Mammas födelsedag!

Igår var det ingen vanlig dag för igår var det mammas födelsedag! Så jag och Martin var när vi slutat och hämtade mammas present! Hon fick en el-cykel av oss alla! Jag Martin och Cassi stannade en bit ifrån huset när vi skulle överraska henne med den! Så vi hade på ballonger och pumpade den så fint! Sen fick hon 2ljuslyckor av oss barn också! Så fick vi god mat och efterrätt! En härlig måndag helt enkelt!

Ballonger och en stor presentrosett eller vad det heter! Mamma vart riktigt överraskad och glad av sitt nya åk!



Idag så ska Tom komma hem och hjälpa oss med kaninen så vi kan lägga golvet! Så spännande det kommer bli! Hihi 

Vecka 29 28 +0

Ny vecka igen! Redan vecka 29! Nu är det 11 veckor kvar till beräknad födsel. 

Barnet

Fostret väger nu runt 1,2 kilo och är ungefär 40 centimeter långt. Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Det är tillräckligt stort för att kunna sparka på mammans revben och även slå mot urinblåsan. En del kan sparka så hårt att mamman blir öm på en viss punkt.

Ännu behöver fostret inte vända sig med huvudet nedåt eftersom det fortfarande finns gott om plats att ändra läge. Fostret kan drömma nu.

Sista trimester har vi gått in på idag! 

Mår bara bra! Börjar bli jobbigt att böja sig ner till marken! Är nått som tar i så känns drygt! Haha men annars är det bara br med mig och bäbisen sparkar i magen! Förra veckan beställde vi äntligen vagn! Tar nog 7veckor innan vi får se den! Men då är det lika bra att vara ute i tid! Vagnen vi tillslut bestämde oss för är bugaboo Buffalo! Så hoppas vi blir nöjda! Vi lär även beställa spjälsäng och skötbord och så bilbarnstol och ja, allt som hör till! 


Söndag!

Söndag här! Helgen rinner iväg i väldans fart! 

Idag har vi nog nästan vart ute hela dagen! Vi har vart ute i bk och hjälpt svärmor och fixat lite så vi fick mat och fika! Så mumsigt så! 

Senare han jag med en vända på lyviken! Handla mat och så köpte jag blommor vid mm! Så vart lite smått och gott! Så nöjd! 

Så nu har jag placerat ut lite blommor! Känns så mkt trevligare! 

Nu blir det mat! Börjar bli hungrig! Denna vecka som kommer blir iaf en ganska lugn vecka och kort! Slutar tidigt på onsdag sen ledig torsdag! Så jobb fredag sen jobbar jag söndag på bo mässan här i stan! Skojj sen är det dop för lilla Novina på söndag! 

Härliga lördag!

Sol sol underbara sol! 

Idag har det vart riktigt härligt ute! Vi har vart och kollar på kakel till köket men det är ju lättare sagt än gjort att hitta på ett som vi vill ha! Svårt! Vi har även sågat till lite golv så det är förberett tills då vi ska få hjälp att flytta kaminen så det bara är att lägga! 

Så har vi ätit jordgubbar i solen! Mumms så härligt! Somnade även av en vända i stolen ute i solen! Martin var sen iväg och spelade fotboll! Jag var hemma och tvättade fönster! Igår tvättade jag dom i köket och idag vart det datarummet och sen sovrummet och balkongdörren! Vilken skillnad! Har aldrig tvättat fönster i hela mitt liv men det gick helt också! Lånade mammas maskin hon har när man tvättar fönster så det underlättade nog en hel del det! Många fönster är det kvar än! 

Mot kvällen vart det ut på äventyr! Vi var iväg och grilla pinnbröd och korv! Så mysigt att sitta i skogen på ett berg och grilla! Var väldigt mycket drygare att gå upp där med dessa extra Gravidkilon! Men det gick allt! Får se när man går dit igen! Hehe 





Haft en sån bra lördag! 

