Fantastiska kvinnokropp

Sitter vid datorn och då fastar jag automatiskt och kollar på bilder från när melvina var nyfödd och alldeles så där mini liten. Lilla stumpan! 
 
Hittade även en bild jag tog på min mage ca 1 månad efter förlossningen... Och verkligen WOW hur kroppen fungerar.
 
5 Dagar innan Melvina kom till värden och ca 1 månad efter. Ja får hoppas kroppen drar sig tillbaka lika denna gång också. 
 
Lilla mini tjej. Ska bli så spännande att se hur lillebror ser ut om de kommer vara lika eller hur det blir. 
 
 

Liten blir stor

Vi har ju snart en 2årig tjej hemma. det är nu bara 1 månad och 14dagar kvar. herregud vad tiden går fort, alldeles för fort. Var ju aldeles nyss som hon var så där liten och helt hjälplös. Nu är hon en egen person med stort tycke och vilja. Älskade tjejen. 
 
Men iaf här kommer lite tips om det är någon som börjar fundera på present. 
 

 
  1. http://www.jollyroom.se/produkter/222490sv-se-woodlii-picknickbord-med-parasoll-vit  
  2. http://www.jollyroom.se/produkter/pinepeak-springcykel-rosa-10-tum                                          
  3. http://www.jollyroom.se/produkter/smallstuff-docksang-rosaline-vit                                      
  4. http://www.jollyroom.se/produkter/alice-fox-lampa-bokstav-m-metall-vit                       
  5. http://www.toysrus.se/varumaerken/doktor-mcstuffins/doktor-mcstuffins-doktorsvaeska?id=630791&vid=117444#.Vz2t3vmF670          
Lite smått och gott men jag vet en tjej som blir glad för allt! 
En balanc cykel önskar denna tjej sig iaf. Hört mkt bra om dessa och bra att starta med balansen på en gång istället för med stödhjul. Så är ju inga trampor på denna cykel. Dock säng så hon kan bädda ner sin dockor och gossedjur och kanske även lillebror. En docktorväska kan också vara kul att leka med så lilla tjejen inte blir rädd när det blir riktiga undersökningar hos docktor eller tandläkare. Finns så mycket fint men här är lite blandning på vad som önskas. Kommer säkert komma på nå mer vad som är bra att önska så får göra ett nytt inlägg den dagen. 
 
Uppdatering
(Det går fort när man lägger upp på bloggen ibland hehe, balancykeln är nu en planerad present)
 
Nu slutar jag snart, så då blir det att hämta stumpan på dagis och handla och lite annat skojj... Längtar så efter min lilla tjej idag!
                                               

Idag är det mammornas dag

Fick choklad på sängen idag av mina älsklingar! Sen har dagen runnit på i väldans fart. Vart och ätit på värdshuset älgen men Martins sida av familjen. Var riktigt god mat. Åt så jag var så mätt så och även Melvina åt både mat och efterrätt. Sen åkte vi förbi och hälsade på Melvinas farfar där vi fick glasstårta och även det åt hon med glädje. Hem och ta igen oss lite och så vidare till mamma och fira henne också. Vi fick god mat. Fick även träffa nya tillskottet i familjen, lilla Kevin. Så liten och så underbar. Melvina kommer bli en sån bra storasyster. Hon ville gärna ha Saga i sitt knä, ända är ju att Saga är nästan lika stor som henne själv och så klappa hon och ville pussa på henne. Hon var riktigt kramglad tjej idag på kvällen och gick runt och kramade alla. Alla skulle få lika. Så go hon är. Sen sa hon även mormor idag (hon sa det för flera månader sen men sen vart alla fafa) men idag så ropade hon flera gånger på mormor. 

Vi hade köpt en bricka till mamma/mormor i morsdagspresent. Så himla fin. Och extra fin när det står Älskar dig mamma Susanne och så mitt och cassandras  namn i den. Så fin! 




