Förberedelser

Förberedelser för att kunna måla de 2 fönstrena och altandörren som är kvar. Så snyggt det blir när det bruna försvinner! Längtar! Så nu blir det måla måla måla hela dagarna tills det är klart. Men dessa fönster blir iaf enklare än de första 3 jag gjorde. För dessa behöver man inte öppna och måla inuti så himla skönt. Ett moment mindre. 

Martin plockar ner persiennerna. 



Familjefoto




Mors dag ❤️

Idag är det mors dag. Min första mors dag. Vilken lycka att jag har min dotter som förgyller alla mina dagar. Meningen med livet, mitt allt. 





Vi har haft fullt upp idag. Morgon hemma, jag fick utav mina älsklingar fjäll räven byxor. Kommer bli väl använda och riktigt behövliga! Sen vart det att åka till morhagen ute i sunnansjö för att äta morsdag middag med Lena (farmor) Kent, Eva, Alf, fredrik och Martin. Har aldrig vart där ute men det var ett fint och mysigt ställe! God mat också så det var inte dumt det. 

Lilla charmtrollet 



Direkt därifrån åkte vi till mamma och fira henne, där fick vi även mat men var så mätt eftersom vi nyss hade ätit så räckte med tårta och vattenmelon. Även där fick jag en morsdagpresent av min älskade syster och hennes sambo. Fick en stor rosblomma som jag lär hitta någon bra platts åt ute och även en chokladask, min syster är allt får go hon ❤️ 

Leka tittut med pappa 
Vi han iaf hem en vända innan det var dags att åka vidare till mamma nr 2. Så åkte vi till pappa och Anna för att fira där med. God mat även där och så Annas underbart goda tårta som man skulle kunna äta ihjäl sig på. Melvina har hållt humöret öppet och vart så go som hon bara kan även om vi åkt runt så mkt idag. Så vi hade packat med pyamas och välling så vi böt om på henne hos pappa och Anna och så fick hon sin välling innan vi åkte hemåt så hon var klar för sängen när vi kom hem. Så hon somna i bilen så var det bara att flytta över henne till sängen när vi kom hem. Underbara unge vad stolt jag är över dej  ❤️


6 km 38 min

Började morgonen med en springtur, 06.30 starta springningen. Fy va bra det gick idag. Sprang hela sträckan utan att stanna en ända gång. 6km på 38minuter är jag så nöjd med! 4minuter bättre än sist jag sprang 6km. Måste vara intervallträningen igår som satte sina spår! 

Sitter ute och pustar ut innan det är dags att gå in och packa väskan för jag ska möta Fillan i sporthallen för att simma! Vilken lördag och jag är full av energi. 

Morgonen starta kl 05.00 idag då Melvina bestämmde sig för att vakna! Så vi låg kvar i sängen till 6 sen gick vi upp och lekte lite innan jag skulle ut och träna.

3 av 5 klara

3 fönster av 5 fönster är klara, så är det balkongdörren och ytterdörren kvar. Ojoj vad jag målar! Men bra blir det men vilket pill.... Igentligen är det minst 10 till fönster i huset som jag vill måla om men får ta någon/ några i taget. 

Melvina var iaf överlycklig när hon fick krypa fram och kolla vad jag sysslat med. Stängt in mig med stolar så hon inte kommit åt men då och då har hon kommit förbi. Men nu var det fritt fram och det var kanon det! 
Lilla hjälpredan 

Har svårt att bestämma mig om jag gillar fönsterbrädorna. Va tycker ni om de? Eller ska man köpa ett par vita trä? Dessa som är nu är sten. 


Imorgon blir det att köpa nya persienner till fönstrena, de gammal är bruna och så slitna så nu blir det vita som passar in bättre! Så måste jag köpa nya gardinöpphängnings saker (vet inte vad de heter) de som sitter där nu så är det 2olicka sorter och har fobi för saker som inte matchar.... Måste vara lika annars stör jag mig så på det. 

Trevlig fredags kväll alla! Melvina sover, Martin är i garaget och ställer in nått på sin cykel så då får jag sitta i soffan och kolla på telefonen men snart blir det film mys med godis och dricka. 

Vilken skillnad!

Vilket skillnad det blev. Vi tog bort det fula gula gamla glaset för att kunna beställa nytt glas i vitt frostat. Så på tisdag får vi nya glaset till dörren. 



Tur så är det dubbelglas och enbart det yttersta som vi behöver byta. Så blir lite målning mellan glassen innan det nya kommer på platts då dörren invändigt ska bli vit. Kommer bli så snyggt! 


Man måste ha många projekt här i livet! 

Vatten pause

Hejsan härliga torsdag! Sitter här i mina målarkläder och målar på.... Har typ målat hela dagen. Hunnit med ett träningspass, vart intervaller så Martin och Melvina stod och pressa mig i en öppförsbacke, så sprang ally jag kunde typ 60m sen gå ner igen, gjorde det 5gånger sen vart banan längre så kanske 80/90 m som jag skulle springa allt jag kunde öppför och sen jogga ner för backen och så ta i allt jag hade igen... Kan säga att jag vart helt slut..... Sen hem igen och fortsätta måla. Sen kom Johanna förbi så då vart det fika och prat och mys. Vi satt ute på altan en stund... En liten jetingjävel kröp upp för mitt ben och jag kände att det var nått som kröp på låret så jag flög upp och försökte skaka ur den... Fick ett stik i benet... Usch och fy för småkryp..... 

Så har Melvina tränat på att stå en hel del idag, får se när hon vågar ta sina första steg själv 😍❤️


Martin och Melvina är och köper maskeringstejp men snart är de väl tillbaka så då är det bara att börja måla igen! 


Stora tjejen ❤️

Hon ställer sig själv allt mer och mer och kan stå bra länge helt själv innan hon sätter sig på rumpan ❤️ älskade lilla tjejen vad det går undan! 