Lammskinn!

Igår hade en kollega med sig lite skinn till jobbet! Har pratat med henne att jag skulle vilja köpa ett och ha till barnet! Så igår tog hon ned sig lite så jag fick välja! Hittade ett så mjukt och härligt ett! Roligare att köpa skinn från någon man vet vem det är och att man vet att dom haft det bra! 

Så mjukt och härligt! 

Igår efter jobbet var det att åka till soptippen och slänga alla rester från köket! Så skönt att bli av med en hel del bråte som stått och väntat på att bli slängt! Sen kom vi hem var det mat sen målade vi resten av taket så nu är det bara ett lager till sen är taket därdigmålat! Sååå skönt! 

Barnmorskan

Igår var jag och Martin och träffa barnmorskan! Gick så bra så och fick höra på lillens hjärta! Slog i 140! Slog så fint så! Var lite lugnare dena gång än när jag var dit sist då hon inte ville sammarbeta så bra! Mätte magen gjordes också! Så sf-måttet ligger på 26!  Ligger precis på kurvan idag igen så är ju bra! 

Vi fick även lite information om föräldrautbildningarna som går i juni. När och vilken tid så bara att planera in dom! 



Vecka 28 27+0

Sista delen av graviditeten

Graviditeten brukar delas in i tre delar, de så kallade trimestrarna. Den första trimestern pågår till och med vecka 12, den andra mellan vecka 13 och 27, och den tredje från vecka 28 till att barnet föds. Så nu börjar den tredje och sista delen av graviditeten, trimester tre!

Barnet

Fostret väger drygt ett kilo och är cirka 39 centimeter långt nu. Hos pojkar har testiklarna börjat vandra ner genom ljumskkanalen från buken mot pungen.

Nu har fostret stora chanser att överleva om det skulle komma.

Fostret kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen men en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är cirka en månad kvar till förlossningen.

Magen har blivit riktigt stor nu! Ojoj! 

Mår bra! Känt av ryggen och benen idag! Så testar ett par bra skor! Så får se hur det blir att kännas! Annars är det bara bra! 12veckor kvar! Tiden går så fort! Vi har även nu beställt vagn! Så skojj! 

Imorgon blir det att besöka barnmorskan! Ska bli spännande och se vad sf måttet ligger på nu! Hehe om jag följer kurvan eller hur det är! Sen även om mina värden fortfarande är bra men det tror jag allt att dom är!  Inga brister på vitaminer här inte! 

Ha en härlig tisdag! 

Underbart väder!

Vädret är på topp och vi är ute i solen och har det bra! Ute i stugan och kollar på när Martin fredrik och Alf fixar till bryggan! Sitter i solen och njuter! 

Ikväll blir det mat hos pappa och Anna! Igår var vi och åt mat hos Eva och Alf! Fullt upp när man är ledig! Måndag blir det äta hos mamma! Blir mkt ätandes hos alla när det är påsk! Sen även blir det barnkalas imorgon då lilla lowelia fyller 2år! 

Nu aka jag njuta av solen! 

Långfredag!

Startade dagen med nybakade blåbärs scones till frukost! Vart riktigt mumsigt! 

Vaknade strax efter 6 imorse och kunde inte somna om... Konstigt att man inte kan sova länge när man väl är ledig! Annars är jag as trött vid 6 tiden på morgonen! Men inte under helger då går jag upp innan jag brukar! Hehe 

Får se vad som händer idag! Allt är ju stängt så vi får väl pilla och fixa här hemma med köket och allt! Hänga tvätt och tvätta! Ikväll blir det fest i laggarudden! Ska bli så roligt att få träffa dom och deras lilla bäbis! 

Härligt fredag hemma! Har blivit riktigt förkyld också men idag är det bättre! Igår kväll kunde jag knappt andas! Jäkla näsa! Men nu är det bättre! Gravid och förkyld, ingen bra kombination! Blir ju helt slut i kroppen haha 

Jag är färdig!

