Gott nytt år ❤️

Q2016 ✨ Ett helt fantastiskt år! En kämpig graviditet med över 10 besök till Falun, värkar i vecka 30 och sjukskrivning. Våran tjej fyllde 2år i sommar, så klok och underbar med sån energi och glädje. Våran son kom till världen, frisk och alldeles perfekt. Tacksam för livet, tacksam att jag får se mina barn utvecklas. Älska livet ✨ Imorgon är sista dagen på 2016 och jag kommer minnas detta år med mycket kärlek! 2014 och 2016 bästa åren ❤️

Ska bli spännande med ett nytt år! 2017. 


3 År i Julkort

Idag tog jag fram julkorten på melvinas 2tidigare jular! 


Fina unge vad du växer ❤️ Nu får vi även följa Edvins utveckling!  

Vänstra bilderna är framsidan och högra är baksidan 


Syskonmatchning

Fint sett till storasyster och lillebror. Matcha lite fint! 


Allt är från newbie. Det jag tycker är synd med kappahls newbie sortiment är att storlekar i 92 och uppåt, riktigt dåligt utbud utav. Melvina är nu 86/87cm lång så brukar nu köpa st 92, men eftersom dessa byxor bara finns upp till 86 så fick det bli ett par sånna och de passade utan problem. 


2015 vs 2016

2015
2016
 
 
 

En God Jul!

Julen är nu över och nu väntar ett nytt år. Detta år har vart så himla bra! Våran stora tjej har fått en lillebror. Våra barn är den största glädjen och det största som kan hända. 2014 och 2016 kommer alltid vara speciella för det var dom åren som vi fick våra barn, friska och helt underbara! 
 
Vi började med Julafton på Fredag kväll hos barnens mormor och morfar Anders med hela familjen! Melvina och Saga sprang runt ovh busade och lekte! Så roligt att se hur de kan samspela. Nästa år då kommer även Edvin och Kevin springa runt och busa för fullt! Kommer inte vara en lugn stund alls! haha Men det är så julen ska vara! Rörig och mycket kärlek. Vi åt mat och sen så skulle vi spela bingolotto men just i allt detta så kom Tomten på besök! (Han inte ens röra en bingolott på hela kvällen så mormor har nog väldigt många att rätta)
 
 
 
(Trycker man på bilderna nedanför blir de större)
   
 
 
Vi kom hem sent och vi allihopa gick och la oss i våran säng. Somnade allihopa vid en 11 tiden, Edvin hade blivit så förkyld så han vaknade igen vid 12, kunde inte sova för han var så täppt så han knappt fick någon luft. Vid 1 på natten somnade han, vaknade sen igen vid 2, var vaken till 3 somnade och sen vaknade han vid 4 och var vaken, så 05.30 väckte jag Martin så jag skulle hinna sova lite innan vi ska iväg och fira jul! Jag och Melvina sov till 8 på morgonen och sen var det upp och hoppa och öppna alla paket som fanns under våran gran! 
 
 
Så åkte vi vidare till Barnens Farmor och firade jul där med allihopa! Melvina hade fått upp fart och ville mer än gärna börja öppna alla packet på en gång! Men efter en liten stund så knackade det på dörren och Tomten kommer in! Vart paketöppning i full fart och Melvina vill inte missa något paket så hon öppnar även mina, martins och Edvins paket. Försöker vi öppna 2 samtidigt så säger hon "vänta" och tar paketet och lägger undan det. Ja Alla paket är ju hennes enligt henne själv! hehe 
 
 
(Tryck på bilderna nedanför så blir de större) 


Senare så åkte vi till sista stoppet, Barnens Morfar. Dit kommer ävn mina kusiner från Stockholm och firar jul som dom alltid gjort. Kom mitt i Kalle anka så vi kollade på det och sen åt vi lite tårta för min kusin Alexander fyller hela 20 år! Efter en liten stund så knackar det på dörren även här! Vem kommer in då? jo Tomten hittade även hit! Delade ut lite klappar och när Tomten delat ut alla klappar så hade Melvina ett paket att ge till Tomten och det var alla hennes nappar. Förklarade för henne att alla hennes nappar ligger där i, nu har du ingen napp i bilen, ingen napp hemma och ingen napp när du ska sova. Tomten tackade så mycket för hennes nappar och förklarade att hans tomtenissar kommer bli så glad av att få hennes nappar. Våran duktiga tjej! Sen blev det mat.
 