Martin är nu iväg på en cykeltävling som ABB har. Man ska cykla så många varv man kan på 1,5h och för varje varannat varv vinner man en kaffe förpackning. Är ju lite komiskt då varken jag eller Martin dricker kaffe... Men då får vi ju kaffe till gäster när de kommer på besök och är kaffe sugna! 

Idag har vi haft storfrämmande mellan målningarna. Min mamma, mormor och mammas faster, så alltså melvinas mormor, gammelmormor och gammel gammelfaster. Så roligt att träffa Inger, var inte igår det och hon har inte träffat Melvina så nu har dom äntligen fått träffat ❤️ så vart massa fika och prat! Trevligt besök. 

Melvina sover så nu ska jag byta om till målar outfiten och måla vidare! 

Måla måla bort din sura min

Onsdag och här målas det för fullt! Hej och hå va mkt arbete och omsorg det tar att måla dessa fönster! Men ack så snyggt det blir i sin helhet när fönstrens är vita och inte bruna! Så längtar tills allt är klart när man kan börja pyssla och ställa ordning på allt i fönstrena. Kommer bli så snyggt! 

Vi har 5st sånna här bauta fönster i vardagsrummet. Så har börjat med de 3 som sitter här, sen har vi 2till och en balkongdörr. Så blir en hel del målande. Men bäst att passa på nu när vi båda är hemma. Martin och Melvina är och handlar mat nu så då hinner jag ta en pause i målandet. Ska ut i garaget och leta på mer maskeringstejp då den rullen jag hade tog slut. 

Så såg det ut igår när jag plocka bort allt från fönstrena.

Så här set det ut idag


Svårt att se när ljuset ligger på. Men iaf så har jag grundmålat det mesta av de 2 närmaste fönstrena, har börjat måla med den riktiga färgen på första fönstret men är i kvar och så lär det på nått lager till. Andra fönstret är nästan helt grundmålat bara i fönstret som jag inte gjort än. Fönstret längst bort att slipat och tvättat så håller på och maskerar men då tog tejpen slut. Så därför vilandet! 

Men det går framåt men attans så varmt det blir att stå vid fönster när solen är framme! 


Tisdag

Hej och hå!
Började morgonen med en springtur och fydå så dåligt det gick, inge flyt idag inte... Var så tungt och tråkigt.... Jaja nya tag imorgon.... 

Så fick vi storfrämmande här på förmiddan, Eva och Alf (melvinas gammel mormor och gammel morfar på Martins sida) så dom hade med sik bullar och kakor. Var mummsigt att äta efter ett deygt springpass. Melvina satt i stolen brevid och åt lite rån och hon vart så trött så hon somna till och från och man såg hur tunga ögonen var på henne när hon fick kämpa att hålla dom öppna. Lilla hjärtat. Martin tog upp henne så då somna hon i famnen ❤️




Martin och mellis har precis vaknat från en fm lur så nu blir det att fixa ordning oss och så ner på villgot. 

Shopping dag

Idag var det Martins första semester dag så dem spenderades med shopping i borlänge. Riktigt bra shoppingdag vart det! Kom hem med en hel del, både till mig själv och till Melvina. Köpte ett par byxor, bikini, 2par träningsbyxor, träningsjacka och så fick även mellis så klart en hel del också! 







Hon kommer bli så sommar sockersöt mitt 💖

Helgen har vi haft fullt upp. Som vanligt. Lördag så åkte vi långt ut i skogen för att överraska kompisarna som var ute och tältade. Söndag var vi i stugan hela dagen typ och efter vi vart där åkte vi förbi Fillan och fredrik för att kolla in deras nya hus. Så fint så dom får det! På kvällen rensade jag i vår hallonhäck så var helt sönderriven på armarna. Men jäklar va mkt döda grenar jag fick dän. Perfekt. 

Baka liten kaka

Idag bakade jag hallongrottor medans mellis sov sin fm lur. Gjorde ett stort misstag, stod att degen skulle svalna i kylen minst 30min, jag lägger in den i frysen i 1timme. Bra gjort. Hehe men när jag tog ut degen och den fick tina så  kunde jag fortsätta. Johanna kom på besök så vi fick smala nybakade kakor. 


Kakorna vart mumms och smördegen är ju superenkelt att göra! 

Nu har Martin gjort sitt sista jobbas för denna sommar, nu ska han vara pappaledig till sista augusti så nu är det bara 3veckor kvar tills jag börjar jobba. Men nu får vi 3veckor ihop hela familjen för mys och utflykter! Så skojj 

Dagens olycka

Märks att Melvina blir mer vild och vågar gå runt i huset och roar sig. Så idag hände det en olycka. Melvina stod och slog på vår helkropps spegel och helt plötsligt ramlar den ner, Melvina blir rädd och faller rakt bakåt men som tur är hinner jag emellan då spegel föll rakt över henne så jag fick spegeln över axeln och på armbågen på nå vis så Melvina fick som tur ingen tung spegel över sig... Mamma får ta smällen men bättre det än Melvina ❤️ så hon var ledsen men lugnade sig fort bara jag tog upp henne och gosade med henne. Lilla hjärtat mitt! Kollade på spikarna som spegel satt på och de hade "lossnat" de vek sig så vi lär nog sätta fast den på en. annat sätt så det inte händer igen. Men inge 7års otur vart det heller då spegeln höll utan några sprickor eller nått. 


Kan tänka mig att det bara är början av allt. Min pappa sa till min mamma när jag och min syster var små - Dom mal sönder hela huset. Hahah ändå säger mamma att vi var så lugna och snälla tjejer. Men hon jämför nog med då mina bröder Tom och Robert kom in i bilden då krukor mm gick sönder på löpande band av alla bollar som sparkades och flög hej vilt. 

