Hallonsaft

Idag gjorde jag hallonsaft för första gången. Gick riktigt bra och vart gott också så var ju ett plus. Var och köpte glasflaskor att ha saften i, den ena den språkets när jag hade i kokat vatten i den så den skulle bli ren. Så fick ta en annan reserv istället så det löste sig iaf. Igår plockade vi nämligen 3 kg hallon, totalt har vi plockat 6kg hallon denna sommar, sen har även svärmor vart här och plockat. Så allt har vi hallon. Vi ska plocka lite mer och frysa in hallon också.

Gjorde saften på 2kg hallon, 1kg sparar vi och fryser in. Så vart 2liter hallonsaft. Vi är så dåliga på att dricka saft här hemma men nu har vi ju iaf att bjuda främmande på.

Melvina sover, Martin är och köper pizza (räksallad med vitlökssås bredvid mm) sen blir det en lugn kväll och lite gottis. Martin börjar jobba imorgon och jag blir hemma själv med Melvina hela nästa vecka vilket känns lite tufft då jag har svårt att sitta för länge på golvet och även huka mig, bära henne för mkt funkar inte heller. Så blir en spännande vecka!

Melvina har även kommit på att hon kan kliva ur sängen när hon vaknar på nätterna. Så inatt vid halv 3 vaknade jag av att jag hörde hur hon klätrade ur sin säng och sprang in till oss. Sån glädje som hon stråla när hon kom inspringande, så kröp hon upp mellan oss och somna. Mammas älskling! Själv så kunde jag inte somna om och låg och vred på mig, sprang på toa titt som tätt. Sammandragningar och en molande värk i magen som mensvärk. Vid 04.45 gick jag på toan en sista gång sen lyckades jag somna.


Vecka 35 34+0

Idag gick vi in i vecka 35. Känns underbart att det inte är så långt bort! Snart så har vi våran lilla prins här.

Är hemma och försöker vila mig och ta det lugnt. Känner när jag aktiverar mig hur drygt det blir åt magen och den spänner ihop sig och är som en sten bra länga innan det släpper helt. Ryggen är värker men känns som det börjar bli en vanesak. Annars mår jag bra och magen växer och spänner och lillebror trycker åt alla håll och kanter.

Enligt appen är det nu 41 dagar kvar och bäbisen är ca 44cm lång och väger ca 2,38. Tänk att min lilla mini tjej Melvina var bara 45cm och 2400g när hon föddes i vecka 38+5. Är typ lika lång som "standard" bäbisarna är i denna vecka som jag befinner mig i nu. Men tror lilla bäbisen i magen blir lite större än sin storasyster. Han är beräknad i nedre delen av kurvan enligt tillväxtultraljuden (Melvina låg utanför den kurvan helt) men de kan enbart beräkna vikten så längden har man ingen koll på. På torsdag är det dags för en ny träff med läkaren.

Från och med idag så stoppar man inte förlossningen om den skulle sättas igång. Men denna buse har ju redan försökt smita men sånna försök kommer nog inte bli nå mer. Kommer säkert gå över tiden denna gång bara för att.... Men än så länge är han mer än välkommen att stanna i magen.

Dagens mamma och kula


Underbara kvällar

Tidigare i veckan var vi i sommarstuganoch sov kvar där. Melvina sov för natten och jag och Martin passar på att sitta vid vattnet. Jag läste och Martin fiskade. Sånt lugn och stillhet. Sen börja det regna och åska så då spelade vi yatzy!


Melvinas rum

Nya kuddar och överkast, sen fick jag även upp Melvinas tavlor ovanför sängen helt själv. Spikat och mätt. Guld och rosa, så fin kombination. Martin och Melvina var ute på en cykeltur med nya trehjulingen som hon fick av sin farmor här för någon dag sen! Är sugen på att hitta någon gardin i ljus grått till hennes rum.