Taddaaaa!!!!!

Tycker det är roligt att diskmaskin lyser rött när den är igång och sen när den blir klar lyser det grönt och piper lite! Haha skojj! 

Annars så är jag ganska slut idag! Ont i halsen och förkyld! Fyfan! Helt slut i huvet och ögonen känns tunga! Men efter kvällen/nattens sömn så ska jag vakna upp pigg och kry imorgon bitti! (Tankens kraft! Kom igen nu!) 

Köket börjar komma i ordning! Vi har flyttat in saker och känns redan som hemma! Är bara kakel och fläkt och så lister och lite täcksidor kvar! Men snart så! 

Imorgon blir det lite kort dag! Igentligen jobbar jag till 18.15 på torsdagar men denna torsdag stänger vi 15.00 då det är  påsk! Så inte dumt det! Så lite långledigt! Sova ut och ha det härligt! 

Tisdag!

Snart är dagens jobb över! Känner mig lite slut och förkyld! Ont i halsen som bara den! Så tråkigt! Känt av halsen över 1 månad men vet fortfarande inte om det är halsbränna eller ont i halsen! Svårt det där! 

Blir skönt med en kort vecka! Känns som om det är behövligt! 

Snart är det påsk så idag ställdes godisskålar fram och jag fick en alldeles framför mig! Hehe så kan erkänna att det har slunkit ner fint några godisbitar här på jobbet! 


1timme kvar på jobbet! 

Vecka 27 26+0

Då går vi in i en ny vecka! Vecka 27! Som jag säger varje gång så tycker jag tiden går så fort! Jag mår fortfarande kanon bra! Fick lite ont när jag satt för länge på en obekväm stol/ barpall! Hehe men annars är det så bra så! Nästa vecka är det dags att besöka bm igen! Känns som jag nyss var där? 

Vagn problem har jag fortfarande! Ändrar mig från dag till dag! Är nog mäst inne på Buggaboo Buffalo! Måste bestämma oss snarast så vi kan beställa så vi inte står utan den dagen det är dags! Leveranstiden kan ju vara upp till 6veckor! Så lika bra att vara ute i tid! Är ju "bara 13 veckor" kvar! 

Barnet

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger knappt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då man kan märka att det sparkar mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.




Stenskivan och köket hela helgen!

Måndag idag! Sitter på jobbet och har börjar jobba! I Helgen kom äntligen den efterlängtade stenskivan! Fredag kom den och den fick vi på platts också och vart så bra! Så jäkla snyggt det vart! Glad att vi valde att diskhon skulle vara underlimmad! Så snyggt! Sen kopplade Martin in vattnet, avloppen, diskmaskinen och hällen så nu funkar alla vitvaror! Så skönt! 

Igår vart det även en snabb vända till Ikea för att köpa lite sånt som fattades märkte vi! Var ett gångjärn för lite till ena köksluckan och man är ju så ivrig och vill få upp allt så fort som möjligt! Så vart Ikea, då köpte vi även med bänkbelysning till köket och lite smått och gott! Vi lämnade även tillbaka sånt som inte passat! 

Så igår började vi även sätta dit alla handtag till skåp och lådor! Några handtag kvar! Ska få dit dom idag har jag tänk! 



Blir såååå bra! Så nöjd! 

Lördags var vi bjudna på mat hos mamma och Anders! Var så roligt att träffa alla! Att alla var hemma och träffades på detta sätt var länge sen! God mat och mkt skratt vart det under kvällen! 

Igår lagade vi mat för första gången i köket! Gick bra även om fläkt saknas! Hehe 

Vecka 26 25+5

Han aldrig skriva om vecka 26 denna vecka! Gick in i den veckan i tisdags! Så tänkte lägga upp lite kort! 

Barnet

Nu utvecklar fostret sina lungor och tränar på att andas genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Fostret kan nu öppna och stänga sina ögon. Längden är cirka 35 centimeter och vikten är 800-900 gram.