Vilken morgon

Morgonen börja med en promenad på 3km vart det som tog nästan 50minuter då vi stanna och kollade på hästar länge och stanna och plockade liljekonvaljer. Så det var en trevlig start på morgonen. Melvina somna i vagnen så hon fick sova ute tills hon vaknade i vagnen. Sen vart det frukost. Dagen rullar på som den ska och allt går bra. Tror Disela börjar vänja sig mer och mer med Melvina men helst så undviker hon henne och springer ifrån och lägger sig där mellis inte kommer åt henne! 







Hundvakt

Idag kom pappa/ morfar och mormor Anna förbi för att lämna av Disela, så vi ska vara hundvakt åt henne tills på söndag då dom åker utomlands på en weekend. Så hoppas de får kanon härligt. (Inte nå avis) 

Fick en skriven lista på disses "mat och medicin" schema. Lilla stumpan äter hjärtmedecin. Att ha hund är som ett till barn. 

Tog en springtur nu på kvällskvisten på 3,6km. När jag kom hem igen så satte jag ute på altan så då kom disse och myste. Hon är en riktig knä hund! 

Nu ska jag ducha och ta det lugnt innan det blir kvällen. Martin är ute och cykelträning han, så vi byter av mellan våra träningar! Haha 

Mina

Dom finaste som finns ❤️




Idag när Martin kom hem från jobbet åkte vi iväg på husvisning med Johanna och Fredrik. Var kul att se lite nya vyer av Ludvika kommun. 

Vilken lycka ❤️

Dagen har rullat på bra. Jag och mellis har städa balkongen, dammsugit och skurat... Jäkla fåglar som sitter och gör ifrån sina behov överallt. Usch, gillar fåglar när dom är där dom ska vara, i skogen. Hehe 

Nu sover mellis brevid mig i soffan och jag passar på att mysa, lukta och bara kolla på henne ❤️ det finaste som finns! 

Villen lycka! Kan nu äntligen berätta att Melvina ska få en kusin som är beräknad att komma den 9e oktober ❤️ en liten flicka. Längtar så mycket. Tänk att ett barn blir så älskad från första stund medans de ligger i magen!  Så roligt dom kommer ha det, Melvina kommer vara 1år 3månader äldre men tänk vad de kommer leka och busa. Åå så kul det kommer bli ❤️ stort grattis till bror Tom och Johanna 

6km 41min

När Martin kom hem från jobbet så drog jag ut på en springtur. Vart 6km i regnet. Det kan man kalla som en riktig rensning dör själen.... Regn som balsam. Iaf var det skönt att komma ut även om det regna. Sprang även 6km på 41minuter så vart 1minut snabbare än sist! Så är ju bra det går åt rätt håll... Så ska hålla i detta nu och bara bli bättre och bättre! 

Bild från i helgen Melvina bredar ut sig i sängen mer och mer. Hon vakna vid 6 så då flytta vi över henne till vår säng för att mysa lite men efter en stund somna hon igen och jag fick ligga med halva kroppen utanför sängen.... Haha lilla hjärtat 💕



Sköna tisdag

Vart inte en dag som planerat. Vart en lugn dag hemma. Tvättat och dammsugit. Melvina är så intresserad av dammsugaren så Jon kryper efter och håller koll på den. Så massa bus har vi också hunnit med. Gjorde egen samothis åt henne idag igen och denna fång tyckte hon det funka bättre. Så idag vart det avokade och banan. Ge på sked var ingen hitt så slutade med att hon fick dricka det ur glaset och då vart det roligare att äta det. 

Kladd i hela ansiktet 


Innan Melvina somna så kom mamma/ mormor förbi, hon åker bort nu så hon kom och gosa med mellis. Så fick hon även prata med morfar Anders via FaceTime. Hon sitter och vinkar till telefonen och babblar. Tror hon förstår och ser att det är en person i telefonen. Så gulligt 



Härlig måndag

Idag har dagen rullat på i fart. Först tog vi det lugnt här hemma och hade det mysigt. Plenarade att jag skulle luncha med pappa/ morfar på stan. Innan jag skulle åka så kom Ulf / farfar förbi så han vart också med ner på stan för att luncha. Riktig trevlig lunch på Åhléns resturangen vart det. Massa prat och en Melvina som hade fullt upp med att krypa runt på golvet och charma andra gästerna på resturangen. Hon är ju allt för go när hon kryper till en gammal man och ställer sig vid han och bara flinar. Den gammal mannen vart så glad så och pratade med Melvina. Så hade fullt upp att hålla koll på henne. Först satt hon så duktig i stolen och roade sig, åt och lekte. Efter vi ätit klart så åkte vi vidare till Maylis (melvinas gammelfaster på Pappa/ Martins sida). Sen åkte vi och hämta upp Martin från jobbet och så åkte vi hem. Fullt upp en helt oplanerad dag vart fullspäckad av roligheter. 




Martin har vart ut och cyklat nu efte han kom hem. Min snygging ❤️

Imorgon blir det villgot och leka av sig. Blir det fint väder så har vi och går ner dit så håller tummarna på strålande sol! 

Försvinner i snö, kommer upp i tö

Idag har jag vart och badat med Milla, sibban och Lilly, subbans lille bror var också med. Martin var ute och cykla.

Rensar bland alla mina skor (hur mkt skor kan man ha) så hittade på mina gammal pary skor! Snygga som fan men aj så ont jag fick nu av att bara gå runt med de en stund... Haha den som ska vara fin får lida pin..... 


Väldigt länge sen man hade dom! Nu ska jag fortsätta rensningen av skor i mängder....... 

Lilla söta Elsa

Då är det tillökning i familjen, Melvina har fått en kusin! En hårig sådan. Haha en liten hundvalp på 11veckor har Cassi/ moster och sebb hämtat hem idag. Så himla mysig så vi var bara tvugna att åka och hälsa på direkt dom kom hem från Uppsala! Elsa var hur mysig som helst. Melvina tyckte det var spännande och mjuk. 








