16,2km

Hej hoppsan! Nu sitter jag i soffan och är slut. Jag och Johanna tog en tur på inlinesen nu på kvällskvisten. Vart 16,2km. Vi åkte till blötberget och in i byn och även förbi till Fillan och hälsa på och vi fick även vatten där. Så snällt! Även fick vi de deras söta nya lilla familjemedlem, en liten saga som är en söt katt! Så söt! 

Vart mkt prat och trevligheter! 

Idag lunchade jag med mina älsklingar (Melvina och Martin) på Buffalo och det var så trevligt att luncha med dom! Mina älsklingar. 

Nu ska jag föna håret och hoppa i sängen. Ha en trevlig tisdagskväll! 


Mys innan nattning ❤️



Alla gör olika.

Socker, godis, saft och läsk

Undvik godis, saft och läsk så länge som möjligt. De innehåller lite näring men mycket socker, som barn inte behöver. Mycket socker kan skada barnets tänder. Det kan också göra att barnet inte orkar äta tillräckligt med vanlig mat, eller att barnet blir överviktigt på sikt.

Man tänker kanske inte på att även en del mat innehåller mycket socker. Det gäller många sorters fruktyoghurt, yoghurtdrycker, flingor, juicer, rismellanmål och liknande. Det är onödigt att vänja barn vid att allt ska smaka sött. I stället för fruktyoghurt kan du till exempel ge naturell yoghurt eller fil och blanda ner frukt eller bär. När det gäller flingor och müsli finns det många sorter som inte innehåller så mycket socker. Läs på förpackningen hur mycket tillsatt socker produkten innehåller. Du kan också välja nyckelhålsmärkt. Nyckelhålet får bara sättas på flingor, yoghurt och fil med lite socker och inget sötningsmedel.

Det ovan är kopierat från 1177s sida. 

Det här med godis, kakor, tårta och annat sött är inget jag eller Martin kommer ge vår dotter på väldigt länge. VAD ÄR GREJJEN MED ATT FOLK FÖRSÖKER FÅ HENNE ATT ÄTA SÅNT? Blir så irriterad. Ett litet barn har absolut inget behov av söt saker. VARFÖR SKAPA ETT BEHOV VID 1 ÅRS ÅLDER ELLER TILLOCKMED TIDIGARE. Ett behov som dom kommer få ändå när de blir äldre så varför starta behovet på en gång? Jag tycker det är misshandel innefrån att ge barn godis och kakor och Cola i så tidig ålder. Jag kommer aldrig tillåta det men vad är grejen med att tjata angående det? Att få det att låta som om att jag och Martin är korkade som inte låter vår dotter äta godis och dricka Cola? 

En pappa som vägrat ge oss Cola, tillslut när vi fick börja med det spädde han ut det med vatten ( det kommer jag inte göra haha) men jag kommer inte ge Cola till mitt barn, inte saft heller på länge. Dom som säger att man kommer ge med sig, ja klart man gör tillslut men så länge hon är liten kommer jag inte göra det. De enda som bestämmer vad Melvina ska äta är jag och Martin och ingen annan ska bry sig. Är trött på de som slänger sina kommentarer hit och dit och får det att låta som att det är något negativt med att inte äta godis och kakor.  

Att andra föräldrar har egna uppfattningar angående godis och sånt till små barn, dom gör som dom vill och jag klagar inte på dom, och jag och Martin gör det som vi tycker är bäst och ingen ska kritisera oss för hur vi gör. 

Bada bada

Så varmt och härligt det vart i dag! Fullspäckat schema men vi har hunnit med mkt. Bränd rumpa fick jag också. Sen tog vi fram polen och mellis fick bada ute på altanen. Så härligt och hon plaska och lekte. Sluta med att jag också satte mig i Polen för att plaska och leka med henne. 



Mellis fick även testa uv däckten som hon fått av sin farmor! Kommer passa perfekt i sommar och sol. 

Sen har vi vart på kalas hela dagen! Mellis har vart på strålande humör hela tiden. Hon somna direkt vi starta bilen och åkte hem från sista kalast hos Kent. Trött tjej! 