Äntligen Fredag

Att det är fredag känns alltid så mysigt och speciellt! Även fast vi har haft mysiga dagar i stugan med massa gott. Igår var vi till Borlänge och köpte lite till lillebror och även till Melvinas rum. Sen åkte vi och mötte upp Johanna, Fredrik och Lykke vid strutsfarmen. Så där gick vi runt på farmen och kollade på de alla strutsar. De är riktigt stora och läskiga med deras långa halsar. Men en riktigt trevlig tur. Vart att gå en helt del igår vilket jag inte gjort de senaste 2 veckorna så inatt var jag vaken och hade samandragningar, men inte så "kraftiga" och kunde somna om efter en stund.


SSCHHH... I NEED MY BEAUTY SLEEP

Idag hämtade vi ut Melvinas present som kom i efterskott. Ett bäddsett till sin docksäng som hon fick av sin mormor. Vart så fint! Tänk va roligt det är med barnrumsinredning.


Kvällsläsning!

Melvina sover Martin är ute och cyklar. Så då passar jag på med lite läsning. Tänkte jag skulle försöka läsa "föda utan rädsla" Johanna läste den och tyckte att den var riktigt bra. Är ju ingen person som gillar att läsa och aldrig gjort. Men förhoppningsvis så ska dena bok vara nyttig och spännande. Har laddat ner den på iPaden och det känns väldigt smidigt!

Idag på morgonen så var vi alla ut och plockade hallon på gården. Oj vad det har exploderat med hallon nu och de var riktigt stora och fina. Så idag plockade vi 1.8kg. Så plockade vi för någon dag sen 1,4kg så idag kokade jag sylt på 3kg hallon! Så nu har vi 6st burkar laddade med hallonsylt inför vintern.

På eftermiddagen var det att åka på lite tjejmys hemma hos Johanna, Fredrik och lilla Lykke! Så mysigt och så trevligt. Blir alltid massa prat och trevligheter när man ses. Lilla Lykke var ju så söt som vanligt och så liten, lilla stumpan!


Vecka 34 33+0

Då går vi in i ny vecka. Är hemma och får ta det lugnt och gör inte mkt som är tungt för kroppen. Vilar en hel del och har nog aldrig vilat så mycket som jag gjort den senaste tiden. Kroppen känns bättre iaf och har inte haft nå ihållande onda samandragningar. Ont i ryggen och för några dagar sen fick jag väldigt ont nertill magen och ner. Då kändes det knappt som jag kunde gå och det höll i sig så kvällen och morgonen fm dagen efter innan det släppte.

I torsdag var jag och träffa läkare, tillväxt ultraljud och kolla tappen. Allt såg bra ut, mina värden och även urinprov. Flödet i navelsträngen var bra och tappen var som den skulle. Efter alla mätningar kom man fram till att bäbisen ligger på 1800g vilket är mindre än "standard" men har inte räknat med att det blir någon stor bäbis eftersom Melvina vart så liten. Hon visade även kurvan på hur han ligger och han ligger i den nedre delen. Fick tid igen om 2veckor för att se att han växer som han ska efter sin kurva. Sen vart jag även informerad att när jag går in i vecka 35 34+0 så kommer man inte försöka stoppa förlossningen om den skulle starta. Men förhoppningsvis stannar han "länge". Första datumet vi hade för bf är 15 Augusti, men blivit flyttade till 9 September så inga små flyttar här inte! Hehe


Plocka bär i trädgården

Att Melvina kan gå och plocka hallon i trädgården det känns så himla underbart och somrigt. Springa barfota och mummsa. Sen hoppas jag att jordgubbarna och smultronen sätter riktig fart så man kan plocka mkt därifrån också.

Idag plockade vi 1,4kg hallon från buskarna från gården så ska koka hallonsylt så vi har. Är så gott med hallon på somrarna, igår plockade jag lite hallon och kokade det så vi kunde äta varma hallon med glass, vart även lite blåbär och jordgubbar till. Känds riktigt somrigt och så där härligt.


