Det vart nästan 1mil

Härlig start på en ny vecka! Vart en långpromenad med Jennifer på fm och vi gick nästan 1 mil. Första milen jag gått sen förlossningen och det kändes så skönt! Tog även lite spring steg mot slutet. Riktigt skönt!

Melvina satt i vagnen hela vägen förutom sista lilla biten då fick hon knata på själv. Kom hem och Edvin sov fortfarande så han fick sova i vagnen ute medans vi lagade pannkaka till lunch!


Söndag

Igår var vi iväg på en trevlig tur ut i skogen i sörvik. Grillning och spana på fiskar stod på schemat! Vi vart en hel del som blev med, det var jag, Martin och barnen, Johanna, fredrik och Lykke, även morfar Micke och voven trixie och farfar Ulf var med. Så vi hade en riktigt trevlig dag ute i skogen och vid E.S.Å stugan. Grilla korv, kolbullar, pinnbröd och göra pinnbröd med inbakad chocklad! Edvin sov igenom hela händelsen i bärselet. Vi såg även en hel del rödingar som lekte


Leos lekland

Igår var Martin ledig från jobbet och vi hade planerat in en heldag på Leos lekland i Borlänge. Så vi åkte dit på morgonen, var där vid öppning och började leka. Melvina var lite försiktig ibörjan men oj vad hon kom igång och hon skulle göra allt. Vi klättrade så vi kom till den brantaste rushekanan och jag tänkte att den inte kunde vara så farlig så jag satte Melvina i mitt knä och så åkte vi..... Både jag och Melvina vart nog lite chokade för oj va fort det gick. Haha vi åkte den tillomed 2gånger, jag skrapa i armbågen. Men sen ville hon inte åka den mer.

Vi hade verkligen en lyckad dag, bara massa skratt och bus. Edvin sov i vagnen, knölade lite, åt, bajsa och sov. Vi åt mat där och lekte sen mer och sen vart det en pause med glass.

Efter besöket åkte vi till kupolen. Melvina och Edvin sov i bilen så jag gick in själv och så kom Martin och barnen när de vaknat. Jag köpte ett par nya jeans, en topp och kjol! Superskojjj.


Halloween pumpan 2016

Nu har vi gjort årets pumpa! Så nu inväntar vi mörkret så den kan stå där ute och se skrämmande ut! Hehe


Gissa Lillebror

Innan Edvin föddes gjorde vi en liten gissningslek angående hand födelsedag, längd och vikt. Så tänkte skriva upp vad alla gissat på och kolla vem som fick flest rätt. Det sista tillväxtultraljudet som vi var iväg på med Edvin var den 26/8 och då var hans beräknade vikt 2381g. efter det datumet hann vi kolla flödet en gång och så hade jag tid för tul 9/9 men då hade han redan kommit. Så både med Melvina och med Edvin så har vikten stämt väldigt bra. Men jag och martin hade gissat innan och kunde ju inte fuska och ändra våra gissningar så vi var långt ifrån! hehe 
 
Edvin 
5 September 
45cm 
2482g 
 
Sussi (Mormor) 29/8 48cm 2740g
Emelie 29/8 47cm 2470g
Jag 30/8 47cm 2600g
Lena (Farmor) 30/8 47cm 2400g
Melvina 1/9 48cm 2700g
Camilla 2/9 46cm 2500g
Martin 3/9 49cm 2800g
Anders (Morfar)3/9 47cm 2500g
Johanna (Faster) 5/9 49cm 3000g
Ulf (Farfar) 5/9 48cm 2900g
Cassandra (Moster) 6/9 46cm 2560g
Micke (Morfar) 7/9 45cm 2450g
Anna (Mormor) 8/9 45cm 2350g 
Fredrik (Farbror) 11/9 48cm 2853g
Eva (Gammel mormor) 13/9 49cm 2950g
 
 

Var en hel del blandade gissningar, många som har 1 rätt, men den som kom närmast var min pappa som gissade på 45cm och 2450g (32g ifrån så det får räknas som rätt.)

 

Johanna och Ulf gissade rätt på datumet. Johanna är en riktig klippa på att gissa då hon nu har haft rätt ett flertal gånger! hehe 

 

Emelie var den som låg absolut närmast i vikt, 12gram fel. 