Vilket väder

Vilken morgon! Solen skiner, inte ett moln så långt ögat kan nå. Mellis vakna 05.15 så jag gick upp och Martin fick sovmorgon. Så nu när han vaknat så går jag ut och lägger mig i solen för att sova och sola. Multitasking, inte dumt det här. Är så skönt ute och hoppas att vädret håller i sig! 


Nu ska jag sova och njuta i solen. Pigg och glad för en underbar dag! 

Film mys

Tror Martin är lika spänd som mig inför denna film! Åå vad det ska bli spännande att se på Disney Cinderella. Är så spänd inför denna. Tecknade cinderella är ju så bra och en film som man kan kolla på om och om. Så hoppas att den här är helt magiskt som historien. 

Åååh så spännande set ska bli! 

Mellis går även mer och mer, hon kan ta steg utan att man lockar på henne. Och hon verkar tycka det är kul också för hon blir att se så stolt ut ❤️

Ha en trevlig lördagskväll! 

Fullt upp.

Här är dagarna smokade  med händelser! Igår var det kalas för Anders som fyller år, så vi vart bjudna på mat och glass och tårta. Mumms. Var fullt hus som vanligt så var ett stort långbord dukat inne, vi var ca 20pers. Så fullt hus som vanligt! Vi vart kvar där till en typ halv 9/9. Melvina var så duktig så och höll sig vaken, hon var så trött och höll på att somna när vi åkte dit vid 18.00 tiden. Full fart och så trevligt! 


Idag har vi vart på stan, sen haft storfrämmande av Fillan så vi satt och babbla på och Melvina lekte och busa. Så roligt och så trevligt att bara sitta ner och prata! Sen har jag försökt att ligga ute i solen, mellis och jag har kollat på när pappa hållit på med båten. Hon kröp runt och jag med för att hon inte skulle krypa för långt. 

Glad tjej som får hålla i telefonen och kolla på babblarna själv! 

Pappa och mellis har städat ut en garderob idag! 


Imorgon blir det först kalas för Tom som fyller 25år, sen blir det att fira Kent som också fyller! Så fullt upp blir det imorgon med och hoppas att det blir dunderhärligt väder! 

Önskelista

Tänkte göra en liten önskelista som Melvina kan önska sig i 1års present! Lilla sessan blir 1år om 19dagar! kan inte förstå var tiden tagit vägen.. mammas lilla lilla tjej har blivit så stor! 
 
Så om det är någon som får lite hjälp av denna 
 
 
1. Jabadabado Stapelklossar. Finns att hitta här
2. Jabadabado byggklossar. Finns här
3. Jabadabado köksutrustning. Finns här
4. Jabadabado Garage. Finns här
5. Jabadabado Verktygslåda. Finns här
6. Kids Concept paket bord och stolar, star rosa. Finns här
7. KidKraft Lektält med tunnel. Finns här
8. Sandlåda med ryggstöd + lock. Finns här

Gulli gull ❤️

Att få bilder skickade på lilla älsklingen när man jobbar är det bästa som finns! Saknar denna lilla tjej så mkt! Idag är Martin, Melvina, Johanna, fredrik och Ulf i Avesta och har trevligt. 

Dessa bilder fick jag för någon dag sen! Lill tjejen vill äta själv! Blir väldigt kladdigt då men roligt tycker hon det är. 




Lunch rast

Då sitter man på en bänk i solen på sin lunch rast. Vilket härligt väder! Har precis även vart in på Nova hem och beställt min födelsedags present som jag ska få av mamma och Anders i september! Haha mamma tycker jag är så kräsen så då tycker hon det är perfekt när jag ordnar själv så hon bara behöver hämta och betala. Haha men det jobbiga är ju att jag behöver vänta ända till september innan jag får den!

Igår var jag och Johanna ut och åkte inlines på kvällen efter Melvina somnat. Så vart 13km tur efter cykelbanan ut till blötberget och sen tillbaka! Riktigt trevligt och härligt! 

Nu ska jag in och jobba igen! 