Melvinas växasäng

Idag fick vi hjälp av pappa / morfar och mormor Anna att lyfta in Melvinas växasäng som stått i garaget! En sambo som var väldigt skeptisk till att ens få in den genom dörren till Melvinas rum. Men ack den som ger sig. En byrå fick vi flytta och plocka dän dörren så fick vi in den precis! Den vart att stå där så bra! Så nu har lillfian en bred säng, hela 90cm bred och nästan 120cm lång. Men den går att dra ut till 190cm så en bra växasäng som jag hoppas får hänga med länge för den är ju så fin! Vart att möblera om hela Melvinas rum för att få till det! Även den fina docksängen som Melvina fick i 2 års present av mormor och morfar Anders fick flytta in. Passar perfekt!

Melvina har precis somnat i sängen nu, tog ca 50min men är väl så när det är nått nytt. Så hoppas att hon ska sova där hela natten!


I blåbärs skogen

Idag på morgonen åkte vi iväg för att plocka blåbär och hjortron med Melvinas farfar. Jag och Melvina plockade blåbär och Martin och Ulf var ute o h leta hjortron!

För Melvinas del vart det bara äta och helst ville hon äta från min bunke.

Efter åkte vi till kyrkviken och badade, eller ja var väl bara Melvina som badade. Vi gick i med benen och då vart det jupt för lill tjejen! Sen på vägen hen svängde vi förbi faster och farbrors lilla tjej Lykke och hälsade på! Eller ja vi hälsade så klart på Johanna och Fredrik också! Fick mysa lite med Lykke och hon höll sig vaken och hon är ju så liten och så söt! Man blir ju helt förälskad.


Härlig dag vid stugan

Imorse åkte vi tidigt ut till stugan för att spender dagen där. Vi var ut med båten och hade det riktigt lugnt och trevligt! Melvina tyckte det var roligt att åka båt! Vi stannade och fiskade lite (får se om mellis blir någon storfiskare eller om hon blir en trassmaja som sin mor) hon hade mäst spöet i vattnet och lekte. Martin åkte ut en vända efter han släppte av oss vid stugan igen för att fiska och då fick han upp en stor abborre på 1kg. Någon som var mallig och ville visa sin dotter!


Inspiration!

Letar så efter inspiration till sovrummet. Är så taggad och vill helst börja med det nu på en gång. Denna gång har jag inget barnrum och boa in i så då får det bli vårt sovrum där bäbisen mest kommer vara tills han blir större.

Vill ha lite neutralt men ändå kunna lägga in färger på inredning. (Inne på blått denna gång) sen Melvina föddes har det vart mkt rosa i mitt huvud och i inredning men nu väntas en lillebror och jag har blivit väldigt för blått... Så är bra om rummet är neutralt så man kan byta småsaker istället och kunna byta färger på kuddar och gardiner och sånt istället! Skulle vilja hitta på en sängbord som har lite träinslag i sig som fåtöljen har. Så vill jag ha 2 maffiga lampor på sängborden. Längtar! Nu måste bastun bli klar så vi kan göra detta projekt!


Renovera mera

Ibland känner jag att jag har sån tur att jag har min Martin som står ut med mig! Men ibland blir han nog lite slut på mig och mina idéer som jag vill göra här hemma.

Nu min senaste prio som måste göras innan bäbis kommer det är att fixa ordning vårt sovrum. Lite "lätt" renovering. Eftersom vårat rum kommer bli ett av barnens rum om nått år så vill jag inte göra för mkt. Men vill ta bort fondväggen och ha något mer lugnare tapet så blir att sätta upp ny fondvägg. Sen är jag bra sugen på att lägga in en ljus heltäckningsmatta. Tänk va skönt! Sen eventuellt måla om fönstrena. Sen byta ut sänggaveln och skaffa sängbord! Tur man fyller år "snart" så jag kan önska mig lite nya saker i present! Men jag själv får ju inte göra så mkt knop men jag har ju en duktig sambo! Så får jag göra det jag klarar av.


Torsdag!

Bjuder på 2 favoriter på mig och min älskling från bröllopet i helgen!


