Perfekt

Varför ha en egen säng när man igentligen kan ligga i storasysters docksäng och den passar ju perfekt också!

Inatt var Edvin väldigt orolig och kom inte till ro och somnade så inatt var jag och Edvin vakna mellan 02.00-05.00 så får se hur länge man orkar vara vaken ikväll! Hehe


Mikael

Idag har våran lilla Edvin sin första namnsdag, det är Mikael idag vilket även betyder att min pappa/morfar också har namnsdag! Stort grattis till dom!

Lilla mini Martin


Härligt höstväder

Idag har det vart full fart! Vi har vart på promenad med Johanna, lilla Lykke, Camilla, Lilly och Theo. Det regnade och var så fint. Men vi kom ut på RN promenad längst cykelbanan, vart en tur på 5km. Riktigt härligt!

5barn och alla somnade i vagnen! Vi hade en riktigt trevlig stund. Måste göras flera gånger!

Efter promenaden vet det hem och äta sen åka och handla och så hämta upp pappa i huset från jobbet. Hem och sen fick vi storfrämmande av Melvina och Edvins farmor. Sen åkte vi iväg till mamma/mormor för att bli bjudna på mat! Riktigt härlig dag och kommer somna som en stock!


Morgonpromenad

Vi startade morgonen med en morgonpromenad. Eller ja, efter frukosten och sen tar det ju allt tid innna man kommer ut. Hehe

Edvin sov hela vägen, vaknade och kollade lite sen sov han igen. Melvina satt i vagnen och pratade om allt hon ser. Mycket om granar och om tomten. Att vi ska hämta hem en gran och ställa in i vardagsrummet. Tänk så mycket hon kommer ihåg, blir fachinerad varje gång!

Längtar tills jag kan börja springa igen. Känns som evigheter sen, satsa på stadsloppet nästa år! Men innan jag ska börja springa får jag snällt vänta på "besiktningen" haha men sen så!


3veckor och 1dag

Idag vart Edvin hela 22dagar. Vi har vart på besök hos Bvc och han är nu 49,4cm och 3150g. Tänk så stor han blivit. Är
Så svårt att förstå att han kunnat vart mindre? Älskade lilla pojk ❤️ vi lyckades även mäta Melvina idag också och hon är nu 85,5 cm. Lilla stumpan! Fortfarande min lilla mini tjej!

Edvin Mikael Risberg

Alla hans namn är nu klara och Mikael har han fått efter min pappa. Stolt morfar!

Efter besöket hos Bvc åkte vi till mamma/mormor och fikade lite och lekte. Eller ja, Melvina och mormor lekte medans jag tog det lugnt! Mormor lär Melvina skjuta med pilbåge inne, haha får se om hon får ångra sig någon dag!


Härliga höstväder

Inatt har Edvin vart så täppt i näsan till och från och låter som han knappt fått nå luft. Så idag känner man sig lite slut för man kan ju inte direkt slappna av och sova så djupt när det låter som han knappt kan andas genom näsan. Sen att bäbisar inte kan andas genom munnen så vill man ju veta att han får luft genom näsan. Så har haft han på brösten för att ha han upprätt och han har en kudde under babynestet så han inte ligger helt ner. Lilla plutten!

Så imorse efter frukost så tog vi en promenad i det härliga vädret. Alltid skönt med frisk luft när man är lite slö. Melvina satte så nöjt och fint i sin nya vagn och hade det riktigt mysigt. Så roligt att ut och få med henne nu för hon pratat så mycket om allt hon ser. Edvin låg också så snällt och sov hela promenaden. Vi gick även förbi Melvinas dagis och hämtade hem henne regnkläder sem hälsade vi även på hästarna i hagen. Riktigt skönt att kunna komma ut på promenader igen, känns som det var evigheter sen jag var ut och rörde på mig. Vi var även ute igår på en morgonpromenad på 3km som vi avslutade vid lekparken så Melvina lekte av sig och Edvin sov så snällt och skönt i vagnen.

Idag har vi även ett besök inbokad hos Bvc. Så ska bli spännande att se hur han har växt. Känns som han blivit riktigt stor nu mot när han föddes. Älskade lilla plutt!

Just nu har vi slagit oss ner i soffan, Melvina kollar på Zootopia och för Edvin är det dags att ammas.