Midsommar

Igår var det midsommar. Vädret var inte på topp men det är ju som vanligt det. Vi hade fullt upp som vanligt när det är högtider. Så först till stugan och äta go mat och jordgubbar. Så trevligt så, får hoppas det blir fint väder snart för nu känns det som om det var länge sen. Sen åkte vi vidare till mamma och Anders och syskonen. Så skojj, vi han med efterrätt där så Gud så mkt mat det blir när man åker runt. Så kul att äntligen få träffa Anders! Var så länge sen sist så nu är det bra när han äntligen är hemma. När vi var klara där han vi hem och mellanlanda i typ 45min innan vi skulle vidare till pappa och Anna, och en del av den tjocka släkten! Så vart mat även där. Och vi åkte hem vid en halv 9, Melvina var det full fart på och vi bytte till pyamas och gav henne välling så hon skulle somna i bilen men hon verkade helt klarvaken när vi åkte bilen hem så vi åkte lite omvägar så hon skulle somna. Så tillslut somna hon och det var bara att flytta över henne till sin säng. Så duktig och go tjej vi har! 

Så tog även Johanna, nikoninan lite bilder på lilla familjen och sötaste prinsessan ❤️







Min älskade syster

Att ha en syster som är den bästa systern som finns! Skulle aldrig kunna tänka mig ett liv utan min syster. Hon är en riktig klippa och en som alltid kommer stå här och stötta mig. En persson som kommer stå vid min sida i både vått och tort. Den snällaste och genomgoaste person som finns! Älskar min syster. Att jag fått växa upp med dig har format mig till den jag är idag. Att ha haft en sån snäll syster att se upp till. Att alltid haft en brevid mig och aldrig behövt kännt mig ensam så förgyller hon mina dagar. 

Igår fick jag ett sms att jag skulle kolla i postlådan när jag kom hem från jobbet! Villet jag såklart var så nyfiken att kolla vad hon lagt där. Kom hem och öppna postlådan på en gång och där i låg det ett armband. Ett så fint armband som jag kommer bära av stolthet att jag har den lyckan att ha en stora syster som även är min bästa vän. På armbandet stod det "Syster" på. Även en berlock som hänger på armbandet där det står "special sister" och en berlock där det står "forever" det är helt i min smak och helt perfekt! Min syster har även en tatuering på sin skuldra där det står "det finns ingen bättre vän än min syster" fast texten är på engelska. Så himla fin. 


Nya bordet

Bordet är ihopskruvat och står på sin platts! Kommer bli så fint när allt annat kommer på platts och man får mer "ordning" vi ska skaffa oss en ny matta att ha under bordet. Funderar på en vit/beige plast matta som ska vara enkel att göra rent. Så får se om vi hittar någon snygg. 


Nu är det lång helg. Skönt att börja med en kort vecka. Men helgen kommer nog gå så fort när det är fullspäckat. Imorgon är det midsommar vilket betyder full fart. Först mat med Martins släkt ute i sommarstugan, sen till mamma och Anders och syskonen sen mot kvällen blir det hem till pappa och Anna och träffa tjocka släkten! Skojj! 

Ny start

Torsdag idag. Vilket betyder att jag har jobbat i 4a dagar. Tiden går så fort och dagarna sveper iväg. Men att vara hemma i 1 år är jag nu på banan ute i arbetslivet igen och att knappt knappat på en riktig dator på 1 år så är det det ända jag gör om dagarna och efter ett år så kan jag än skriva på tangenterna utan att kolla på tangenterna. Trodde jag skulle vara riktig seg att skriva och knappa men ej. Funkar fint! Att jobba på en bank så innebär det mkt att stå vid datorn och träffa kunder. Så är ju ett stort plus om man kan prata samtidigt som man skriver! Hehe  Trodde även att jag skulle tappat mkt hur man gör mm men det mesta sitter kvar i huvet. Är så kul att höra kunder som säger att dom har saknat en och är så kul att jag är tillbaka! 

Iaf. Att vara ifrån Melvina är nått helt annat. Vilken saknad jag känner, att inte få hela dagarna med min lilla tjej! Det känns riktigt konstigt men det känns ändå att det blir lättare och lättare, första dagen jag jobba och när jag klev innanför dörren hemma och ser Melvina. Melvina ser mig och man ser hur glad hon vart när jag kom hem så kunde jag inte hålla tårarna borta. Mitt älskade barn vad jag saknade dig insåg jag när jag såg henne hemma! Kärleken till dig är det största jag kännt. De andra dagarna har gått bättre. Hinner även leka lite med Melvina på mornarna innan jag ska iväg och jobba så då får Martin sova ut och få lite sovmorgon. 

