Dom där två

Dom är hela min värld! Vad skulle man göra utan dom! 

Idag var det först mamma träning, sen hämta mellis på dagis och så fick vi storfrämande, faster Johanna och Lykke, Milla, Lilly, Theo och Fillan! Super trevligt! 


Bus i snön

Idag vart det bus ute i snön medans Edvin sov. Så härligt väder. Vart en promenad också och Melvina vart trött i benen så hon stod på vagnen där varukorgen är, se. Satte hon sig där den brukar vara och somnade! Haha började skratta så när jag förstod att hon hade somnat! 


Newbie LT 17

Blev en liten beställning idag från Newbies limited edition släpp med elefanter! Så mkt fint och tänk en helt nyfödd i dessa print! Beställde lite åt Edvin i storlek 68. Skulle velat haft pyjamas i 68 men den tog slut på en gång..... 


Det jag fick med i kundkorgen 


Mat

Idag gjorde jag lite mat till Edvin, denna gång fick han smaka på broccoli och potatis. Det gick hem och han är så duktig på att gapa! Blir så impad! 

Melvina är så duktig och sitter på toan. Men igår hände det! Melvina ramladener i toan. Jag var i köket och sa åt henne att hon skulle gå in på toan och tvätta händerna och ansiktet. Sen hör jag hur hon ropar så springer dit och då sitter hon i toan och håller i kanterna! Jag och Melvina började as skratta.... haha så tror inte hon blev rädd iaf. Hon var så duktig och hade tagit av sig trosorna själv och klättrat upp på toan men hon glömde att sätta dit sin ring. Mammas lilla tjej ❤ det första hon sa när pappa Martin öppnade dörren när han kom hem från jobbet var - ramla toan. Stumpan så det var viktigt att berätta! 



Nya stilen

Edvin har sån söt stil när han ligger på mage till och från. Han lägger ner huvet och försöker lyfta upp rumpan istället! Haha ser så sött ut! Rumpan upp i vädret. Ska bli så spännande att se när denna lilla krabat har tänkt att börja ta sig framåt. Melvina började dra sig framåt 4 dagar före sin 7månadsdag. Så körde hon sin drag stil ett tag, hon kröp riktigt lite då och då men sen någon vecka innan hon vart 9 månader så började hon enbart krypa riktigt! Hennes dragstil var sååå söööttt!!!!! 


Just nu har Edvin börjat träna lite på att höja rumpan och drar in benen under sig. Men huvet får ligga i marken istället då. Drygt att hålla upp båd sidorna. Haha 


Dop tårtan

Här kommer ett inlägg angående tårtan som jag gjorde till Edvins dop. Är ju perfekt att ha all info här i bloggen så jag enkelt kan hitta på det den dagen jag ska göra liknande tårta, kommande 3 års kalas och kommande 1 års kalas! 

 
Jag gjorde allt helt själv från grunden. Eller ja, jag köpte marsipan och sockerpasta. Aldrig gjort så stor tårta och absolut ingen våningstårta så vart en hel del googlande och läsa sig till allt. Jag testade att baka en tårta i torsdag och gjorde fyllning, bara för att testa om jag kan göra botten och fyllning. Ville göra goda fyllningar, annars har jag bara kört på typ hallonsylt och grädde.... typ. Så nu ville jag slå på stort när det var dags för dop. Tårtan jag gjorde i torsdag vart bra, bottnarna jäste och blev riktigt hög och fin, lite för hög så skivorna vart för tjocka. Gjorde fyllning, hallonmousse och chockladfluff..... chockladfluffen gick inte alls och vart bara en kompakt smet... smakade gott men inte det fluffiga som jag ville ha... så under torsdagskvällen vart den googlande och hittade då på ett enkelt men som verkade vara riktigt god chokladmousse. Så jag chansade och körde på den utan att ha testat den. Köpte totalt 2,5KG marsipan men till mina 3 tårtor gick det åt 1,5 kg. Men kände att jag heldre villa ha för mkt än att det skulle ta slut när jag höll på. Så nu har jag 1KG kvar tills nästa tårta jag ska göra. Har köpt så mycket bakredskap inför denna tårta, allt från nya formar till modellerings redskap, ja massor. Men hoppas att härdanefter så kommer mina egengjorda tårtor bli billigare än köpta för nu hoppas jag att jag har alla redskap som behövs! (Fast kommer ju alltid något nytt och spännande)
 
Fredag 
 
Bottnarna. Receptet som jag gick efter hittar ni här!
Hittade på en blogg om en princip, 3 lika delars botten. Så hällde upp så många ägg jag trodde behövdes i ett glas, sen hälde jag upp lika mkt socker i ett annat glas, sen hälde jag upp lika mkt mjöl i det tredje glaset och hade i lite vaniljpulver (ej vaniljsocker) Hade även i bakpulver i glaset med mjöl och hur mkt som behövs av det är beroende på hur många ägg som man tagit. 
 