Nu är Ruben inte ensam, nu har han en lek kamrat som också är hund och inte bara katterna 

Planterings dags!

Idag har det vart en fullspäckad dag.... Vart på loppisarna som startat. Alltid trevligt att strosa runt och så bland allt folk även om man aldrig köper nått. Men idag köpte jag en tallrikshylla (så som jag letat efter en sån) så nu ska den slipas och fixar ordning! 

Sen vart det mat på sybilla. Mumms 

Så vart det att besöka bergslagsodlingarna igen. Köpte massa plantor, jordgubbar, smultron, gräslök, persilja, rabarber. Ja massa gott så nu hoppas jag på att vi får äta mycket gott i sommar från vårt egna plantage! Hade grym hjälp av Melvina med att ja "hjälpa" till. Hehe 






Äta själv

Kom hem från springningen så stod frukosten framdukad och redo att äta. Gjorde ordning äggmos åt mellis (äggula och smör) så enkelt och mellis älskar det. Hon fick även äta själv och hon försöker trycka in så mycket som möjligt i munen. Melvina är så dålig på att dricka vatten ur pipmuggarna så hon fick dricka ur mitt glas och det verkade vara succé och hon ville bara dricka vatten hela tiden då ( och självklart spruta ut vattnet också) men genom lek lär man sig. Så duktig tjej 

💕



6km 42min

Nu på morgon tog jag mig en springtur före frukosten. Vart 6km, så löjligt nöjd att jag fick till det. Dagens springtur gick riktigt bra och så lätt. Vädret på topp och jag på topp.... Tiden går alltid att få till bättre så nu är det bara att börja tävla mot sig själv om tiden. Supernöjd! Imorgon blir det att anmäla till stadsloppet. Kör nog på 6km spåret men helst skulle jag vilja klara av 10km spåret men får satsa på det nästa år! 




Känner att denna dag kommer bli toppen! 

Nyår 2015

Har inte skrivit nå vad vi gjorde första nyåret med Melvina. På dagen vart vi bjudna på mat hos Fredrik och Johanna. Vart så mumms då det hade Fredrik fixat bra. Mot kvällen vart det china med Johanna och fredrik, Melvina fick då vara hos morfar och mormor Anna och vovvarna medans vi åt lite snabbt. Fort gick det, china måste haft bråttom då vi han äta mat och efterrätt på knappt 1 timme. Så åkte vi och hämta vår tjej som hade somnat så på med kläder och in i bilen och hem. Då vaknade tjejen och hade inga planer på att sova mer så hon var vaken till ganska sent. Sen spela vi spel. När klockan vart 12 gick vi ut och kollade på raketerna och skålade med pomak. Inte dumt det! Men kvällen vart så skojj. 

Så roligt att jag och min bästa vän är svägerskor. Det skulle man aldrig kunn tro om någon hade sagt det när vi gick i 7an och 8an. Herregud villen lycka jag har som har Johanna brevid mig ❤️ 

Uppklädda och redo för att fira in det nya året 



💖


De 2 bilderna nederst är det fredrik som tagit! 

Dagens äventyr

Idag vart det att snabbt packa in oss i bilen direkt efter frukost för då bestämde vi oss för att fiska med Johanna och Fredrik. Går snabbt i svängarna här! Så vi åkte iväg till ABB tjärnen för lite tur... Ingen tur alls när det gällde fiske lyckan men vad gör det när man kan grilla och bara ha det skönt. Fast det var lite kallt. Vi grilla korv, gjorde banan i folie med choklad och så åt vi mumms mumms. Allt blir så mkt godare i skogen! 

Risbergshögen 






Fredag idag så vi får se vad kvällen har att erbjuda! Chips och dipp med någon bra film ❤️

Säkerheten i båten

Nu har Melvina en flytväst! Perfekt till sommarens äventyr i båten. Säkerheten är viktig! Tusen tack Johanna som köpte den åt oss när hon var ute och åkte "Sverige" runt typ! 

Melvina var inte så impad med så söt hon vart ❤️



Throwback friday

Jag och kulan mot slutet 💕 saknar mina fina beiga byxor... Använde de under graviditeten, nått jag inte tänkte på var att jag inte kommer kunna ha de efter graviditeten eftersom jag trängde ut de och sömmarna i låren börja släppa... Hehe tjockis Emmis 

Tänk så mycket känslor man kan ha 💖 de finaste som finns, min dotter och min Martin. Syns så liten hon var när vi åkte ifrån bb 
Trött liten tjej 

Bärsele var grejer det! Då hadde man henne nära men båda händerna fria.
Gos 😍

💖


Kan inte riktigt förstå vart tiden tar vägen. Hela graviditeten gick så fort och tiden efter du kom till oss har gått så fort. Från en liten tjej på 45cm och 2400g till nu en stor tjej på ca 69cm och ca 8200g. All din utveckling som syns för varje dag. 💕 



Fullspurt hela dagen

Idag har vi hunnit med mycket! Först springa, sen åkte jag och handla mat och 5säckar jord och så har vi hunnit grävt och ställt ordning på pallkragarna som jag ska plantera i. Johanna och fredrik har även vart förbi idag och hälsat på. Senare så kom Lena (farmor) och Kent och var barnvakt åt Melvina medans vi var och spela fotboll men kompisarna. Herre Gud vad vi sprang och drygt var det. Halkade även i en vattenpöl som jag satte mig i... Så vart blöt och kall.

Planterings förberedelser pågång 






Kommer sova gott ikväll efter en dag med full fart. 