Så denna vecka har jag inte hunnit med mkt mer än att gosa med min dotter. Även så har nya bordet kommit! Så nöjd 

Att få sånna här bilder när jag är på jobbet gör min dag ❤️

Melvina har även tagit 17steg, hon går allt mer och mer! Idag kommer äntligen morfar Anders hem från USA! Så imorgon blir det kramkalas. 

Klart

Idag har jag blivit klar med dörren. Äntligen! Vart så bra så! Perfekt! Vitt och fint. 

 Så såg det ut innan 
Bytt glas och målat det vitt. 





Vart sån skillnad i hallen. Vart mkt mer ljust och inge gula fula toner som blir av glaset! Är super nöjd! 

Idag har pappa/ morfar och mormor Anna vart banvakt åt mellis då jag och Martin har vart på HRL utbildning! Kanon bra att få göra det utifall en olycka skulle vara framme så man vet vad man ska göra. Så vi fick göra på vuxna dockor, junior dockor och bäbis upp till 1 år. Verkligen bra att ha de kunskaperna. Veta vad man ska göra om ett barn sätter i halsen. Så den som inte gått sån utbildning på länge eller aldrig gjort det så är det verkligen nått jag rekommenderar att göra. 

Måla måla

Idag drog jag igång med projekt måla ytterdörren invändigt. Blir så ljust o h fint att få bort det bruna. Har precis målat ett lager så nu får sista lagret bli imorgon sen är dörren klar! Nöjd än så länge. 




Det mysigaste som finns ❤️

Idag så vägra Melvina sova och hon var så övertrött och hysterisk och viste inte alls vad hon skulle göra. Tillslut somnade hon på mig i soffan och sov som en stock! Hon ville nog allt ha lite mamma närhet ❤️





Nu ska vi åka ut till pappa och Anna. Annas föräldrar kommer dit och så blir det grillat och fira lite att Calle tagit examen nu och blivit "tror det heter" gymnasie injengör. Så stolt över min minska lille bror ❤️ 

Även kollat lite på prins bröllopet nu medans jag får ligga i soffan med värdens gosigaste! 

Årets första dopp

Igår vid 5tiden tog jag årets första dopp. Badade med mina kusiner! Hej och hå så kallt det var! Men nu är det iaf gjort. 

Vi höll i hand och skulle hoppa på 3. Ronja och Freja släppte så var bara jag som hoppa. Så de små busarna lurade mig! Haha 





Vilken härlig dag!

Strålande sol och varmt! Började morgonen med att ligga och sola medans Martin och Melvina tog en tupplur efter frukosten! Sen såg jag hamocken stå framför mig på baksidan och den såg ju så skitig och ledsam ut så drog fram högtryckstvätten för att få den ren. Börja med att ha sönder en del på vattenkranen som sitter på huset utvändigt men Martin löste det med att ta från den andra kranen ute och sätta dit den istället så ändå en som är trasig. Men iaf så fick jag sprut på högertyckstvätten och spolade av den totalt och skura den med trasa för att få bort allt! Så nu är den så ren och fin så! 

Så vart ute hela fm. Vart mat och sen åkte vi ut på inlines tur. Melvina fick också bli med och låg nöjt och snällt i vagnen. Tillslut somna hon. Så det funka fint att ha med henne och åka! 






Får vi göra fler gånger allt! Träning på samma gång! 

Nytt bord

Nu på kvällsidan har vi beställt ett nytt bord som vi ska ha i vår "matsalsdel" ett  bord med 6 stolar. Vi har även beställt 2st skivor man kan sätta dit så bordet blir för 10personer.  Ett helt vitt. Kommer bli så fint! Det gamla som står där idag ska säljas. Det är ett stort fyrkantigt barbord med 8a stolar. Svart och vitt. 

Så ser det nya ut. Så hoppas det levereras snabbt 

Gamla bordet 

Hillklinten

Efter trippen till Borlänge svirade vi om kläderna till ute/ vandrarkläder. Packa väskan och så åkte vi. Så vart lite vandring idag och testa mellis ryggsäck. Tror allt den vart godkänd. Hon satt och prata och skratta och sen slockna hon av! Så mysig. Så vi grilla korv och pinnbröd. 