 Helgen är redan över. Vart "lång" helg då jag var hemma och var sjuk torsdag och fredag. Näsan är fortfarande dryg och måste ta nässprej annars är näsan helt täppt.... Fortfarande döv på ena örat. Igår fick vi även in i vecka 26. Går fort och lillpojken är aktiv i magen. Ska bli spännande att åka på tillväxt ultraljud och se på ultraljud igen på lilla prinsen igen och hoppas att han har det bra i magen och får näring som han behöver! 

Gravid, förkyld och slut


Då kommer älsklingen hem med blommor och lite gofika! Han är allt underbar min älskade Martin! 

Besök hos barnmorskan

Idag var det daga för besök hos barnmorskan Anna. Melvina fick även hon följa med och känna sig delaktig i lillebror. Vi fick lyssna på hjärtat och mäta magen och ta lite prover. Melvina satt i mitt knä medans hon tog trycket och stack i fingret. Kom väldigt mkt blod och Melvina sitter chockat och säger oj. Blodvärden var tydligen lite lågt så nu har jag köpt järntabbletter så då kanske jag blir att känna mig lite piggare. Vi pratade lite om foglossningen och hon föreslog nå bälte så ska väl kolla upp det och pratade lite om sammandragningar också för det får jag när jag går eller bara genom att ligga still. Så hennes fråga var om jag hinner vila. Jadu, hehe. När vi lyssna på hjärtat så satt Melvina bredvid magen och var väldigt fundersam vad barnmorskan gjorde. Men hon tyckte allt det var spännande att höra hjärtat slå. Så härligt att höra. 

Vecka 25 (24+3)
Sf-mått 24 
Hjärtljud 125

Magen är lite större denna graviditet än med Melvina. Melvinas hjärtslag medans hon låg i magen låg alltid runt en 140 så lite skillnad är det. Även under graviditeten med Melvina så behövde jag aldrig nå extra vitaminer eller liknande.  

Vi har även fått tid för tillväxt ultraljud och det blir den 16/6 så då får vi veta om denna lilla bäbis växer som den ska eftersom Melvina var så liten. Är det så att bäbisen är mindre än "normalt" så kommer ha fler tillväxt ultraljud för att se att bäbisen håller sin egna kurva. Sen fick vi även en till tid till barnmorskan. 

Fortfarande är jag förkyld och blir helt stopp i näsan till och från... Så drygt och blir att känna mig tung i huvet. 

Tisdag idag vilket betyder pizza (räksallad som jag alltid tar) så myskväll med min man. Blir kolla på serie. Imorgon blir det ett frisörbesök. 

Måndag

Förkylningen sitter i, fortfarande helt täpt i näsan om jag inte tar nässprej, så drygt. 

Melvina har sovit riktigt bra inatt och vart riktigt pigg idag. Så nu börjat denna tjej vara som vanligt. Glad och så busig och full fart. Hon kan verkligen hålla igång. Jag och mellis var och handla efter jobb och dagis. Hon säger hej till allt och alla. Fick sig både en ballong och en frisbee idag i kassan. Så snällt. En glad tjej iaf. 

Lagat mat och vart riktigt mummsigt. Kykling i ugn med annans, vindruvor, paprika och tomat, med ris och currysås. Melvina äter som bara den av denna rätt. Måste säga själv att det ser riktigt mummsigt ut också! Hehe 

Glad tjej från morgonens frukost. Gjorde havregrynsgröt för det vill Melvina ha, hon får vara med och bestämma vad vi ska äta till frukost. Så då blir det gröt. Hon åt upp hela sin portion sen ville hon ha min tallrik också så hon åt av den med. Så känns så skönt att hon är frisk nu så hon får i sig mat igen. 




Söndag

Dagen har gått så fort. Startade dagen tidigt, så åkte jag och Melvina till pappa/morfar och mormor Anna och hälsade på. Är fortfarande förkyld och döv över örat. Men kunde inte hålla oss, vi ville ju så gärna träffa lilla Märta! Deras nya lilla valp. Så underbart go! 






Dom kommer allt bli riktigt bra vänner. Som Melvina och trixie är, dom är så bra vänner! 

Sen hem och äta mat så vare dags att sova, jag sov också som en stock. Näsan blir helt igen täpp till och från. Så drygt speciellt när man ska sova. Sen bakade jag sockerkaka och chokladbollar. Var så sugen på smet så det slank ner en hel del sockerkakssmet. Så vart det fika. 