Min älskling ❤️

Bilder som Johanna tog på lilltjejen när vi hade picnik ute i gräset ❤️








Bra start på en ledig dag

Började morgonen med en springtur, 5,4km och gick så drygt i början då jag kände mig helt stum i benen men efter en liten stund kom jag in i det och det gick väldigt bra. Så utökade banan som jag brukar springa! Måste senast anmäla mig till stadsloppet den 17e och har fortfarande inte sprungit så långt. Vill ju inte vara kassast av alla... Vill helst springa 10km spåret. Så ska försöka springa på nu de dagar som är kvar innan anmälan och se hur långt jag kan springa och på villen tid, vist kommer säkert inte kunna springa 1 mil på några dagar men kommer jag över 6km utan problem så kan jag pressa mig att träna mkt nu tills det är daga så jag kan springa 10km. Heja heja.... 

Kom iaf hem lagomt till frukost så koka ägg och gjorde äggmos till Melvina till Frukost och hon verkar gilla det mkt. Martin gjorde en god blåbärsmothis och så vart det hårdmacka med ägg på. Mumms. Lediga dagar är så härligt ❤️

Lilla älsklingen 💕

Martin och Melvina sover förmiddags luren så då ska jag passa på att ducha och åka och köpa jord till mitt lilla plantage jag ska göra ute! Senare idag blir det fotboll med vännerna! Springa springa springa 


Mormorskål

Denna helt underbara "mormor" skål fick jag idag av mormor. Passar perfekt att ha som en fruktskål för den är så stor eller att ha fika i på kalas. Helt underbar. 

Svårt att få en riktigt bra bild på denna! Men är så nöjd med den! 




Härlig dag

Idag har vi vart och hälsat på G mormor och G morfar. Dom bor i gubbo och jag åkte fel så hamna i Smedjebacken och fick åka igenom och så åka slingervägen från Smedjebacken och dit. Men men jag kom ju fram iaf! 

Så vart fika och mass prat och så rev Melvina sta på alla filmer och skivor, vilket var super kul! Fick även en gammal "mormor" skål av mormor som är över 100 år gammal. Visar bild på den sen! 



Hittade även en gammal bild på mig och Cassi. Så små och söta 💕 jag till vänster, Cassi till höger 

Åkte där ifrån med en trött stumpa som somna i bilen och så åkte vi och hämta pappa på jobbet så nu har vi helg. Så härligt med långhelg ❤️

10 månader idag 💕

För exakt ett år sen på dagen låg du i magen. Idag är du 10månader? Lilla tjejen ❤️

Bilden nedan är tagen för exakt 1år sen. Den 13/5-14... 2månader efter föddes du! 

Att det var just du som låg i magen. 



Idag matcha vi ❤️



Min ögonsten 💕

Imorgon blir du hela 10månadee? Vart tar tiden vägen? Snart är det även bara 1månad kvar tills jag är tillbaka på jobbet. Herregud lilla tjejen har blivit så stor ❤️



En regnig dag.

Idag har det inte vart så härligt väder, småregnat hela tiden och dystert. Har mest hållt oss inomhus. Pappa/morfar var förbi en snabbis, han skulle köpa en spegel åt farfar så sa att jag kunde bli med så jag skulle komma ut lite ändå även det tråkiga vädret. Så vi åkte och fika uppe på Coop och så in på rusta för att köpa en spegel. Så en snabb vända kom vi ut idag. Annars har vi bara vart inne och myst. 


Inatt vaknade mellis vid 2 tiden och var väldigt pigg... Försöka få henne att somna om igen tog ca 45minuter. När hon väl somna och jag kunde lägga mig i sängen igen så var jag klarvaken och pigg så jag kollade senast på kl och då var den 4a på morgonen. Så var helt slut imorse när tösen vakna ❤️ men hon tog lite sovmorgon iaf, vaknade 20 över 6. Annars har hon vaknat 05.30 på mornarna! Men Martin tog henne på morgonen så jag kunde sova lite till tills han åkte till jobbet så fick iaf ca 30 min extra i sängen. Så skönt! 

Imorgon blir det nog öppna förskolan och busa av lilltjejen. Funderar även på att åka och hälsa på mormor och morfar ( melvinas gammel mormor och gammel morfar) var så länge sen jag träffa morfar. Var nog sist på melvinas dop då hon var 3 månader och imorgon blir hon 10 månader så har hänt så mkt med henne sen sist han såg henne ❤️ 

Att göra ordning sig med barn

Det här med att få tid att fixa sig själv när man har barn kan vara komplicerat... När Melvina var liten ( typ nyfödd) så hade jag henne i bärsele. Då kunde jag fixa håret och sminka mig, fick lägga en tunn liten handuk över huvudet för att hon inte skulle få det i ansiktet. Så då gick det ju bra. Nudå? Nu är Melvina snart 10månader. Att göra ordning sig så gäller det att skynda sig. Försöka planera i huvet (vad ska jag ha på mig?) snabbt ska det gå, men då man ska locka håret? Det tar ju tid och nu röjer Melvina runt och drar i allt. Så jag står still vid spegeln med plattången, Melvina kryper runt, eller står och drar mig i benet eller leker med sladden till plattången. Som idag när jag gjorde ordning mig så vart hon väldigt mammig och klängig så då var det bara att släppa det jag höll på med och sätta mig med henne och krama och gosa och leka, sen fick jag göra det sista snabbt. Så snabb lär man vara och låta Melvina röja ner sakerna från skötbordet. Min älskling kan allt stöka ❤️

Såhär fick jag ha håret imorse då jag inte han klar på första "försöker" haha så snyggt men tur så börja jag i tid så jag han med att ta en pausa för lek och mys! 


Shopping

Idag vart det Borlänge med Camilla och Lilly. Milla hade sin vagn som man kan dra ut till dubbelvagn, bugaboo donkey har hon, jag har bugaboo Buffalo (enkelverisionen av donkey) och Gud villen smidig dubbelvagn... Så mellis och Lilly satt så duktigt i vagnen. Melvina försökte se vad Lilly hade för sig i sin del. Vi har haft en supertrevlig heldag i kupolen. Köpte nya byxor till mig då mina nyaste har gått sönder i rumpan... Ja hur lyckas man? Men iaf köpte jag ett par exakt lika dana... Köpte även ett par vita( offwhite) pumps. Letat länge efter ett par beiga utan att lyckas.. Men nu har jag iaf ett par! Nöjd. 