Så vi gick 5km idag iaf. Riktigt härligt väder vart det också så vi kunde sitta där och njuta 

Tidig tripp

Imorse åkte vi iväg tidigt. Innan frukost. Hade nämligen fått "VIP" inbjudan till MQs sommar rea som starta kl 7 i butiken så vi var där vid en 8 och shoppa loss. Har man småbarn så är man uppe i tid så varför inte utnyttja det maximalt. Så var man ju dit när det fanns storlekar kvar så det vart allt dyrt för mig. Köpte jacka, byxor, skjorta, topp och en Kofta. Mkt nöjd med mina köp! Till Martin vart det jeans och en tröja. 

Mellis charma personalen som vanligt! 

Lite av det jag köpte! Så nöjd 


2015.06.08

Idag tog Melvina sitt första steg själv i ett försök att komma till mig, så stolt! ❤️

Älskade barn du blir så stor ❤️




Vilken förbättring

Nu har vi fått dit det nya glaset. Vi var och hämta sista rutan idag eftersom vi råkade krascha den första så var bara att se glad ut och beställa och betala för en ny. Men nu äntligen är det gula ett minne blott..... Nu ska jag bara måla dörren invändigt vitt också sen är det klart. 

Före 



Efter 


Kommer bli så mycket ljusare när det blir vitt invändigt! Kommer bli så fint och förhoppningsvis snart nya garderober också i hallen! 

Sen har även Martin gjort klart med räcket på altan, så nu är det bara min del kvar, att måla det. Skojj! Så bra att äntligen fått bort den där öppningen som jag tjatat om så länge att vi lär sätta igen! Nu lär vi fixa någon grinig att ha för trappan så vi kan ha dörren öppen utan att behöva oroa oss för att Melvina ska ramla ner. 




Paintball

Idag har vi haft en lugn dag hemma, iaf på förmiddan. För kl 13.00 var det dags för paintball i bastjärn. Så skojj och aj så ont det gör att bli träffad..... Fick en på låret dom gjorde ont och en på axeln, fick röda märken av det men inte så farliga. Roligt att smyga runt i skogen och "leka". Melvina var hos sin farmor och Kent, busa och leka. 

Min Karl som smyger runt! Jag hade blivit träffad och var död så jag fick snällt sitta och vänta på att alla andra skulle "dö" också! 



Kräftskiva

Igår direkt efter Stockholm åkte vi ut till pappa och Anna för att äta kräft skiva. Var riktigt mummsigt med en tidig kräftskiva! Vi kunde sitta ute men det vart kallt så tog på mig pappas flece så då vart det bättre. Pappa tog även fram sin ryggsäck som jag och Cassi suttit många turer i som små. Så den fick Melvina testa. Hon tyckte det var spännande! 

Martin tog en bild på då ingen var beredd! Haha så fint. 





Stadsloppet

Då har jag och Johanna sprungit stadsloppet. Gick galet bra och var riktigt kul när det var så mkt folk och man blev så puchad! Jag gick i mål på 33minuter, 6km. Riktigt nöjd med tiden! Så skojj! Får bli fler gånger. 




Ikväll blir det att äta nutella (äntligen) var så länge sen jag åt en sån burk! Hehe och chips! 

Puss puss

Sitter nu i bilen på väg hem från Stockholm. Ska berätta mer sen vad vi gjort. 

Iaf, Melvina har lärt sig pussas idag! Älskade tjejen skratta som tusan varje gång man fick en puss så jag och Martin satt och skrattade högt och bra länge inne på vapiano där vi åt lunch! 


Vi har haft det kanon bra! 

Hotell mys

Nu ligger jag och Melvina i rummet på hotellet medans pappa Martin är på fotboll. Vart en dag med full fart och är så otroligt imponerad över Melvina som skött sig helt exemplariskt och vart nöjd hela dagen i vagnen. Annars brukar hon kunna gnälla när man lär sitta i vagnen när man är vaken men idag var hon så nöjd så. Köpt en klänning som hon troligen ska ha på midsommar sen ett par så söta shorts och en solhatt! Solhatten var hon inte så imponerad på och drog av sig den. Men hon vänjer sig kanske? Iaf så var hon så söt i allt! 

