. Vi åt på Kina och där vart det släktträff. Tom och Saga var där, sen kom Martin med sina jobbarkompisar för att äta. Melvina tyckte det var konstigt att hennes pappa inte satt med oss och luncha. Var full fart. Sen somnade Melvina i bilen och vi åkte hem till Johanna och Tom och lilla Saga och hälsade på. Det är så roligt att se för dom leker så himla bra nu och dom pratar och hittar på massa saker. Så söta! Dom kommer hitta på så mycket skojj ihop dessa små kusiner. Så roligt att Melvina har Saga som är 1 år yngre och sen har Edvin, Kevin som är 4,5 månad äldre, på min mammas sida sen har de ju kusin Lykke som bara är nästan 2 månader äldre än Edvin på Martins sida. Så roligt det ska bli med alla högtider när när man samlas och busar och leker.

Ja dagarna. Rullar på i all hast!

Igår kväll körde jag första löppasset och det gick riktigt bra. Sprang inge långt utan det vart bara 700m men utan att behöva stanna någon gång och man lär ju börja försiktigt så man inte tar i för hårt. Det gick isf riktigt bra och jag är nöjd! Hann även med ett löppass idag också innan maten på 800m utan att stanna. Så heja heja så skönt det ska bli att börja springa mer och mer igen!

Hade mina nya löparkläder som jag fick när jag fyllde av Lena. Var nog därför det gick så bra, snabbheten sitter i snygga träningskläder!


Mysig stund

Idag hade jag och Melvina en mysi stund, vi åkte till McDonalds och köpte en varsin glass. Edvin sov i bilstolen. Tänk att min stora tjej är så stor! Vi hade det så trevligt så!

Sen vart det en vända på stan och handla lite nytt till Melvina. Alltid roligt och nu säger hon själv vad hon vill ha och säger då att vi ska köpa, hon är med på ett annat sätt och får välja vilket hon tycker är finast. Så mysigt! P


Vinterdäck

Igår åkte jag ner till Volvo för att få vinterdäcken på platts då de hade drop in 16.00-20.00 åkte dit 18.30, kom hem 20.30. Tog lång tid sen fick jag ingen bil med mig hem för den fick dom inte ner ifrån liften. Så den var högt upp i luften och svävade den. Så jag fick skjuss hem av en från verkstaden. Så skulle de försöka få ner den nu på morgonen, om inte det skulle gå då skulle dom komma upp med en hyrbil eftersom jag skulle iväg på morgonen.

Men de kom strax före 8 på morgonen och de kom i våran bil så de hade fått ner den! Hehe så skönt att ha bil igen.


8 veckor 1 dag

Edvin är en snäll liten bäbis och sover bra på nätterna, vaknar och äter och somnar igen efter en stund! Att det redan gått 8 veckor sen han kom till oss. Älskade pojk! Han flinar för fullt och nu de senaste dagarna så äter han på sina händer för fullt!


Första November

Firar första november med snö. Vi har hunnit med att leka ute i snön och byggt snögubbe! Riktigt härligt. Regnskyddet till vagnen funkar perfekt för snöovädret också! Premiäranvändning av Melvinas vinterkläder, kommer bli så bra så! Melvina tyckte det var så roligt att bygga en snögubbe och han fick en hel del massa kramar och pussar av henne. Så sött! Melvina är sp söt i sin nya vintermässa!

Idag var planen att Johanna skulle ha kommit hit och vi skulle kunna gå ut på promenad. Ingen av oss har vinterdäcken på så vi får skjuta på det till en annan dag.