Tjejerna hade sina lika snuttifiltar med sig 

Mamma Emmis får också vara med på ett hörn. 


Helt perfekt dag! 

Vilket pill!!!!!

Herregud vilket pill.... Försöker ta bort alla häftstift på telefonbänken.... Inte det lättaste, fått bort kant dekorationen iaf men under de sitter det häftstift. Inge några heller. Men skam den som ger sig är bara att fortsätta pilla på det. Kommer ta många timmar.... Hehe sen ska den slipas och så sprejflaskan och nytt tyg. Ja mkt kvar att göra. 

Skojj det ser ut va? 

Badsöndag

Idag har vi vart och badat med kompisarna, Camilla, Sebastian och Lilly. Roligt så! Jag tog en springtur ner till sporthallen och Martin tog bilen. Var ju perfekt att göra slut sig när man skulle bada. Så idag slog jag mitt personbästa! Sprang 4,33km på 31minuter. Jag är nöjd, om jag ska springa stadsloppet lär jag ha någon press så man springer fortare haha annars är det så lätt att gå lite här och där. Men tror även att kondisen blivit bättre än då jag börja så är ju roligt. Var iaf helt slut när jag kom fram så han sitta och ta igen mig innan de andra kom fram. Efter badet vart det att köpa sybilla. Mumms. 


Inte det roligaste vädret att springa i men det gick bra ändå 

Perfekt söndag. 

Pappa till dottern -hästar finns inte

Vart en promenad igår med vagnen, gå förbi cirkusen som är i stan (nästa år ska vi allt också gå på cirkus) Melvina satt nöjt och vaken i vagnen hela rundan, spännande att se allt som rör sig. Vi stannade till vid en häst hage så mellis fick så djuren. Spännande, hon såg allt lite fundersam och undra nog vad det var för konstiga saker. Gav dom lite gräs  och Martin stod på lite avstånd med vagnen då han inte är så förtjust i de. 







Skulle gärna vilja rida någon mer gång. Var ju så länge sen nu! 

Snart ska vi iväg till sporthallen och bada lite. Babysimmet är slut för denna period men vi ska iväg och bada med Milla, Sibban och deras lilla Lilly. Superkul ska det bli. Melvina blir nog allt glad när hon ska få bada. 

Detaljer

Detaljer från tvättstugan. Köpte nu senast flaskan som jag har sköljmedel i. Funderar på att köpa en till så man kan ha två olika, fint när set blir lite färg! 




Fortfarande så är det mer saker som ska upp på hyllorna, en klängväxt med hjärt blad vill jag ha men hittar inte på någon stor sådan. Bara minisar. Men jag får leta vidare.... 

Är så sjukt nöjd över nya tvättstugan, den är helt perfekt! 

Första dejten ❤️

Igår kväll kom äntligen jag och Martin iväg på vår första dejt kväll ihop sen Melvina föddes. Vart först mat på china, oxfilé och stekt potatis. Det absolut godaste som finns är en rejäl köttbit som är medium stekt (det var nått jag saknade som gravid, rosa kött mmm oxfilé ska inte vara genomstekt) efter maten vart det bio, mysigt att bara komma iväg vi 2. Vist har vi vart och ätit och så med Melvina men nu att få lyxen att vara helt själv! Bion var kanon, lång så popcorna tog slut haha. Perfekt kväll vart det. Mamma/ mormor hade det gått så bra så för. Vi har ju en kamera över melvinas säng så man hör henne och kan se henne via telefonen så vi lyssna lite när mormor sjöng godnattsånger för mellis. 





Kvällen var helt underbar ❤️ sen fick vi komma hem till ett sovande barn och mormor som satt och löste korsord och kolla på tv. Tusen tack att du kunde passa mellis när hon sov ❤️

Resturang och biomys med min älskade ❤️

Ikväll blir det mysstund för mig och Martin. Vi ska ut och äta först sen gå på bio. Dock ingen romantisk film som skulle passa in när man ska äta och bio. Det blir Avengers 2, ettan var ju bra så denna är säkert kanon den men och Hulken är ju kanon! 


Då kanske folk funderar Melvina då? Jo mellis kommer vara hemma men inte själv. Hennes mormor kommer hit och passar henne och lägger henne tills vi kommer hem ifrån bion. Så för mormors del blir det mäst att kolla på tv och ta det lugnt hos oss eftersom mellis sover vid 7 och bion börjar 8, så vi åker lite innan för att hinna med att äta. Var länge sen bara jag och Martin gjorde nått ❤️

Gamal bild från (halloween) 2013. 1 vecka efter fick vi reda på att vi var gravida så mellis låg redan i magen på denna bild... En tjej som förändrade allt till det mkt bättre ❤️



Springtur i solen

Började lördags morgonen med en springtur (bakis) i det fina vädret så skönt att komma ut i den friska luften, fast kände mig helt slut i benen efter gårdagen.... Men men inge huvudvärk så var bara skönt att komma ut. Kom hem igen lagomt till frukost, Mellis får äta sin gröt och den tycker hon allt om mycket. Martin gjorde smothis och jag stekte ägg att ha på hårdmacka, mumms. 

Glada tjejen när man får äta gröt ❤️



Vilken härlig kväll

Fredagen sprang förbi i raskande fart.... Melvinas farmor kom förbi vid halv 3, så åkte jag och hämta Martin på jobbet så han kunde släppa av mig på stan. Så vidare till Swedbank för att träffa alla Goa kollegor, spela lite spel och tacka av vår chef och välkomna in en ny. Vi hamna först på lobbyn men fick inte platts att äta där så då åkte vi till piren för mat och trevligheter. Igår var första kvällen jag drack något sen jag vart gravid. Så det var länge sen. Sen gick vi tillbaka till lobbyn och vart där en stund också och träffa lite folk. Sen kom min syster och hämtade mig vid halv 11 tiden, vi började ju ändå dricka strand efter 3 så vi höll ju igång länge även om man åkte hem tidigare! Kanon rolig kväll och så kul att få träffa alla kollegor. 