Ha en trevlig höst dag!


Lördagsmys

Bakade chokladbollar med min stora tjej som vi mumsade på, på kvällen! Perfekt lördagsgodis åt tjejen.

Tidigare under dagen var vi till stugan och grejade lite och fikade. Efter vart det en sväng förbi vid Martins mormor och morfar och hälsade på.

Edvin hos gammelmormor Eva


Kalasfin

Igår mot kvällen var det dags för lite kalas hos mormor Anna som fyllt år. Så vi vart bjudna på mat och en riktigt god äppelpaj. Melvina lekte med vovarna och Edvin sov hela tiden förutom då han åt. Han är fortfarande väldigt nöjd kille. Sover bra på nätterna. Men inatt var han så täppt i näsan så testade med att hälla bröstmjölk i näsan och använda näs sug, hjälpte inte så bra kändes det som så då hade vi i saltvattenlösning sen satt jag med honom på bröstet så han inte låg ner. Lilla plutten att du är så liten och redan förkyld ❤️

Vi har även introducerat napp för han nu och den har han blivit förtjust i!


Kusin mys ❤️

Igår fick vi storfrämmande på förmiddagen. Kusin Lykke och Johanna. Så trevligt att få besök och Melvina blir så glad då. Så igår försökte vi oss på att ta lite kusinbilder. Johanna (http://nikoninan.for.me/) var beredd och hade sin kamera med sig! Bilden nedan har Johanna tagit på dessa underbara ungar. Kärlek! Ska bli kul att se de andra bilderna som Johanna tog också! Hihi

Jag tog några bilder med min telefon så de nedanför har jag tagit.


Våra hjärtan

Dom man gör allt för!

Idag är det andra dagen som jag är hemma själv med barnen. Det har gått väldigt bra och Melvina var vart riktigt snäll och hjälpsam. Blir en hel del Pippi för henne medans jag ammar. Hon sitter gärna aldeles bredvid och kollar på Pippi på iPaden.

Idag på förmiddagen kom pappa/morfar och vovarna förbi och busade. Melvina fick verkligen fullt upp med att springa efter dom och alla pussar hon får av Märta. Så var även sotaren här och sota våra två kaminer. Sen nu på eftermiddagen vart det att åka och handla. Första gången jag var och handlade själv med två barn men det gick riktigt bra och Melvina shoppade på. Nu väntar vi på att pappan i familjen ska komma hen från jobbet! Glömde köpa blöjor till lillebror så det får pappa handla när han cyklar hem. Hehe typiskt.

Våran lilla prins Edvin ❤️


Bvc

Idag var vi på första Bvc besöket. Lilla älsklingen växer så det knakar!

Idag är han 10 dagar, 47,5cm lång och 2654g. Stora killen!

Idag vart det även en vända på stan, 2gånger! Innan Bvc vid 10 sen när Martin var och klippte sig vid 16.00.


Onsdag

Idag är det onsdag och dagarna bara flyter på. Kan inte förstå hur tiden går så fort?

Igår fyllde jag även hela 25år? Vart tog tiden vägen? Haha idag har jag namnsdag, Ida.

Hela familjen gick till lekplatsen idag på fm, lillebror bara sov. Melvina åkte rushekana och klättrade runt. Jag åkte även jag ett åk i ruchekanan. Riktigt härligt höst väder, varmt och skönt så mer av sånna här dagar hoppas jag på.

Lillebror sover och sover. Älskade lilla plutt. Melvina sover middag, pappa Martin är ute och cyklar, jag väntar på att lillebror ska vakna så han kan äta.

Min lilla mini


Komplikation....

Hejsan!

Idag blir mitt minsta hjärta 1 hel vecka. Älskade lilla barn. Han har knappt skrikit sen han ut kom, men nu börjar han nog få lite ont i magen, antagligen för medicinerna som jag äter. Älskade lilla du.

Som jag skrev i förra inlägget angående akuten så tänkte jag skriva lite om det.

Vi hann vara hema i 1 dygn, så på torsdag kväll började jag känna mig lite slö och på väg till huvudvärk. Så tog en alvedon vid 19.00. Nattade jag Melvina och sen duschade jag för tänkte ifall det var mjölkstockning på gång. Så vid 20.00 tiden tog jag tempen och det visade 38.0 men satte mig i soffan och kollade på tv. Sen fick jag frossa och satt och skaka med morgonrocken och täcke. Så tog tempen igen och den visade 39,3. Men ändå så kände jag mig inte så dålig som man brukar göra med så hög feber.