 
 
 
 
Under kvällen vart Melvina lite ledsen till och från när hon kom på att Tomten hade fått hennes nappar. Ibland förklarade hon för oss att Tomte barnen har hennes nappar. Så det kändes som hon förtod men mellan åt så vart hon ledsen och ville ha dom. När vi åkte hem så var hon så trött och ville ha sin napp så hon var ledsen i bilen, från sörvik och in till stan men sen lugnade hon ner sig och vi pratade istället. Hemma så fick hon mer välling och vi kröp ner och la oss i våran säng, jag berättade sagan om frost, hon lyssnade och sen slocknade hon helt av. Sov hela natten utan att vakna och ville ha nappen. Hela dagen igår var hon också utan napp och var så duktig, på kvällen så kom hon på nappen men det gick väldigt bra, vi gjorde ordning välling och jag och Melvina la oss i henens säng. Hon drack sin välling sen berättade jag en saga om frost och hon somnade riktigt fort!
 
Sen kom hon inspringandes till oss 05.55 hon sov alltså hela natten i sin säng utan att vakna eller leta efter nappen som hon annars brukar göra! Älskade tjej vad jag är stolt över dig! 
 
Vi har haft en helt underbar jul med alla nära och kära! Barnen har blivit så bortskämda från alla håll och kanter och vi har leksaker överallt. Tusen tack alla inblandade för denna jul, det har vart så bra den bara kan bli! 
 
 
 

22 December

För exakt 1år sedan fick jag veta att det låg en liten bäbis i min mage. Två dagar före julafton och jag bestämde mig för att hålla tyst för Martin och ge det som en julklapp till han på julafton. Att hålla tyst om en sån hemlighet och en sån glädje är svårt. Men på Julaftons morgon när vi öppnade paketen vid granen och när vi trodde att alla paket var öppnade sa jag till Martin att han har missat ett paket och han började leta under granen och där längst underst låg det ett kyvert. Han fick veta att han skulle bli två barns pappa på julafton. En julafton som är oförglömlig på så många vis. Vi fick även veta att kusin Lykke låg i magen! En jul men många överaskningar och här är vi 1år senare! 
 
När de här bilderna togs så var det bara jag som viste att våran lilla Edvin låg i magen!
(Man kan klicka på bilderna nedanför så blir de stora)
   
Är ju inte så lätt att få bilder med en tjej som springer i från kameran. Bilden nedan tog vi med kamerans självutlösare och Melvina sprang iväg precis!
Denna jul har vi våran son famnen <3
 
 
Idag är det Även 7år sen som jag tog mitt körkort! Det var rusningstrafik för julhandel och snöstorm men jag fick mitt körkort och var överlycklig! Även detta höll jag hemligt. Tänkte inte berätta för mina föräldrar häller att jag skulle köra upp eller när jag gjorde teoriprovet. Men gick inte så bra, tänkte inte på att fakturorna gick hem till mamma så hon fick ju faktura på att jag bokat uppkörningen.... haha Så mamma viste iaf. Pappa överaskade jag med att åka till hans jobb efter jag klarat körkortet. 
 
Jag ringde till pappa och sa att han måste skriva under ett papper åt mig som har med körkortet att göra (Tvungen att säga nått så jag skulle få ut han från jobbet) Jag lånade mammas bil och åkte till hans jobb och ställde mig utanför och väntade på han. Pappa kom ut tog fram en penna och frågade vart han skulle skriva på, jag gav han mitt körkortsbevis och han letade efter nått ställa att skriva under på. Så det tog en stund innan han förstod att jag tagit mitt körkort. Han trodde mamma satt kvar i bilen men jag åkte helt själv! 
 