Vart inga bilder från kvällen som jag tänker lägga upp. Så får bli en bild på Mellis när hon studerad nya stilen på vagnen. Köpte en till fårpälls som jag och Martin gjort hål i efter bältet och satt i den, vart så fint och så mysigt ❤️ så nöjd 


Perfekt till varma sommardagar

När jag var på Ikea med mamma köpte jag glassformar, sånna som man enkelt kan göra isglass av. Så tänkte att det är ju perfekt att börja ge Melvina när hon vill äta lite glass. Så kan man göra egen, vi har ju hallonbuskar så då kan man göra hallonsaft och även lägga i frukt i formarna. Mummsigt och inge onödigt socker eller färgämnen och inge konstgjort. Så konstigt hur det blir, att man prioriterar allt Melvina stoppar i sig. Medans man själv äter allt. Jag skulle aldrig köpa "vanlig" mat, allt jag köper som Melvina ska stoppa i mun ska vara krav, både mat och frukt.... 

Perfekt till sommaren, till både Melvina och mig och martin 

Fredags klar

Äntligen fredag! Veckorna går så fort ❤️ idag ska jag iväg och tacka av chefen på jobbet då han ska skuta och klättra vidare i sin karriär. Så ska bli så roligt att träffa alla kollegor. Är ju inte så långt kvar på min mammaledighet, börjar jobba 15 juni, Martin går hem nu den 25e så vi får 3 veckors semester ihop innan jag börjar jobba så då går Martin hem. Ska bli så kul att börja jobba igen men ända så kommer jag sakna min tjej så mkt ❤️ så börjar kännas konstigt att snart är dagen här då jag är tillbaka på jobbet. Hej och hå. Men ikväll ska det bli kul iaf och så får jag njuta 1 månad till med min bästa tjej ❤️


Melvina sover så nu har jag hunnit duschat, fönat håret, plattat håret. Gäller att ta vara på tiden. Ska hämta Martin kl 15.00 så han kan släppa av mig på stan. 

Ha en helt underbar solig fredag! 

Shopping tur

Idag vart det en shopping tur till Borlänge med mamma. Mamma skulle fixa sina naglar så då följde vi med för att gå på sko jakt till mellis. Letade efter kavat, helvita skinnskor.... Hittade bara en butik som hade kavat men då hade dom knappt nå storlekar och inga vita som jag var ute efter. Så men efter lite velande så vart det pax skor, vitt skinn så hoppas de blir perfekta! Får köpa kavat en annan gång istället för hon behöver ju fler riktiga skor. Så vi åt mat på Ikea och gick igenom där, köpte en fårskinnspälls (man kan ju inte ha för många) som jag ska klippa hål i och ha i vagnen. Milla har gjort så till Lilly och det var ju sååååå fint så måste göra så jag med. Köpte även Melvinas 1års klänning! Kollat på den så länge så nu slog jag till, är ju snart bara 2månader kvar. Vart även massa annat som mormor köpte till mellis. Bortskämd liten tös ❤️

Hänga Ikea påsen på vagnen var bra för då kunde mellis leka med leksaker, släpet hon de så åkte de ner i påsen och så kunde hon sparka på påsen. 


Köpte en glasflaska som jag ska ha sköljmedel i nere i tvättstugan och en ögonbrynspenna.... Stor shopping till mig... 

När jag kom hem vart det att springa ut på en springtur med Fillan, riktigt trevligt och drygt. Massa prat han vi med iaf ❤️ så det lär vi göra igen. Funderar på om jag ska springa stadsloppet iår. Är precis 1 månad kvar tills loppet. Så lär träna träna..... 

Så kom även farfar Ulf förbi och visa upp nya bilen! Superfin, så åkte jag och köpte mat så vi alla åt från flamenco. Trevligt och Melvina satt brevid och ville ha bröd. 

Heldag med bus ❤️

Tisdag idag. Vi har vart på öppna förskolan och lekt och även haft träff med våran föräldragrupp. Så var riktigt trevligt och roligt att se så stora alla andra barnen i vår grupp också blivit. Så vart det mäta och väga, måste blivit fel sist Vi var och mätte för hon hade tydligen krymt 3mm haha så Melvina är fortfarande 68cm, men är ju inte det lättaste att mäta när de ligger och sparkar... Så vägde hon nu, 8160g stora tjejen ❤️

När vi var klarar vart det att möta upp Milla och Lilly på stan för fika och prata och så kolla runt på stan! Och så klart busa med tjejerna 


Glada tjejer som åker vagn 
Måste kolla in vad Lilly gör ❤️


4a månader är det mellan dessa småtjejer 💕


Glömde skriva tidigare att vi körde fotbollspremiär i helgen. Spela inte fotboll på hela förra sommaren.... Så var så länge sen! Men riktigt roligt var det att springa runt och dryga sig. Melvina fick vara hos sin mormor och Åsa. Sen även kom Fillan på besök så vart massa roligt pratat med henne. 

Bus ❤️




Mitt lilla hjärta så jag älskar dig ❤️

Inorgon blir det öppna förskolan (heldag) och så ska jag träffa våran föräldragrupp! Så det blir mätning i h vägning för lilla damen. 


Full fart denna måndag!