Vi dukade fram ett riktig rsömdagsfika. Jordgubbar, honungsmelon, chockladbollar och sockerkaka. Inte alls dumt. Melvina åt upp alla jordgubbar själv. Så hon var duktig och började med frukten sen smakade hon en chokladboll och lite sockerkaka. 




Sen har vi vart ute och plockat blommor och kollat när pappa klippt gräset. Så rensade vi även i jordgubbslandet. Hoppas det kommer lite fina jordgubbar iår. 

Jag mår iaf bättre sen mitt senaste "klago" inlägg. Har inte ont i örat utan bara att det känns bortdomnat. Men det går nog åt det bättre hållet. Sen är jag snorig och lite ont i halsen. Så imorgon har jag vart förkyld i 1 vecka. 

Öroninflammation.

Klockan är nu 01.20. Vaknat av att jag har så ont i ena örat.... Vart genomförkyld sen måndags och haft som lock för örat sen dess. Igårkväll ändrades det och det började värka så. Men det var ihärdigt. Men så vaknade jag för ca 1 timme sen och det gjorde så ont. Så suttit i telefonkö till 1177 för att fråga så det är okey att jag tar en alvedon. Satt i ca 45min. Men jag tar aldrig värktabletter och det är det sista jag vill, speciellt nu när jag är gravid också. Hon jag pratade med sa att det går bra. Men kvarstår smärtan imorgon bitti eller det börjar rinna vätska ur örat så ska jag åka till jourmottagningen. Ska jobba imorgon så får se hur detta går. Inväntar nu att alvedonen ska dämpa smärtan så jag kan sova igen.

Denna vecka har vart väldigt påfrestande. Melvina har vart sjuk och jag med. Ryggen kändes helt paj i början av veckan. Kunde knappt stå rakt utan fick böja mig hela tiden. Så jag antar att detta är den berömda foglossningen som all pratar om. Var väldigt skonad förra graviditeten och hade lite smått i början och lite mot slutet. Sammandragningar kommer och går hela tiden. Att gå är drygt. Vi var och handla igår efter jobbet när Martin hämtade upp mig och jag känner mig så konstig i kroppen när jag inte kan gå fort. Går så segt och lutar mig mot vagnen. Japp. Kul. Lillebror är väldigt aktiv och han sparkar så ofta. Som nu när jag vakna och hade ont i örat så var lillebror också vaken och sparkade i magen. Då känns livet bättre och man glömmer bort den onda en stund.

Ja ett litet klago inlägg från mig här mitt i natten. Nu tror jag alvedonen börjar värka så bäst att försöka sova. 
 
Älskade lilla tjejen. När hon står och dansar och roar sig så har jag så svårt att tro att hon blivit så stor! Denna lilla mini tjej som låg i en ugnsform och blev vägd när hon var 3 dagar gammal. Vågen stog då på 2300g. Älskade tjejen. 



Tillbaka blick 💖


Klänningen Melvina hade på sig på pappa Martins födelsedag. Den hänger nu som prydnad i Melvinas rum. Så liten och så fin! Att älskade lilla tjejen haft den på sig. Hon är så stor nu! 

Grand hotell frukost

Idag vart det frukost med tjejerna, Johanna, Milla och Emelie! Super trevligt att komma iväg och träffa dom och frukosten var så god! Massa prat och vi vart sittandes där väldigt länge. Så trevligt! 




Vecka 24

Idag går vi in i vecka 24. Tiden går fort och magen känns så mycket större denna gång än med Melvina. Denna gång ligger barnet mer fram i magen. Melvina låg så långt in mot ryggen. Lillebror är en hejare på att trycka ut sig så magen står rakt ut och det spänner så mkt.... Jag känner mig relativt pigg, förra veckan var jag helt slut. Känner mig mer sliten och slut denna graviditet. Med Melvina hade jag inga problem. Får väldigt ont i ryggen och ner i svanskotan när jag går (från bilen och jobbet kan vara bra drygt) och det drar sig i hela magen. Förra helgen gick jag till Räfsnäs i tro om att det inte är några problem. Men aj så segt det gick och ömmade så i rygg och magen. Känner mig inte lika vältränad denna gång. Hehe. får även ont när jag ligger ner. 