Fick testa nya kläderna när vi kom till hotellet 


Älskade unge. Du är absolut det bästa som finns 

Nu ska jag gotta i mig lite godis när Melvina sover brevid mig i sängen och jag får kolla på tv! Men att sova på hotell var spännande, Melvina hade väldigt svårt att slappna av och tyckte det var så roligt att krypa runt i sängen och busa och toka. Allt annat än sova men nu sover hon iaf så sött ❤️




Imorgon blir det en heldag på Skansen. Ska bli så kul! 

Stockholm här kommer vi

Vart ändrade planer i sista stund. Vi hade planerat att åka till Orsa grönklitt idag men igår kväll när vi skulle planera resan. Men då såg vi att det nästan tar lika lång tid att åka till Orsa som det gör att åka till Stockholm. Så då efter lite velande så vart det Stockholm istället. Så blir Skansen istället för björnparken så får vi åka dit en annan gång. Så sover vi kvar på Globen hotell tills imorgon. Så blir Skansen, shopping, mat, fotboll för Martin och så sova på hotell. Blir en riktigt härliga dagar! 

Just nu sitter vi i bilen på väg och försöker underhålla Melvina så blir babblarna på ipaden. Gullungen skiner som en sol när hon får själv hålla i ipaden och kolla på babblarna själv. 




Fint i vårt hem

Nya möbeln har också kommit på platts idag. Har hunnit med mkt idag! 

Men måste bara visa för det vart ju så fint! Men måste köpa ny spegel "igen" för denna vart aldeles för liten och passa inte riktigt in.... Hehe




Nått jag också ska hinna med att måla i sommar är våra 3 dörrar, till vårt sovrum och melvinas rum och till badrummet. Badrumsdörren är fint betsat medans sovrumsdörrarna är riktigt fult betsade så de får bli enkelt och alla får bli helvita. 

Nu sitter jag och manen och planerar vår tripp till Orsa grönklitt! Spännande 

Lekdag

Idag har vi haft storbesök av Sandra och Adrian, även jonathan som var med en stund. Melvina och Adrian fick leka av sig och jag och Sandra fick prata och busa. Rolig dag och så kul att se de små pluttisarna leka 

Kollade lite på babblarna och det är fängslande enligt småttingarna! 




Eftersom det inte vart någon bild på mig eller Sandra så hittade jag på en gammal goding som Sandra la upp för ett tag sen på sin instagram. Då när bilden togs så skulle jag aldrig kunna tro att några år senare sitter vi här med vardinna barn i nästan samma ålder! 



Äntligen färdig

Idag vart vi helt färdiga med målningen av fönstrena. Vart så himla nöjd och vilken skillnad det blev. Så mycket snyggare. Nu fattas det lite nya lampknappar och eluttag och nya element. Är så nöjd 




Vi hämtade även hem glaset till dörren igår och skulle sätta det på platts idag. Vi fick dit det ena glaset sen när vi skulle sätta dit det andra så sa det krach och det vart glas över hela verandan. Skojj så nu har vi bestämt ett till glas så hoppas vi inte ska paja det.... 

Avslut av måndagen

Vart en springtur med Johanna nu på kvällen. Perfekt avslut på dagen. Vart 6km på 43minuter. Inte dåligt gjort av Johanna som inte sprungit på länge. Så för en gång i livet så fick jag vara coach. Vädret hade vi också på vår sida, fast ja vi höll ju på att blåsa bort men varma vart vi iaf. Så perfekt avslut på måndagen 

Vi fick stana och pusta ut efter en riktigt dryg öppförsbacke. Vi var så duktiga så! 


Måla måla måla

Nu är jag i målartiden igen.... Målat hela dagen, från morgon till kväll. Haft pause för mat och fika och så.... Men vilket pill, efter jag målat fönstrena i huset tänker jag aldrig mer måla ett enda fönster till. Men bra blir det... Är bara ett lager kvar på alla fönster och balkongdörren sen har jag "bara" ytterdörren kvar. 

Så ser det ut för tillfället. Stängt in mig med hjälp av galler vi låna av pappa och Anna som dom brukar använda till hundarna. Passar perfekt för att låsa Melvina utifrån det området.