 

Satsen med alla tillbehör till den lilla formen på 18 diameter. Den stora formen för stora tårtan var det 11 ägg jag hade i och ser lite groteskt ut med alla tillbehören i glasen... haha men ni fattar principen iaf. 

 
Vispade ägg och socker poröst och när det var vitt och fluffigt så siktade jag ner mjölblandningen och rörde försiktigt ihop allt med en slikepott. Så att smeten skulle behålla det fluffiga. In i ugnen, jag ställde formen i nedre delen av ugnen för att den ska jäsa jämnare och inte bara jäsa i mitten som sockerkakor mm brukar göra. Så ett bra tips! 
 
Bakpulvret är det enda man mäter och då utgår man från:
 
2-3 ägg  1 tsk bakpulver
4-5 ägg  1,5 tsk
6-7 ägg  2 tsk
 
När bottnarna var klara fick de svalna, sen ställde jag in de i frysen. 
 
Lördag. 
Plockade fram bottnarna från frysen, de fick tina en liten stund innan jag delade bottnarna. Köpte en tårtdelare från Ikea för 39kr, den rekommenderar jag om man ska göra tårtbottnar och behöver dela den i olicka lager. Gjorde fyllning. Började med hallonmoussen (Recept hittar ni här!), den tog tid att göra då jag pastoriserade hallonen så man slapp kärnorna som fastnar i tänderna. Sen la jag 16st gelatinblad i kallt vatten. Ni hittar receptet här som jag gick efter. Riktigt bra och gott! 
 
Sen gjorde jag chokladmoussen (Recept hittar ni här!), det tog också lite tid men gick så mkt fortare. Smälte 600g mörk chocklad i micron. Blandade ihop chockladen med Philadelphiaost och vispade grädde. Sen ska man vända ner grädden i chocklad blandningen. Sen hackade jag 200g mörk chocklad och hälde i blandningen och rörde om. Sen började jag fylla tårtorna, först chockladfyllningen i botten, sen hallonmoussen. När locket var på så plastade jag in alla tårtor (alltså 3 styckna tårtor gjorde jag) de fick stå i kylen under natten så de får sjunka ihop. 
 
Söndag -ät dags 
Vispade grädde och spacklade alla 3 tårtor och så in i kylen. Kavla ut marsipanen och få de på plats, tog en tårta i taget och sen in i kylen igen. 
 
Sen till de roliga!!!!! Dekorera tårtorna. 
Runt om varje tårta så gjorde jag quilta mönster och Martin hjälpte mig att sätta dit alla pärlor så jag han med en dusch! När alla pärlor var på plats så var vi klara för stunden. Plockade med alla saker och så får jag fortsätta dekorera tårtan på plats. Eftersom det skulle på en till våning på den stora tårtan så ville jag inte åka med den på i bilen. 
 

Mycket pill med tårtan men jag är super nöjd! Både med utseendet och smakerna! Mumms! Höll på att gå i taket när jag skulle göra en rosett.... det kan ju inte vara nå svårt alls tänkte jag men attans så fel jag hade. Det var det svåraste av allt, fick till en någorlunda snygg rosett iaf.... glömde helt att ta kort på den 3e tårtan men får hoppas någon fick med den också. Men fick iaf på min fina våningstårta! Så löjligt nöjd! På Melvinas 2års kalas gjorde jag liknande tårta men maripanen smälte och vart så mjuk. Gravid och ingen bra koncentrationsförmåga och sjukskriven dagen innan kalaset, ja det kanske har sin anledning! hehe Men man lär sig av sina misstag. Melvinas 2 års tårta vart fin och god ändå men maripanen var för mjuk! hehe 

 
 

Ljusa bottnar med hallonmousse och chockladmousse med hackad choklad i. Mumms!

 

Edvin Mikael

Igår var det en stor dag, våran fina och helt underbara son vart döpt! Dagen kunde inte blivit bättre. Edvin var glad under hela dopet i kyrkan. Melvina vart blyg när vi stod där framme och så vart hon kissnödig och ville gå på toan. Var lite svårt att göra mitt i dopet men tur så satte vi på henne en blöja ifall det skulle bli så. 

Denna fina bild nedan är tagen av svärfar Ulf! 
 
 
Som jag har bakat tills denna dag. Men så roligt när man ställer fram allt och det ser så bra ut! Är så nöjd och glad att allt vart precis som planerat! Fick ingen bild på den andra tårtan så hoppas på att någon annan tog på den så jag har på båda två! Tårtan var riktigt roligt att göra, speciellt när den vart så fin och även riktigt god! Men kommer ett eget inlägg om just tårtan, bottnarna och fyllningen. Så jag har kvar recepten till nästa gång jag ska göra en maffig tårta! 
 