Det var en mäktig kännsla att åka helt själv i bilen! Pappa fick åka med på en åktur innan jag släpte av han på jobbet igen! 22 December kommer jag alltid komma ihåg! 

Att fånga båda två!

Idag har jag och barnen haft en lugn dag hemma. En mys dag! Melvina har dansat hela dagen. Haft sin "prinsesklänning" och dansat till frost. Edvin la jag i vagnen ute när han vart trött och han sov nästan i 4a timmar där ute. Inte så lätt för han att sova inne då Melvina ska vara brevid han hela tiden, hoppa, dansa och sjunga. Så då vaknar han stup i ett... Han verkar kunna sova riktigt bra ute i friska luften, trots att det snöade och hela vagnen var vit så var han varm och gosig när han vaknade. 
 
Melvina ville hålla i sin lillebror idag och försökte då vara snabb med kameran och få en fin bild på mina charmtroll. Melvina i sin rosa klänning som hon ska ha på sig när hon dansar, den fick hon av sin farmor i 2års present och kan säga att den används flitigt här hemma! haha Får försöka ta några fler bilder här någon dag framför granen men med lite mer juliga kläder! hehe 
 
 
 
Det är inte det lättaste att få Melvina att sitta stilla så länge så allt lär gå så fort när hon ska vara med. Hålla en sekund sen ska hon göra något annat den andra sekunden. hehe 
 
Båda barnen sover, Melvina i sitt rum och Edvin i våran säng. Edvin har sovit bra de senaste nätterna så hoppas det håller i sig ett tag. Annars har han vaknat stup i ett den senaste tiden. För Melvina har vi tagit bort middags luren nu när hon är hemma för hon vill inte alls sova på kvällarna längre. Liten blir större! 
 

Full fart framåt!

Idag har det gått i ett. Superskojj! 


Satte barnen i bilen 09.20 för att åka hem till mamma och lämna lite saker så ringde henne för att berätta att jag skulle lämna de sakerna. Men då tyckte hon vi kunde träffas på stan och ta en fika istället. Så var på stan halv 10 idag. Så vart tidigt fika. Sen när vi sitter där så går Johanna och Lykke förbi. Så Johanna och Lykke kom även de in på BK. Sen följde Melvina med sin mormor på en liten jobbrunda på stan och jag och Johanna fixade de sista julklapparna. Sen vart det även lunch inne på BK med barnens mormor och morfar Anders. Melvina åt pannkaka och jag sallad. Sen vart det stan igen med mormor och hjälpa henne med lite julklappar. Så jag och barnen kom hem strax före 2 idag. Jag som bara skulle iväg snabbt och fixa lite ärenden. Tog betydligt längre tid men både jag och barnen har haft en riktigt bra dag. 

Sen har vi tagit det ganska lugnt när vi kom hem och sen så kom barnens farfar på besök och sen kom Martin hem och då vart det glögg och knappt nå pepparkakor till oss vuxna för var Melvina som delade ut kakor..... hehe 


Ikväll blir det pizza tisdag och en film! Lugnt och skönt ovh förhoppningsvis samarbetar barnen med oss.

Hoppas ni andra har haft en lika bra tisdag son jag haft! 


4e advent

Idag tände vi det 4e ljuset. Nu är det nedräkning till julafton! Längtar så! 


Vi har haft fullt upp idag, vart först en vända förbi Martins mormor och morfar, sen en vända förbi barnens farmor och så åkte vi förbi Johanna och fredrik med en blomma och gratta dom på sin 10års dag! 

Vi kom hem, åt mat och ställde ut gröt till tomten, se ifall vi kan locka fram någon tomte som är hungrig. Sen klädde vi granen! Mysigt. 

Precis när vi klätt klart granen kom mormor Anna på besök. Anna hade sett en tomte på gatan och så efter en stund såg vi en tomte som kom smygandes runt tomten. Han smög sig runt och kom fram till gröten och åt den. Melvina tyckte detta var riktigt spännande men också väldigt läskigt. Vi vinkade till tomten och sen försvann tomten. Melvina sa att tomten gick hem och sov. Efter en liten stund så kom även barnens morfar på besök. Så då berättade Melvina att hon sett tomten och var väldigt uppe i varv. Haha söta tjejen! Typiskt att morfar missade tomten! Men Melvina förklarade och pekade på vart han gått och vad han gjorde så han fick veta ändå! Sen vart det fika! 