Dagen har svept förbi i kanon fart... Började dagen med att åka till däckfirma för att lämna in vårt däck då vi fick punka. Däcket var helt paj så vart ett helt nytt.... Hade pappa med mig som fick hjälpa att bära däcket och så. Hehe slippa åka själv till sånna där läskiga ställen! Vi gick en liten promenad vid gammelgården sen åkte vi till ett fik och satte oss och fika. Åt frukost jag eftersom jag inte hann med det imorse. Efter vi fikat var det att åka vidare till Sandra och låta barnen leka av sig. Så full fart och busa. Melvina tycker det var så skojj att träffa Signe, Maja och Willmer. Sen när det var klart sär så var det att åka vidare till stan för att köpa kavt lära gå skor till Melvina men fanns inge storlekar.... Så får köpa i Borlänge istället! De vet allt vad de kan ta betalt för... Kavat skor till Melvina kostar 499kr som hittat...... Hahah men de är ju så fina och bra kvalité med bra stöd. Så bara att köra på! Så vart att gå runt och kika på allt annat också i butikerna. Sen vart det fika på engel med mamma. Herregud vad jag har fikat idag? Slog alla flugor i en smäll. Men kom på nu att jag glömt äta lunch, men 3 fikastunder lär ju väga upp det. 





Nu väntar vi utanför Martins jobb. Så älsklingen för skjuss hem idag, slipper han cykla i detta tröja väder! 



VårSöndag

Söndag idag igen! Dagarna rusar förbi, speciellt helgerna. Idag började jag morgonen med en springtur ute i det helt underbart fina vädret! Sen vart det babysim. Sista gången idag för denna termin men vi ska söka till nästa termin också så vi får fortsätta. Melvina tycker det är så roligt! Efter åkte vi hem och åt mat sen åkte vi till bergslagsodlingarna och köpte blommor. Så jag har planterat blommor och så har vi tagit ut båten från garaget. Melvina har krupit runt ute med oss. 

Klättrade i trappan också. Det kan hon också tydligen.... Liten blir så stor 




Så vart 4krukor med nya blommor i! Så skojj.... Så vart det även en glass i solen när vi var och köpte blommor. Mumms 

Ska även börja sälja enjo. 

Enjo är en städserie som är utan kemikalier och farliga ämnen. Det enda som behövs är kallt vatten till enjo produkterna! Kanon bra! Varför jag ska börja sälja detta? jag inte vill att mitt barn ska andas in alla dessa farliga kemikalier som blir liggandes på golvet när man tvättar rent med kemikalier. Allt blir kvar och där ska min dotter krypa runt och leka och dra i sig allt... Det vill jag inte. Därför så ska jag börja städa mitt hus utan kemikalier och med bra produkter som funkar. 60% av barn som blir allergiska beror på kemikalier som barn får i sig i ex hemnet. Bedrövligt. 

Ska skriva mer angående detta men ni som är intresserade och vill ha en demo hemma hos er så är det bara att höra av sig så kommer jag och visar vilka fantastiska produkter det finns och hur rent det blir utan kemikalier! 



Rokoko Telefonbänk

Nya projektet har jag nu fått hem. Ska nämligen måla om den och klä om den. Älskar den gamla stilen och blir den bra får den stå i hallen. Så min plan är att den blir perfekt och kommer passa perfekt i hallen, så måste vi ha en annan byrå där också då! Kommer bli så snyggt! 





Den är sliten och så men det ska fixas! Åå va kul det kommer bli att sätta klona i denna! Fast tror det kommer ta tid och mycket tålamod och tid! Min mormor som ropat in den på auktion, var på jakt på en exakt sån här så det gjorde hon bra! 

Valborg -Livet på en pinne

Detta år firades valborg ute i skogen i en liten koja. Supermysigt, tur hade vi tak över huvudet för under kvällen båda regnade det och snöa. Men lika kul för det. Vi grilla korv, kollbulle, marschmellows och banan med choklad i folie. Underbart. Är så roligt att hitta på saker ihop. Melvina höll sig vaken till 20.00 sen vart det för sent för henne efter en fullspäckad dag med lek och bus så hon var trött, vanligtvis dricker hon välling kl 19.00 och somnar direkt efter det. Så hon la vi ner i vagnen och så gick jag och johanna en liten vända efter skogsvägen tills hon somna, hon låg där i vagnen och hade det så mysigt och skönt. Hon stod utanför kojan där vi grilla (vill inte ha en vagn som är dränkt i röklukt) så där sov hon så gått med regnskydd över vagnen och det måste ha smatrat gott för hon sov som en stock. När det vart senare så åkte vi hem, så eftervägen stanade vi för bilen lät konstigt.... jooo punka! TADAAAA...... Så typiskt så utanför hörkens kyrka stod vi alla och bytte däck, Mellis sov fortfarande som en stock, vaknade inte när martin satte henne i bilbarnstolen heller. efter lite krångel så var vi på banan igen. Så vi kom hem vid en halv 11 typ. Klädde av Mellis och stoppa ner henne i sängen och hon sov fortfarande som en stock. Älskade barn, lekdejten med Adrian satte sina spår. 
 
Kvällen var riktigt trevlig ute i skogen med familjen Risberg 
 
 
 
 

Lek och bus hela långa dagen

Igår hade vi storfrämande. Sandra och Adrian kom på besök. Bus och lek. Melvina var inte nå rädd och ville gärna klättra på Adrian. Han var lite trött och blyg i början och vart lite rädd för plöjarn Mellis. Superkul att ha de på besök och barnen samspelade och kröp efter varandra. Åt mat så då ville man äta det som den andra åt. Melvina är ett riktigt matvrak och kunde mer än gärna tänka sig att äta upp Adrians mat också. Fika och massa prat och bus och lek. Vilken bra dag! Sen kom även cassi och busa också med baren och åt chokladbollar. 
 
Äta rån ihop var grjer det. För det kunde dom plocka av varandra, ta en tugga sen tog den andra det så de delade med sig. så gulliga 
 
Adrian kröp runt efter en boll som hamna under bodet. så sött, han fasta där så fick plocka bort bodet. Ni kan strunta i min helt torkade blomma, har nog glömt vattnat den på länge....
 
 
Måste göras om igen. Superroligt