Fostret kan höra ljud och lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.



Idag gick vi även ner på två siffrigt! 99dagar kvar! 


Den stora dagen! Fredag!

Äntligen fredag!! Stora dagen med köket! Det är idag som bänkskivan kommer hem till oss! Den ska levereras mellan 16.00- 20.00 så hoppas den kommer tidigt! Så spännande!  Så idag får vi låna hem lite familjemedlemmar för muskelkraft! Haha kn behövas till en stenskiva! Kommer bli så bra så! Längtar! Så snart har vi fungerande kök! 

Imorgon är vi bjudna på mat hos mamma och Anders! Bäst att passa på att träffas nu när Anders är hemma innan han åker tillbaka till USA! 

Veckan har gått så otroligt fort! Knappt hunnit med! Blir stor skillnad när man är ledig en dag i veckan istället för jobb! Men ska bli så skönt med helg! Nästa vecka blir också kort vecka! Skönt! 

Har även gått  in i ny vecka i tisdags! Så nu är det vecka 26! Börjar känna mig tjockis! Haha 

 I torsdag var jag och luncha med Emelie! Var så trevligt så! Skoj! Så pratade vi barnvagnar och allt sånt! Så bra man har en sån nära vän som har koll på allt detta med vagnar och allt! Haha 

Nu tar jag helg! 


Stockholm

Dagen/dagarna vi hade i Stockholm var så bra så! Trevligaste sällskapet man kan ha! Vi åt gott och hade det så bra! Underbart att komma ifrån Köksrenoveringen över ett dygn! Shopping och kolla på barnvagnar! Vi har nu kollat och klämt på bugaboo och Emmaljunga! Men kan fortfarande inte bestämma mig för vilken som är den för oss! Bugaboo har ju en ergonomisk sits för barnet så dom ligger i en "skål" bugaboo är väl det senaste och kollar man på alla i Stockholm som går med barnvagn var det bugaboo dom hade! Men får fundera lite till! Dom kostar ju en del så vill vara säker!  




Nu har jag lunch! Snart dags att jobba igen! 

Fotboll!

Djurgården match idag då! Var skojj att se för dom vann med 3-0 och jag såg alla mål! Matchen började med en tyst minut och hyllningar till han som blev ihjälslagen förra helgen som skulle på Djurgårdens match! Så att hela tele2 arenan vart knäpptyst! Det var en mäktig känsla! Sermonin var fin! 


Platserna vi hade var riktigt bra och man såg allt! Vi satte i mitten! Matchen var riktigt bra och klacken var i topp! 

Kylen och frysen!

Vi har även fått kylen och frysen på platts och även satt igång dom! Vart sååå bra så! Så nöjd! 
Är skönt att ha köksprojektet avklarat när bäbisen kommer så slipper man tänka på det då! Hihi efter köket och golvet blir det äntligen barnrummet som ska börjar fixa ordning! 

Även så kunde jag börja sätta dit blommor i fönstret igen! Skojj skojj! Måste köpa nya gardiner nu! 


Köket börjar mer och mer se ut som ett kök! Nu är det bara att vänta på den storslagna stenskrivan som kommer på torsdag! Längtar! Sen kan man se slutet av tunneln angående köket! Sen är det bara golvläggningen som ska fortsattas! Hehe 

Helgen i en rask fart!

Söndag morgon! Vi sitter på tåget till Stockholm sen 7imorse! Klockan ringde 05.45 så ingen sovmorgon denna helg! Men skönt så blir det hotell och ledig imorgon så får sova ut då! 

I fredas var det tjejmiddag på schemat! Fick även sms av Anna att vår kyl och frys hade kommit! Så vart att åka hem, hämta släpkärran och åka ner till Ludvika el installation och hämta men visade sig att båda inte fick plats på släpet men då var den en snäll en som jobba där som kunde ta den i firmabilen och köra hem den ena till mig! Så snällt av han! 
Vi åt på Akropolis och maten var så god! Roligt prat om allt möjligt! Länge sen vi träffades tjejerna och prata och hade så mysigt! Så sär var vi kvar till nästan 10! 