Ja vi har haft en riktigt bra 4e advent! Imorgon är det måndag och jag måste verkligen ta tag i de sista julklapparna nu! 

Hoppas ni alla haft en riktigt bra dag ❤️Morgonpromenad

Vilket vackert väder det är idag. Vi klädde på oss alla kläder och tog oss först en promenad ner till dagis och lämnade Melvina där för massa bus och lek! Sen fortsatte jag och Edvin ut på en långpromenad på 1 1/2 timme. Så skönt. När vi startade promenaden var det -10 ute. Men vi klädde på oss rejält! 

Nu ska jag försöka fixa lite medans stora tjejen är på dagis. Sista dagen för henne där på ett tag för nu tar hon julledigt! Hon kommer tillbaka till dagis mitten av Januari! Älskade tjejen vad vi ska mysa nu! Papp Martin tar även helg efter dagens jobb pass då det blir lyx att han är hemma imorgon! 


Glad lucia ❤️

Idag lämnade jag en liten Tomtenissa på dagis ❤️ älskade fina unge! 

 
Idag blir det lucia firande på dagis och när jag hämtar henne blir det lucia fika som barnen på dagis har bakat, sen ska vi iväg och träffa min farfar som fyller 92år idag och fira han. 
 

Inatt har vart en lite jobbig natt. Edvin vakna före 12 inatt och sen har han vaknat titt som tätt. Sen vid 04.30 så börja Melvina snyfta bredvid mig så jag krama om henne och fråga om hon var ledsen och då vart hon så ledsen så jag satt med henne i famnen och sjöng och gungade på henne. Mammas älskade lilla hjärta. Hon har säkert drömt nått och vart så ledsen. Men tillslut gick det över och hon somnade igen när jag låg och höll om henne och drog handen över hennes hår och ansikte. Jag blir att tänka efter när det blir för mycket för henne att hon är ju inte så stor, hon är idag 2år och 5 månader. Det är ju ingen ting. Hon vet ju inte själv ibland hur hon ska göra med alla sina känslor och när hon blir arg. Hur ska man hjälpa henne igenom alla känslor för att göra det så lätt för henne. Mammas tjej. 


Mysig start på fredagen

Vi har haft full rulle sen imorse. Började med att åka och handla vid en halv 10, sen mötte vi upp barnens morfar på stan och tog oss en fika inne på BK! Riktigt smarrigt och trevligt! Melvina sover, Edvin har precis somnat efter lite bök så snart vaknar Melvina och då blir det full fart igen.


Imorgon tror jag vi ska binda kransar hos Johanna, fredrik och Lykke! Skojj
Söndag blir det julbak hos barnens mormor. Ja full fart som vanligt ❤️


Nobelmiddag på dagis

idag har de nobelfirande på dagis! Så idag är Melvina uppklädd! Även fröknarna har fina klänningar på sig och vet att förra året var riktigt lyckad så tror det blir det iår med! 


Mamma och pappas stora fina, kloka tjej ❤️

Torsdag idag! Härligt att det snart är fredag och inte långt kvar till jul. Varje morgon 07.15 kollar jag och barnen på julkalendern i sängen och har det så mysigt! Så roligt att det är en bra julkalender äntligen nu när Melvina kollar och tycker det är intressant! Julkalendern ska vara sådär magisk och barnslig och mysig ❤️


Vart en morgonpromenad till dagis och lämna Melvina sen fortsatte jag och Edvin på promenad och han sover än i vagnen så jag passar på att fixa med julklappar för det är inte långt kvar! 


Min tokfia ❤️

Denna lilla tokfia som har så mycket bus och spring i benen. När vi skulle klä på oss imorse så tog Melvina på sig mina skor, halsduk och pannband. Haha så snygg! Men tillslut fick hon på sig sin overall så vi kunde gå till dagis.

