Lapptäcket

Har blivit klar med lapptäcket och vart sånöjd så! Tänkte sy en kudde till också! 


Tog inte så lång tid att göra men piligt var det allt! Hehe 

Får hoppas hon gillar det! Baksidan är grå så skulle det komma en liten kille istället så får vi använda andra sidan! 

Idag är vi lediga och här vaknar vi tidigt! Hehe 

Vecka 33 32+2

Barnet

Fostret ökar snabbt i vikt och väger nu cirka 2 kilo. Längden är ungefär 45 centimeter. Om barnet skulle födas nu kan det under ett par veckors tid behöva lite andningshjälp, extra värme och hjälp att få i sig tillräckligt med näring för att må bra.

Börjar bli lite tungt men mår bara bra! Känt mig slut i huvet och skulle behöva sova i flera dygn! Har knappt kläder som passar så igår var det en tripp till Borlänge! Köpte 2 mamma toppar (så dåligt utbud det finns på gravidkläder) 1 linne och 1kofta sen köpte jag även nya skor med liten kilklack som var mjuka och sköna att gå i! Och snygga var dom!

Bilden tagen i tisdag vecka 33 32+0.Igår i Borlänge köpte vi även bilbarnstol och Isofix bas! Så skönt att ha det köpt! Så nu börjar sakerna att falla på platts! Snart dags att börja med barnrummet!  

Syjunta!

Idag är det lördag! Så skönt att gå sova ut på morgonen! Igår efter jobbet var jag och köpte tyg! Kom på att jag ska sy ett lapptäcke till barnvagnen! Så var och hitta 2 fina tyger! Hihi så nöjd! Ett med rosa dalahästar och ett grått randigt! Så fina! Men lör dit och köpa ett till tyg har jag tänkt mig! Så roligt att pyssla! Ett måste som jag har under min livstid är att lära mig virka och sticka! 

Tygerna 
Ena sidan klar! 
Baksidan tänkte jag ha i det randiga tyget men tänkte jag skulle köpa ett ljuståsa tyg som jag kan göra som en ram runt! Så nöjd! Förut tyckte jag om att sy och fick bra betyg i skolan på syslöjd! Kan förstå varför för det är ju roligt att få göra eget! 

Martin är och spelar paintball men sen när han kommer hem ska vi ner på marknaden och kika! Hihi så mysigt med marknader! 

Igår på kvällen var jag och Jennifer och kolla på när grabbarna och Johanna spelade fotboll! Så vi satt på en filt i solen! Skönt men så varmt det är nu! Hur ska jag överlevde denna sommar om det kommer bli sån här värme! 

Babynest!

Idag hämtade vi ut ett paket på posten! Ett babynest till bäbisen! Sååå fint och så nöjd! Tror hon kommer ligga så skönt i denna! Så nöjd! Så fin! 

Nu ska jag nog baka en sockerkaka! Så sugen på att baka nå gott! :) 

Hos barnmorskan!

Imorse var det en tur till barnmorskan! Kolla pulsen och trycket, mäta magen och lyssna på hjärtat! Mysigt! När hon lyssna på hjärtat så kunde hon även höra att lilltösen hade hicka! Jag är ju en hejare på att hicka och gjorde det ofta i magen enligt mamma! Hjärtat slog på så bra så! Ligger fortfarande exakt på kurvan! Magmåttet, alltså sf-måttet låg på 30! Allt såg bara bra ut! Så skönt! 

Barnmorskan kände även efter hur hon låg och hon låg med huvudet ganska långt ner i bäckenet och ryggen på min vänstra sida och benen under mina högra revbenen och där känner jag oftast sparkar och att hon trycker upp benen! Men än finns det tid kvar så hon hinner väl ändra runt i magen innan det är dags! 

Nu blir det tätare besök till bm, så nu blir det varannan vecka så ska dit igen den 3/6 på morgonen sen ska jag och Martin på en föräldrakurs angående förlossningen på eftermiddag och sen kurs dagen efter igen angående smärtlindring och amning! Ska bli spännande! 

61dagat kvar till bf! Idag är det 21/5 och beräknad födsel är 21/7! 

Bugaboo Buffalo

Igår på lunchen ringde min telefon och det var dhl som ringde och sa att dom stod utanför hemma och hade ett paket!  Så vart att skynda sig hem och ta in paletet! Sen ville jag bara sluta jobba så jag får hem och montera vagnen! 

Men nu står den hemma ihop monterad! Så nöjd och så snygg den är! 


Var ju allt lite pilliga att plocka ihop men det löste sig! Hihi 

Vecka 32 31+0

Barnet

Fostret väger cirka 1,8 kilo och är runt 44 cm långt. Hos förstföderskor kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt. För omföderskor kan det dröja ända fram till vecka 37 innan barnet lägger sig med huvudet nedåt.

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet.


62 dagar kvar! Herregud! 