Tillslut så beslutade jag mig för att ringa 1177 och de sa åt mig att åka in. Så vi fick väcka Melvina och sätta henne i bilen för att lämna henne till mormor, klockan var då ca 23. Hon vart väldigt chockad men i bilen vaknade hon till och blev väldigt taggad på att åka till mormor mitt i natten så mormor och morfar Anders kom ut och hämtade henne från bilen när vi kom.

Vi kom in på akuten och fick hjälp på en gång, hade hög feber och hjärtat rusade. Vi fick komma in i ett rum där de tog blodprov och urinprov och så fick jag en infart och dropp på en gång. Vi fick vänta en stund innan vi fick träffa jour läkaren. Lillebror hann jag amma vid 12 direkt vi kom dit sen sov han i pappa Martins famn. När läkaren väl kom så visade det sig att det var samma läkare som förlöste mig 4dygn tidigare. Kan inte säga att det var lika trevligt denna gång att lägga sig i gynstol och bli undersökt med ultraljud. Hon konstaterade att jag hade inflammation i livmodern. Så vi vart inlagda. Nu var klockan ca 03 och lilleman började vakna till precis när vi kom in till rummet som vi blev flyttade till så hann amma han innan de började med behandlingen med antibiotika. Fick 2 olicka antibiotika, 2st typ sprutor i blodet sen ett i dropp som skulle droppa i 1 timme. Martin fick som tur också vara kvar så de bäddade ut en madrass på golvet och hämtade en säng till lillebror. Vart kvar där hela fredagen också och fick 2 till sånna behandlingar med dropp och spruta och efter sista behandlingen som vart strax före 20.00 så kollade de så jag inte hade nå feber och det hade jag inte så då fick vi åka hem och jag får ta antibiotika i tablettform. Så nu äter jag antibiotika, 5 tabletter om dagen i 7dagar.

Känner mig lite trött till och från och illamående efter jag tagit tabletterna men smärtan i ryggen och magen är borta. Så hoppas hoppas att min lilla älskling inte ska få allt för ont i magen.


Senaste dagarna

Idag är lillebror 6dagar gammal och tiden sveper förbi. Han är en helt underbar liten pojk som är så snäll och lugn. Han sover, äter och bajsar hur mkt som helst.

Tänkte skriva lite vad som hänt de senaste dagarna sen lillebror kom till världen.

Efter förlossningen vart vi flyttade till BB, ganska så snabbt efter han föddes för de hade verkligen full fart på förlossningen när när lillebror föddes. Den kvällen, mellan 09.00-04.00 föddes det 11 bebisar så förstår dom att det var full fart och när hon sa att det i snitt brukar vara 4-5bebisar.

Vi hamnade i rum 14 på BB och höll flera gånger på att gå in i rum 13 där vi låg med Melvina.

Eftersom även lillebror vart väldigt liten och utanför kurvan för det "normala" så har det blivit en hel del extra koller och tillmatningar. De har stuckit han i armen 1 timme före matning för att ha koll på hans blodsocker och att han tar åt sig näring. Jag upplever att han var mer pigg än vad Melvina var, hon var mer tagen efteråt och slö och var svårt att få i henne mat. Amningen tog längre tid med också för hon ville inte suga och tillslut fick jag amningsnapp och då satte det fart. Denna gång hade jag med mig både amningsnapp och bröstpump för att få igång allt fort. Han gick ner lite i vikt men inte så mycket, det man vill undvika när de är för små. Så han gick ner till som lägst 2330g, Melvina gick ner till 2200g.

Vi vart kvar på BB tills på onsdag. Då vägde han fortfarande 2330g, men man får se det positiva att han inte hade gått ner mer. För att vi skulle få åka hem var att vi skulle få tid till Bvc i Ludvika på fredag för vägning och mätning av gulsot för han är gul. Så de ringde till Bvc och vi fick en tid och vi fick äntligen åka hem! Martin hade åkt hem dagen innan för att hämta hem Melvina och ha en mysig kväll/dag med henne så hon inte skulle känna sig övergiven av oss. Så både pappa Martin och Melvina kom och hämtade oss inne på BB. Vart så tårögd när jag såg dom kom gåendes i korridoren. Min lilla tjej har verkligen vuxit och blivit en riktigt stor tjej!