2 År idag!

Kan inte förstå att min älskade lilla tjej har blivit hela 2år! Tiden går för fort och hon bara växer och växer. Vi har haft en helt underbar dag! Började morgonen med att väcka Melvina 05.30. Då gick vi in med bulle med ett ljus i och paket. Hon var så trött just imorse, vanligtvis brukar hon vakna 05.00. Hon vred på sig och tjikade förundrande på oss och förstod nog inte alls varför vi var där inne och sjöng för henne. Tillslut drog hon sitt täcke över huvet och stannade där. Så vi börja skratta och fråga vad hon gjorde men sen tillslut så vaknade hon nog till och ställde sig upp och ville ha bullen på en gång. Under dagen vart det både hoppa studsmatta och premiärbada nere i bastun, inte helt klart än men inte allt så långt ifrån! Sen vid 15.00 var det dags för kalasande. Full fart och så mycket paket denna lilla tjej har fått. 
Hon var så slut nu på kvällen! Kommer nog sova som en stock inatt! 
 
Kan inte riktigt förstå att denna lilla tjej blivit så stor? Blir så sentimental och kollar på bilden från när vi var på Förlossningen/ BB med henne. Så liten hon var! älskade lilla tjej, att du nu blivit så stor! 
 
Melvina tog all min skönhet under graviditeten..... Min hy var helt förjävlig. Aldrig haft sånna problem med hyn som jag hadde då. 
 
Här ligger vi med massa filtar och värmekuddar för att få upp hennes temp. Jag själv höll på att svettades ihäl!
 
 
Tänk att du hade så mycket hår! 
 
Blir att längta ännu mer till komande förlossning och få träffa vår prins för första gången. Allt känns så nära nu när Johanna och Fredrik är i Falun och har sin lilla tjej i famnen. Den där lyckan man känner! 
 

Förlossningen

Efter mitt föra inlägg så fick jag värkar som gjorde ont och vart regelbundna, de låg på 2-3minuter och höll i sig i en timme. Denna gång ringde jag förlossningen då min bm sa till mig att jag ska ringa om det blir så. Ringde förlossningen och hon ville att vi skulle komma in för undersökning. Så ringde till mamma som fick komma hit och vara barnvakt till mellis som låg och sov. Värkarna stannade av i bilen på väg dit men sen när vi kom in och jag fick på mig sånt så de kunde bevaka bäbisen hjärtslag och mina sammandragningar/värkar. Så när jag la mig ner då kom det igång igen. Så 30min övervakande sen kom hon in och sa att de kan se att jag har värkar och då fick jag bricanyl (tror det stavas så) som gör att livmodern slappnar av så att värkarna skulle stanna av.

Tycker det är så svårt att säga vad det är. Sammandragningar ska ju inte göra ont och tror att när de övergår och gör ont så räknas det mer som värkar? Jag kallar det sammandragningar som gör ont med de på förlossningen sa att det var värkar.

Värkarna gick över och vi fick ligga och vänta, kunde inte sova eller så för jag bara skakade och hade hjärtklappning av medicinen. Men strax före 02.00 fick jag lite nog och ville hem ( vi hade ju ändå en tid i Falun hos läkare på morgonen (09.30) så de lät oss åka hem.

Så vi kom hem vid 03.00 och mamma satt vaken i soffan och kunde inte heller sova. Så vi la oss och sov på en gång, Melvina vakna 05.00 så vart inte mkt sömn denna natt. Men hon fick ligga mellan oss och leka med iPaden så vi kunde sova lite till innan det var dags att gå upp igen. Lämna Melvina vid morfar och mormor Anna och så upp till Falun. Fick träffa en doktor som undersökte tappen för att se att den var intakt och inte börjat öppna sig. Allt såg bra ut och lillebror ligger med huvet neråt än så länge så hoppas att den lilla busen stannar där. Sen vart jag även sjukskriven för att jag ska hålla mig lugn så inte det sätts igång så här tidigt. Han får gärna stanna länge till i magen.