Lördag vart det ingen sovmorgon häller! Vaknade 06.30 och kunde inte somna om! Hehe skulle åka till Ikea och köpa det som vartrestat till köket! Så Cassi kunde bli med och hjälpa mig! Så släpkärran på bilen och grejer som vi fått med fel saker och även sånt vi fick för mkt av tog vi med oss för att lämna tillbaka! Glömde dock kvittot på sakerna vi köpt men det gick bra ändå, fick ett tillgodo kort. Vi var först in på Ikea! Och kuta igenom till köksavdelningen så jag äntligen kunde få mina vitrinluckor som vart restade så länge! Då det bara fanns 5kvar enligt lagersaldot och jag skulle ha 5! Så vart det att skynda sig! Vi fick även beröm av en Karl som kom fram och sa att vi lyfter så som man ska! Inte med ryggen utan med benen! Haha 

Sen vart det en vända på Ikea, mat på matpalatset. Vart ingen shopping för mig ner än allt som köptes på Ikea! Hehe sparar mig till Stockholm! Sen hämtade vi Lena och Kent som kom med tåget från Stockholm då dom vart i Thailand och var så bruna och fina! 

Sen på kvällen vart det att fira Lena som fyllt år! Då var vi på gocarten och åt och det var så gott så! 


Ätit i köket!

Ikväll vart det flamenco med Martin, Fredrik och Johanna! När vi kom dit hade han dukat fram så fint så! Haha bra pizzeria det! 
Dom har lagt golv idag så nu har vi kommit en vart! Kommer bli så bra! Hihi så nöjd med golvet vi valt! Inte för ljust, inte för brunt kommer bli så fint att ha samma golv på hela övervåningen! 
Dörren ut ska målas vit men det får bli sen! Får försöka fixa det när jag är hemma och är mamma ledig! Blir såå fint! 

Det händer grejer!

Torsdag! Dagarna rinner på som vanligt! I förrgår börja vi lägga in golvet i köket! Var roligt att vara med och lägga golv! Hjälpte fredrik med det medans Martin rev bort mattan i hallen! Sen målat klart ena delen av taket! Känns bra! Hihi Martin fick igår bort hela den vita plastmattan! Så skönt! Så dig blir det att fortsätta lägga golv! 

Kommer bli så bra! 
Mörkt golv till allt det ljusa! Hihi köksfönstrena är nu om målade och vita! Äntligen! Vi ska köpa nya persigäner som är vita då dom som sitter där nu är bruna! Så nöjd! 

Hoppas även på att nya kylen och frysen kommer imorgon! Sen även bänkskivan att den kommer slutet av nästa vecka! Hoppas hoppas! Hihi det är inte så långt borta allt nu! 

I helgen blir det fullt med aktiviteter! Imorgon blir det middag med vännerna på Akropolis! Sen lär vi försöka klämma in Ikea besök och köpa de varor som vart restade och lämna tillbaka det vi fått för mkt av och även det som är skadat! Sen blir det fira Lena som fyller år på fredag så henne ska vi fira på lördag! Sen söndag blir det Stockholm med min älskling, fotboll och sova kvar till måndag så shopping! Kommer bli kanon! Hihi  

Välkommen vecka 25 24+0

Idag går vi då in i en ny vecka! Veckorna springer iväg! Hehe 



Barnet

Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.

Fostret kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.


Jag mår fortfarande bara bra! Inga krämpor eller ont! Kan få lite ont i svanskotan när jag suttit på golvet för länge när jag ex målat eller skruvat! Men annars är det inge speciellt! Än så känns det väldigt lätt att vara gravid så håller tummarna att det håller i sig!