Vi kom hem och vi hade det hur mysigt och härligt som helst och var verkligen en känsla att få komma hem alla 4a. Melvina har inte visat nå svartsjuka, hon vill gärna vara med och hjälpa, hålla i sin lillebror, pussa och kramas. Så lite av det som hänt.

Allt var frid och fröjd, vi hann vara hemma i ett dygn ihop sen fick jag hög feber och vart att åka till akuten i Falun och blev inlagd. Men skriver om det i ett annat inlägg.

Ska även skriva ihop en förlossningsberättelse för det är så spännande att läsa andras och själv tycker jag att det var så häftigt att få vara med om det själv nu också. Har fått vart med om 2 helt olika förlossningar men båda gångerna så har det vart kaose i slutet. Även om ena vart akut kejsarsnitt och denna gång en vanlig förlossning.


Lillebror är här!

Inatt 01.10 kom våran efterlängtade lilla son till världen. inskrivna på förlossningen 22.20 så han hade bråttom. Han vart inte mycket större än storasyster med sina 45cm och 2482g. vi alla mår bra och vi är så lyckliga att han nu finns i våran famn och tagit oss med storm!


Förevigade ögonblick

Idag vaknade vi upp i en härlig dag i september. Solen skiner och Melvina tog tillomed sovmorgon och vaknade 06.30.

Igår var vi ute på promenad i regnet ute i skogen, och kom på då att vi skulle försökt fått till någon foto på vår familj och lillebror i magen.

Så idag när solen var framme och det var så fint ute så passade vi på nu på förmiddagen för att åka ut till skogen och försöka hitta någon fin plats där solen siprar igenom. Melvina uppklädd och vi med. Men inte lätt att få henne att kolla på kameran långa stunder. Vi hade med oss stativet till kameran och satte kameran på självutlösning 10sek. Gick smidigt och tycker vi fick till fina bilder! Synd så har jag redigerat bilderna i telefonen och kvalitén blir tyvär inte lika bra. Men här får ni se lite bilder från dagen.


Sovrummet

Nu börjar sovrummet bli helt klart. Sakerna faller på plats. Igår hämtade vi sänggaveln och även sängkappan. Och vilken lycka det vart när jag lyckats fått till samma gråa färg. Sänggaveln är från Mio och sängkappan är från H&M home. Idag hittade jag på sänglampor inne på Hemtex som fick följa med hem efter jag vart i Falun på besök. Ska hitta någon fin taklampa också. Vart inne på en fjäder lampa men nu börjar jag trilla in på en äldre mässing kristallkrona. Men en sak i taget.

Riktigt nöjd är jag! Vart sån skillnad mot hur sovrummet såg ut tidigare! Underbart!


Falun

Idag var det ett besök till Falun på schemat. Lämnade Melvina tidigt på dagis 07.30 så hon åt frukost där också, så tidigt har hon nog aldrig vart där. Men hon vart så glad när hon skulle få gröt där. Skulle vara i Falun 09.00 så vart att åka tidigt. Besöket fick fort och idag kollade de bara flödet i navelsträngen och att det fanns bra med fostervatten. Allt såg så bra ut. Mätning av lillebror blir nästa fredag 9/9.

1vecka kvar till beräknad födsel.


Nappar till dagis

Igår var jag på tjejträff i Gonäs och träffade mina Goa tjejer! Vi fikade och hade en riktigt trevlig kväll. Som vanligt när man ses! Camilla hade beställt nappar från namnnappen.se som man kan få sitt barn namn skrivet på nappen som inte går att få bort. Även om man kokar och har sig. Så nu har jag precis beställt 3 st till Melvina. Så dom ska få åka till dagis när de kommit.

Perfekt nu när hösten är på ingång och alla dessa förkylningar som kommer med. Så är det lättare för personalen att hålla koll på hennes nappar. Hon har bara napp när hon sover på dagis. Men känns riktigt smidigt att de lätt kan veta exakt att detta är hennes napp.


Mini Rodini

Ett märke som jag inte tänkt så mkt på, har kollat på det någon gång bara men aldrig något mer. Men nu när Johanna är så förtjust i detta märke så har jag öppnat upp ögonen och kollat mer på det jag också. Och attans så mycket fint det finns....