 
 
 
Edvin var så fin i dopklänningen. Fina killen. Dopklänningen är Melvinas dop klänning som även kusin saga är döpt i och nu Edvin. Inför detta dop så lämnade vi in klänningen för att få barnens namn och dop datum in broderat i klänningen. Vart så fint och är så nöjd! Lite roligt att vi har prickat in den 19 på dop med Melvina, Saga och Edvin.

Finaste dop klänningen ❤ 

Broderingen är väldigt neutral och fin så det smällter in så fint! 

 
Litet kik ifrån gårdagens dop! Tusen tack till er alla som var med och förgyllde denna dag med oss! Edvin vart så bortskämd med massa fina dop gåvor. Tusen tack!
 

Mat dags

Edvin har provat lite mat när han vart 5 månader. Sen har vi tagit det lugnt, idag tog jag tag i det och kokade morot och potatis åt han. Så idag när jag och Melvina åt mat så fick Edvin också äta litet smakprov. Körde allt i smothieblender och med lite bröstmjölk (som den mjölkande ko jag är) och lite av det vatten som det kokades i. Vart kanon bra konsistens och Edvin gjorde inga sura miner så gick ju kanon det här! 


Min lilla rosa grabb! 


Alla ❤ dag

Idag är det alla hjärtans dag och det "firade" jag och barnen med ett besök till blge. Köpa lite som behövs till dopet. Så duktiga och snälla barnen var när vi var där.  


Vi hann med fika på Ikea och kikade runt lite och en snabbvända in på kupolen. Hittade det jag hade på min köp lista, plus lite till.... 

Två år sen Melvina fick sin lära gå vagn i alla hjärtans dag present av oss. 

2 år sen och idag. Tänk så mycket som händer med dena lilla tjej!  


Melvina och Edvin ❤

Nu väntar vi på att pappan i familjen ska komma hem så barnen kan få sina alla hjärtans dags presenter för iår. 


Mr Grey

I lördags var det dags för mig och brudarna för bio. Så spännande att se denna film! 2 år sen nästan exakt som vi var på första filmen! 


Jag tyckte den var riktigt bra! 

Bilden överst är från iår, den undre är för 2 år sedan. 


Vi hamnade bredvid min syster, Jesper, Sandra och Jonna! Trevligt att slippa sitta bredvid någon okänd! Haha Sandra ville tydligen inte sitta bredvid någon okänd, så hamnade hon bredvid mig och jag är ju iaf inte okänd, Haha 

Martin var själv med båda barnen mitt i nattning. Edvin ammade jag alldeles innan jag åkte, sen hade vi tinat upp mjölk som vi frusit in ifall Martin skulle behöva ge. Kvällen hade inte gått så bra för han. Edvin har aldrig fått flaska tidigare så han vart hysterisk, Melvina kunde inte somna när Edvin skrek. Martin gjorde ordning flaska åt han och det vart mest sull och skrik men han somnade strax efter 8 och då slocknade även Melvina som en stock direkt efter. 


Kom hem efter bion och båda barnen sov, Edvin sov oroligt och knölade så tog upp han så han fick äta lite. Lilla plutten. 

Martin sa efteråt att han skulle nattat Edvin först innan han la Melvina. Så man lär sig något nytt varje dag! Så duktig sambo jag har! Love ❤️


Stora tjejen

Förra veckan tog vi tag i toa träningen för Melvina igen efter ett ganska långt uppehåll. Hon var väldigt duktig i somras men sen vart det något som vart fel, blandning med hemma och dagis gjorde det svårt för henne och hon vart hysterisk och ledsen när hon skulle sitta på toan, även ledsen när hon kissade i blöjan. Så vi la helt ner träningen så vi kunde börja på en ny kula istället. Så nu är vi igång igen och igår kissade Melvina på toan hela dagen, vi satte på henne blöja när vi var ute och lekte och även när vi åkte och handla och båda gångerna var det torrt i blöjan. Så nu hoppas jag att det ska hålla i sig och att hon inte blir rädd igen. Mammas stora tjej och blir så stolt! 


Vi har även gjort ett schema (lättare för mig och Martin och veta hennes rutiner så man kan hjälpa henne när det börjar bli dags) så när hon suttit på toan så får hon klistra ett klistermärke när hon satt på toan. Det verkar hon tycka är roligt! 

Klistermärkena fick hon med i en pottbok så de passar perfekt till nu! Så både förra veckan och denna vecka så blir det att vara hemma mkt. Sen på söndag är det dags att döpa Edvin! 


Glass åt damen

Igår kväll gjorde jag glass åt Melvina. Mango och ananas.... hon gillade den inte. Haha får köra på hallon, det gillar hon iaf. 


Men tyckte glassen fick fin färg. Körde frukten tillsammans med lite vatten i våran smoothie blender. Blev bra konsistens och inga klumpar! Sen ner i glass formarna, så har det stått över natten. 