Att få känna dessa härliga sparkar som blir starkare och starkare och känna hur han rör sig är underbart. Älskade barn. Att man blir så förälskad på en gång. 

Barnet är nu ca 28cm långt och väger ca 565g. Den lilla bäbisen börjar bli stor!




Liten sjukling här hemma

Igår ringde dagis och sa att de vad en hängig tjej som var trött och hade feber. Lilla stumpan! Så pappa/Martin fick åka och hämta hem henne vid 2 tiden. Så idag har jag vart hemma med lilla mysisen. Vi har bara tagit det lugnt och myst. Hon har ätit lite då och då. När hon sov så passade jag på att sy upp gardinerna som jag köpte i Ullared. Hann sy 2 stuckna innan hon vaknade och satte upp de, bara 4a kvar. Tar tid att sy upp gardiner. Att det inte kan vara perfekt längd på en gång! 

Mysiga lilla tjej 

Ha en trevlig fredag! 

Inspiration för en framtida lekstuga

Att fixa ordning en lekstuga till Melvina och lillebror kommer krypandes. Finns så mkt fint. Kanske satsa på det till nästa sommar. Sen vill jag även få till soldäcket på baksidan med paviljong och en fin soffgrupp så jag och Martin också kan hänga någonstans när man ska leka med barnen. Just nu är det bara mossa på baksidan, hallonbuskar och körsbärsträd och så mitt lilla plantage med jordgubbar och smultron. Så skulle vara perfekt att ha en ställe att göra somrigt och fint så vi kan sitta där och mysa! Längtar!

Titta vilket fint kryp in som barn kan leka i! Helt underbar lekstuga! 



Ledig dag

Idag är vi lediga. Så härligt! Vart fullspäckat schema. Åkte ut till stugan på morgonen för att göra ordning lite där. Eller ja, vart inte så mkt gjort för mig, hjälpte Martin lite till och från sen gick jag och Melvina mest runt och plocka och kikade. Melvina ville gärna sitta i bilen och pilla på knappar och bältet i bilbarnstolen. Så var skönt att sätta sig där en liten stund då det blåste. Vi satt och kastade kottar i vattnet och när jag skulle hämta mer kottar så låg det en orm som snabbt slingra sig iväg.... Så då var det färdigkastat och vi gick därifrån.... 

Martin kära ekan. 




När vi var klara åkte vi till Eva och Alf och som vanligt bjöd hon på så god mat. Mumms. Melvina hon stoppade i sig så mkt hon med! 

Hunnit med att rensa lite bland jordgubbsplantorna och smultronplantorna idag också. Melvina var me dock hjälpte till. Härligt väder ute! Imorgon blir det jobb sen är det helg igen. Så underbart skönt!

Lek och bus

Igår stängde vi banken 13.00 så slutade då, skönt med en riktigt kort dag! Så åkte och hämta Melvina. Vi var hem en vända och sen åkte vi ner till Stadsparken för att träffa Milla, sibban, Lilly och lilla Theo! Super trevligt. Leka och bus. Melvina var inte så förtjust i ruscekanan (stavning?) men hon tyckte det var roligt att se när Lilly kom ner susandes. Klappa händer och ropa igen! 

Sen gick vi över till McDonalds och köpte glass och smaska på! Riktigt trevlig eftermiddag i solen. 






Dundrande huvud

Ligger i myspölen och nattar mellis. Eller ja, hon har somnat och jag låg så skönt här så ligger kvar en stund. Huvudet dunkar och jag känner mig inte alls pigg... Martin är och hämtar pizza, räksallad för mig. Mumms 

Vart tyst här en stund. I förrgår kom vi hem från en veckas semester i Rhodos. Helt underbart har vi haft det! En tjej som har vart så duktig hela resan. Riktigt imponerad! 

Under resan gick vi även in i vecka 22 med lilla prinsen! 





Lite bilder från resan. Ska försöka lägga upp lite fler vid ett annat tillfälle! Ha en trevlig tisdag.