Hittade en riktigt fin overall (skulle allt passa till lillebror) och även en mössa och så syskonmagchning. En klänning och body, åhå så gulligt! Ja drömma kan man ju göra haha. Synd det är så dyrt! Men overall måste ju både Melvina och lillebror ha så får diskutera med sambon vad barnen ska ha i vinter!

Äntligen fredag!


Vagnen

Vagnen hann komma före lillebror. Så härligt att allt faller på plats och man slipper stressa. Har även fått sms att sänggaveln finns att hämta!!!!! Åhå vilken lycka!

Vagnen är nu monterad och klar. Den är helt perfekt. Men kommer sakna vissa funktioner som våran bugaboo Buffalo har. Men denna här fina funktioner som inte Buffalon har. Så detta kommer bli kanon bra! Melvina vart riktigt förtjust i sin stå/sitt bräda som man kan enkelt klicka dit och klicka ur. Perfekt när man har en tjej med full i bus. Så nu kan hon få stå där eller så får hon sitta i vagnen. Att hon har den möjligheten är viktig för mig. Sen är det ju en fin funktion att kunna skjuta ihop den till en singelvagn och ha lillebror i liggdelen och Melvina kan stå/sitta på sin bräda! Är ju kanon!

Nu ska jag göra rent Buffalon så vi kan sälja den så den får förgylla någon annan familj. Den Har verkligen vart guld värd den vagnen och en trogen vänn i över 2år och har susat Melvina till söms så många gånger. Underbara vagn vad jag kommer sakna dig! Men jag kommer nog bli riktigt bra vänn med den nya vagnen också! Hoppas jag!


Vecka 39 38+5

Idag är den dagen här, den dagen i gravididitetsdag som Melvina valde att föddas på. Men lillebror verkar inte ha några som helst planer på att komma ut.

Med Melvina hade vi nästan en fläckfri graviditet med inge krångel, eller ja 2 besök till akuten i vecka 13-14 för blödningar sen att magen inte växte och ut kom en mini tjej och att Melvina ville ligga i sätes, så rumpan ner. Mådde bra hela graviditeten och hade inga tankar på att hon skulle kunna komma tidigare. 8dagar före beräknad födsel. Ingen BB-väska var packad. Vi var inte alls beredda den morgonen som vattnet gick. Babyskyddet satte vi i bilen dagen innan så var ren tur att det vart med.

Denna graviditet har vart mera påfrestande. Illamående och trött i början av graviditeten. Började med tillväxtultraljud i vecka 28 då Melvina var så liten och denna gång ville man följa och se att lillebror växer som han ska och följer sin kurva. Med Melvina gjorde vi 3st tillväxtultraljud i Falun i slutet av graviditeten då magen slutade växa i vecka 32. Denna graviditet har jag vart på tillväxt ultraljud från vecka 28. 3tillväxtultraljud i Ludvika och när sista mätningen i Ludvika visade att han hade "avikt" från sin egna kurva vart det att åka till Falun för att kolla en gång i veckan. Koller så att de ser att han får näring och att han växer som han ska. Sen har det även vart det där med hjärtljudet, fått åka till Falun efter ordienarie bm besök för att hjärtljudet legat för lågt. Så extra besök till Falun för det. Så denna graviditet har jag tappat räkning på hur många vändor det varit till Falun. Ska iväg imorgon på koll, klockan 09.00.

Blir spännande att se när lillebror tycker att han är klar och bestämmer sig för att vilja komma ut. Känner hur kroppen börjar förberedda sig och sammandragningar/ förvärkar som kommer och går. Men jag njuter av den tid som är kvar. Att få känna sparkar och denna förväntan som finns men sen är det ju en sån längtan efter att få träffa lillebror.

Två olika graviditeter och två olika magar.
Första bilden är magen med Melvina i vecka 39 38+0, 5dagar efter så kom hon. Andra bilden är tagen idag med lillebror i vecka 39 38+5

BB-väskan är packad. Babyskyddet står i garaget så förhoppningsvis kommer vi ihåg att ta med den också. Kanske ska ställa in den i bilen istället. Känner mig mer "klar" med allt denna gång och känner mig lugn och förväntansfull.