När vi lämnade henne på dagis så fortsatte jag och Edvin på en morgonpromenad. Ajj så ont jag har i fogarna. Kanske rört på mig för mkt de senaste dagarna, måndags vart det en springtur på kvällen, tisdag långpromenad med Johanna och idag långpromenad. Sista biten hem kändes otroligt tungt och jobbigt. Gick hur segt som helt och känner bara jag rör mig här hemma hur ömt det är....

Edvin sover i vagnen än och jag väntar på att han ska vakna så vi kan gosa! Igår fick han 3 månads spruta och igår vid halv 3 när han vakna så bara skrek han och var helt hysterisk, Melvina blir väldigt skärrad när han skriker så där otröstligt. Men efter lite vankande och gungande så kunde han sova på mig. Melvina dansade till frost. Så igår kväll dög det bara att bli buren och vara nära, han kunde vakna och skrika lite då och då innan han kom till ro. Vi tog tempen och först var den på 37,9 sen mot kvällen när vi bytte om till pyjamas och han kändes så varm då låg febern på 39,1 så då fick han alvedon. Så när alvedonen kikade in så kunde han sova lugnt. Älskad lilla pojk! Men imorse var han piggg och snäll igen ❤️


Edvin

Idag var det dags för besök hos BVC. Vägning, mätning och 3 månads spruta. Nu har han blivit en stor pojke, kanske inte så lång men tung! 57cm och 5,1kg. Melvina var i samma ålder 56cm och 4,8kg så nu har han vuxit förbi storasyster! Hehe

Han fick även spruta fast han är lite snorig än. Han vart så ledsen när de stack honom men det gick över fort. Älskade lilla hjärta.

Edvin har sovit mycket men när vi kom hem strax efter 2 så har han gallskrikit och vart helt otröstlig, så säkert sprutan. Men nu sitter jag i fotöljen och gungar så nu sover han. Melvina dansar till frost!

Efter besöket hos BVC åkte vi till Coop för igår kväll när vi lagt oss så ringer min syster och berättar att jag tappat min plånbok och att den finns uppe på Coop. Så ja den hade jag tydligen tappt och jag visste inte ens att den var borta förens Cassi sa det. Ja tack syster att en som jobba där kände igen min syster och sa till henne vart min plånbok var. Hehe så fick till spelet och kvinnan i kassan sa direkt, har du glömt nått och hav mig min plånbok! Hehe

Sen bar det iväg till blötberget till Johanna och Lykke, så vart en långpromenad i denna kyla och det var riktigt skönt att komma ut.

Amningshjärna/ mammahjärna delux.....


Edvin 3 månader

Kan inte förstå hus tiden kan gå så fort! 3 månader sen jag fick upp dig på bröstet! Herregud vad jag bara vill stanna tiden och njuta av mina små barn!

Melvina och Edvin, de är exakt 3 månader på dagen. Så lika gamla och i samma kläder! Mina älsklingar!

Imorgon ska vi iväg till BVC för vägning, mätning och eventuellt spruta. Beror på hur kinkigt det är när de är förkylda för Edvin har blivit täppt i näsan igen. Men ska bli spännande att se hur lång min lilla plutt blivit!


Adventsgran

Igår fick vi adventsgranen på plats som FI fick av barnens farfar. Mysigt med jul! Där ska vi spana genom fönstret om vi kan se tomten! Ställa ut en talrik med gröt!

Vi han även med en långpromenad när det började skymma. Melvina är så duktig på att knata runt!


Liten blir lite större

Edvin vänder sig väldigt ofta nu när han ligger på mage. Vet inte om han kan göra det medvetet eller om det bara är tur för han. Men idag så vända han sig 4 gånger. Jag la han på magen, han vända sig, la han på magen igen och strax efter låg han på rygg igen. Så höll jag på. Han har ju väntar sig förut också! Liten blir stor!

Älskade lilla pojk!

In action!

Idag har jag och Edvin tagit det "lugnt" och försökt återhämta oss efter lite vakna nätter medans Melvina var på dagis.

Imorgon är det fredag!