Äntligen fredag! Idag efter Martin slutat jobbet blir det skridskor ute i blötis, superskojj! 


Flygplan

Idag körde jag och Melvina ett skratt och träningspass! Edvin sov så då passade vi på att gå ner och dansa, sjunga och flyga flygplan. Herregud så drygt det var, Melvina skratta och skratta, själv så var jag helt slut. 


Var verkligen ett effektivt träningspass 


Onsdag

Onsdag idag igen. Dagarna rullar på spm bara den. Idag var det mamma träning som stod på schemat. Hade tänkt att Melvina skulle vara på dagis, så ringde dit för att höra om dom var friska och just nu är det magsjuka som härjar där så Melvina fick vara hemma istället. Så Melvina var med och tränade hon också. Lite fundersam och blyg ibörjan men hon kom igång. 


Idag efter frukost


Vad har jag gjort för att förtjäna dessa underbara ungar ❤️ 


Edvin krånglar än på nätterna men inatt gick det bra och han åt bara 2 gånger inatt, sen sov han som klistrad alldeles bredvid mig så snurra runt i sänger än ju omöjligt. Men mysigt är det! 


Edvin & Melvina

Idag var det dags för Edvins 5 månads kontroll och Melvinas 2 1/2 års kontroll. Barnens morfar fick följa med idag för Edvin skulle få spruta och plåster, eftersom Melvina inte tycker om plåster så tänkte jag att det var bäst att hon slapp se det. 


Melvina fick börja, hon skulle berätta vad olika saker hette, tillexempel, Bil, docka, mugg, sked mm. Hon var lite blyg ibörjan och bara kollade på BVC sköterskan. Hon kunde säga alla ord som behövdes. BVC sköterskan frågade även om Melvina kunde ge henne den lilla bilen. Melvina svara bestämt Nej..... Hon ville veta om Melvina kunde förstå stor och liten. Men eftersom hon inte ville ge den till tanten så frågade jag Melvina om hon kunde ge mig den lilla bilen och det kunde hon. Sen fråga tanten Melvina om hon ville sparka boll. Melvina svara - Inte nu, snart.... Hon tog upp bollen och la tillbaka den i lådan. Ja min lilla tös är en bestämd liten en. Fick även berätta hur hon ritar och Melvina ritar cirkelrörelser och sen brukar hon hålla pennan som en vuxen gör vilket både dagispersonalen och BVC sköterskan var väldigt imponerad över. Men ibland så håller hon pennan med hela handen som barn brukar göra. Berättade även att hon är väldigt förtjust i pussel nu och kan lägga 35bitars pussel utan problem , alltså vanliga pussel, inte tjocka i trä som är mer för hennes egen ålder utan riktiga och även att hon gjorde det så vart BVC sköterskan riktigt imponerad på henne och tyckte att hon var riktigt fingerfärdig och duktig. Jag vet inte vad som är vanligt eller så angående det men enligt BVC sköterskan så är det inte alls vanligt och att hon som vi träffade inte har träffat många barn under sina 30 år som BVC sköterska som kan göra det. Så kan jag säga att jag är STOLT SOM TUPPEN ÖVER MIN ALLDELES UNDERBARA OCH KLOKA TJEJ! Mamma hjärtat svämmar över gång på gång när hon berömde henne ❤️ sen var det daga för vägning och mätning, Melvina är nu 87cm lång och 13kg tung. Älskade tjej vad du växer! Melvina plockade  upp alla saker och sa att hon var färdig, så när hon var helt klar så gick Melvina och Morfar ut och lekte i rummet intill. 

Edvins tur, morfar följde med eftersom Edvin skulle få spruta och att Melvina är livrädd för plåster så ville jag inte att hon skulle se hur han blev ledsen och sedan få plåster. Vill inte att hon ska bli ännu mer rädd för plåster. 

Gick fort med Edvin. Allt gick så bra så med han, han är nu 60,5cm och 6025g min lilla kille! Han är längre än vad Melvina var i samma ålder men han är lättare. Melvina var vid 5 månader 59cm och nästan 6,4kg. 

Efter besöket så gav vi oss av upp till stan, Melvina och morfar gick och jag och Edvin tog bilen dit. Så vart ett mummsigt fika besök på BK. En smarrig semla, sen vart det att kika runt på stan lite innan det var dags att åka hem. 


Barnens farfar skickade så fina bilder från i julas som han tog på oss! Åh vad jag älskar bilder, att kunna blicka tillbaka och se ❤️


Två av bilderna han skickade ❤️ så himla härlig bild på Martin och Melvina! Edvin ser lite besvärad ut att morsan ska pussa på han under misteln. Haha älskar mina fina! 

Tusen tack Ulf för bilderna ❤️