Tiden går fort! Jag mår bara bra! Inte vart lika trött på mornarna som jag brukat vara! Börjar bli lite lugnt nu! Hehe märks när jag går fort att det trycker! Men annars går det så bra så!  Tiden rinner iväg! 

Vecka 31 30+0

Barnet

Fostret väger runt 1,6 kilo. Längden är ungefär 43 centimeter. Fingernaglarna har vuxit ut ännu mer och når fingertoppen. Fostret kan fixera blicken och ser bättre skillnad på ljus och mörker. Det verkar som om det även kan börja känna igen och reagera på musik som spelas vid upprepade tillfällen.

Jag mår bara bra! Växer om magen, blir större och större för varje dag! Men jag mår bara bra! Märker när jag går fort att det trycker neråt och känns lite obehagligt i magen men det hör väl till! Bäbisen i magen sparkar och röjer runt i magen!69 dagar kvar! 9veckor kvar! 

Måndag, dagens tankar!

Nu börjar måndagen gå mot sitt slut! Dagarna går fort, helgerna går ännu fortare! Imorgon går vi in i vecka 31! 

Har nu mot kvällskvisten läst lite om förlossning och bedövning så jag har lite koll på det! Än känner jag mig inge nervös och litar på att min kropp som alla andra kvinnors kroppar klarar av en förlossning som kvinnor gjort så länge vi funnits på jorden! Jag ska hålla mig lugn och lyssna på kroppen! Har även funderat på att skriva ett förlossningsbrev och packa med i bb väskan sen men sen känns det, till vilken nytta? Kommer ändå inte gå som planerat och att ta det som det kommer känns enklare eftersom jag har ju ingen aning vad man ska skriva eller förvänta sig, vet att det kommer göra ont så bäst att förberedda sig för smärta! På ett eller annat vis så ska barnet ut! Men får se om det blir nå brev eller inte! Får ladda ipaden med film och musik och ha med oss! Haha utifall det tar tid så kan man sysselsätta sig! Sen undrar man ju när barnet bestämmer sig för att komma ut, min mamma fick min syster 1 månad för tidigt, jag kom 3 dagar efter beräknat. Men jag kommer säkert gå över så länge det bara går! Haha 

Sitter i soffan med mobilen och har den lite vilade på magen och så kommer en spark och man ser telefonen rör sig! Haha härligt! 

Snart är det film! Games och tron idag kl, det kan man inte missa! Hehe så spännande med en aning segt! 

I helgen var jag och shoppa liteinredning! Så roligt att börja få klart i köket och rummet så man kan pyssla ordning och göra fint! 

Igår var jag, Cassi, pappa och Anna och hälsade på deras hund trixie och hennes valpar! Sååå söta dom är då! Riktigt mysigt med små valpar som vi fick busa och gosa med! Så söta och så härliga små vovsingar! 
Martin skulle ju ha vart med för tror även han skulle smälta för dessa småttingar! 


Onsdag!

Idag är det redan onsdag! Ojoj! Snart helg! Hehe igår efter jobbet åkte vi till soptippen och slängde allt skräp som blivit efter renoveringen! Så var skönt det! Sen var vi till bk och lämnade släpkärran sen skulle vi åka och hälsa på mamma och Anders men på väg dit så ringer mamma att dom skulle komma på besök och kolla in köket och golvet! Så då åkte vi Hem! Så mamma och Anders var på besök ett tag så det var så trevligt så! 

Dagens Emmis! 
Min goda frukost! Mmm
Nu ska jag kika lite på stan när jag har lunch!

Ha en bra dag! 


Renoveringen!

Slit slit slit!!!! Men nu ligger golvet på sin platts! Så jäkla skönt! I lördags höll vi på med golvet från halv 9 typ till kl 7! Var helt slut och börjar bli bra drygt att krypa på golvet nu! Hehe men det gick och nu är det på platts! Äntligen! 

Har ingen bra bild från när det är klart men under vägen har jag iaf! 

Sista delen av det gammal golvet åkte ut genom balkongen! Nästan 90 kvadrat har vi dragit ut och nästa 90 nytt in! 
Vart så bra med nya golvet! Underbart! Här är nästan allt golv på platts! 
Liten dryg rad kvar! Fy vad vi kämpade med sista raden! 

Så nu är det kakel och fläkt kvar i köket sen börjat det bli klart också! Så skönt! Sen blir det barnrummet! Skojj! 

Förra veckan köpte vi spjälsäng och skötbord! 

Vecka 30 29+0

Barnet

Nu växer fostret mycket, och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilo. Det är omkring 41 centimeter långt, men från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster eftersom föräldrarnas gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och funktion spelar också roll.

Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.


Än mår jag bara bra! Kan inte riktigt förstå att det bara är 10veckor kvar till bf.... Känns så långt borta men ändå inte! Tiden går så fort så man hinner knappt med! 


Magen har spurtat på bra mkt! Bilden tog jag imorse! Tycker det blir stor skillnad på kvällen så känns magen ännu större! Haha