Martin försöker sova och jag får en värk så magen står rakt upp! Haha

Men det roligaste med allt detta var att vi fick träffa på nya tillskottet i familjen Risberg. Johanna och Fredriks lilla helt underbart söta lilla tjej har kommit till värden! Sån lycka och oj så bra dom gjort detta! Helt underbart och fantastiskt! Finns inga ord som räcker till för den kärlek! Bara längtar tills vi får ses igen ❤️


Besök hos barnmorskan

Idag var det dags för besök hos barnmorskan. Allt gick bra och värdena såg bra ut. SF-måttet har stått stilla sen jag sist var där. Lika som det gjorde med Melvina i magen. Pratade med min bm angående samandragningarna jag har för i lördags på bröllopet så fick jag såna kraftiga sammandragningar/ förvärkar som höll i sig i 4a timmar och var regelbundna under den tiden. Så vi fick en tid till Falun imorgon så vi ska vara där 09.30 och kolla så allt är "intakt" så att det inte är nått som håller på att starta. Så var mest det vi pratade om.

SF-mått 29
Hjärtslag 130


Denna dag ❤️

En dag som har vart helt underbar! Äntligen har Tom fått sin Johanna och de är nu Man och Fru Sakofall!

Stort grattis till min bror och Johanna! Denna lycka och kärlek som finns mellan er är obeskrivlig!


Min familj ❤️

Bilder från middsommar som Johanna tagit. Tusen tack för så fina bilder ❤️


Äntligen fredag

Nu ligger jag i sängen och vilar ryggen lite. Känns så härligt att det äntligen är helg! Imorgon blir det bröllop för bror Tom och Johanna! Ska bli så sjukt kul!

Annars så rullar dagarna på. Martin har semester och jag jobbar. Konstant ömmande rygg och sammandragningar men är inte långt kvar jag ska jobba heller nu. 3veckor.

Fick en påminnelse angående en bild jag la upp för 2 år sen! Då gick vi i väntans tider. 5dagar efter bilden togs kom våran efterlängtade lilla tjej till värden. Men att det redan gått 2 år? Och att om 5dagar fyller hon 2 år? Hon är en stor tjej nu!

Imorgon går vi in i ny vecka, vecka 32. Tiden går fort och det är redan så trångt i magen för lillebror.

Dagens mamma och kula. Börjar bli en riktigt kula nu! Känns som om jag kommer bli så mkt större denna gång! Hehe

Blir en lugn fredag och förhoppningsvis någon film och godis? Imorgon bitti lämnar vi Melvina hos sin morfar och mormor Anna och så klart vovvarna ska vara barnvakt också. Melvina och lilla valpen Märta kommer nog busa så de är helt slut. Så åker jag och Martin iväg på bröllop och har vuxentid utan barn.

Trevlig helg alla!


Detta med barnvagn...

Kan inte bestämma mig för vilken vagn vi ska ha. Vi har tänkt ha en syskonvagn då Melvina är ganska liten och att hon ska vara tvungen att gå hela vägen känns inte så aktuellt.

Har hela tiden vart inne på bugaboo donkey duo men kan inte bestämma färg.... Står mellan offwithe eller gråmelerad. På bugaboon Buffalon som vi har idag och haft hela Melvinas tid är vi så nöjda med. Den är off white men känns samtidigt lite tråkigt att köra lika på suffletten.... Får fundera lite till.

Men känner även en sorg att jag kommer sakna Buffalon som vart en sån trogen vagn under dessa snart 2år. Den är högre och har punkteringsfria däck om man gämför med donkyn. Så den har verkligen tagit oss överallt, i skogen och stigar. Helt perfekt! Haha kärlek för vagn, ja konstigt det där....

Men iaf, så här ser de ut som jag velat mellan.... Är ju enbart suffletten och skulle man känna att det vart fel så kan man ju enbart köpa ny suflette! Hehe till Buffalon köpte jag svart men vart inte nöjd med det så då köpte jag till en off white!