 

Har var våran lilla kille inte stor! Älskade lilla pojk. Man ser verkligen att han var väldigt gul! 

 

Godis

Idag testar jag göra godis till Melvina. Hallon och banan, det är allt! Gjort puré av 500g hallon och 1banan. Ugnen på 50c och det ska stå där i 6-9timmar och torka. Så får hoppas det blir gott så man kan göra det fler gånger!


GlamMom

Har precis beställt en ny amningsbh från GlamMom och den verkar så bra! När man viker ner för att amma så blir det ett hål så man blir inte aldeles naken upptill vilket jag tycker verkar aldeles ypperligt! Och så är den ju riktigt fin också! Har 4amningsbhar men de är lite för små. Så hoppas den ska passa perfekt! Eftersom man ändå ammar ett tag så tycker jag och vill jag att det ska vara bekvämt och smidigt så man slipper krångla allt för mycket.


Bus hos morfar

Hämtade Melvina på dagis sen åkte vi ut till sörvik till min pappa. Så vart skogspromenad med Melvina och Edvin i bärselet. Hundarna var det full fart på! Martin jobbade till 18.00 idag så vi vart kvar hos min papp fram tills vi skulle hämta Martin. Dagarna rullar på aldeles för fort!


Efter

Besöket hos frisören gick på 3 timmar. Men attans så skönt det är när någon håller på med ens hår. Underbart! Hårfärgen är nu jämnare, utväxten mjukare och så är färgen mer askig. Känner mig riktigt nöjd! Edvin sov hela tiden när mamma hade honom i vagnen. Efter besöket så lunchade jag med mamma, Anders och Anders jobbar kompis. Så trevligt! Sen vart det en tur in till Kappahl och köpte en body och 2 byxor till Edvin.

Hon tog även kort på mitt hår och la upp på deras instagram storgatan31. Så bilden nedanför tog min frisör.


Just nu....

Sitter jag i frisörstolen och ska färga och klippa mig! Ska bli skönt att fräcka upp barret. Min mamma kom och tog Edvin i vagnen nu medans jag är hos frisören så dom är ute på promenad. Så får se när de kommer tillbaka till frisören för Edvin ammar ju så de skulle hålla sig i närheten. Han åt alldeles innan iaf så han klarar sig nog ett bra tag. Lilla plutten min!

Igår hade jag en riktigt trevlig dag. Milla skrev och fråga om jag och Edvin ville med och luncha och det ville vi, sen när jag mötte upp Milla var även Emelie med för då hade hon precis ringt och frågat Milla. Så var trevligt! Vart en god sallad på bk. Sen hämtade jag hem Melvina och sen kom Melvina/ edvins farfar på besök! Så då vart det fika när Martin kom hem. Sen mot kvällen så åkte jag och Edvin till Gonäs för att ha en riktigt trevlig tjejmys. Så helt perfekt tisdag!


Efterkontroll

Idag var det dags för min efterkontroll och allt gick då bra så och jag är fith fot fight igen! Jag har gått promenader från dag 2 efter förlossningen och så byggt upp längd och tempo på promenaderna. Nu ska jag även börja ta lite spring steg under promenaderna och bygga upp det. Så jag är nöjd med besöket men har redan tjuvstartat och testat det mesta och lyssnar på min kropp men det var även skönt att få en "bedömning" att jag är redo för jag har en tendens att alltid pressa mig själv och ta i mer än vad jag igentligen borde och vill inte se mig själv som svag utan vill klara allt som vanligt. Är bra sugen på att ta en liten snabb promenad med lite spring steg i nu på en gång bara för att testa hur det känns.

Mamma kom och hämtade Melvina imorse, räckte att ta med ett barn dit, sen åkte jag till mamma och då satt alla och åt, även Anders var hemma på lunch så jag fick mat jag med sen fick Melvina sova i mamma och Anders säng och jag och mamma satt och tjåla! Senare så kom även Cassi och hennes hund Ruben som var ute och gick promenad. Så vart en hel dag hos mamma och massa fika. Sen hämtade vi upp Martin på jobbet och så åkte vi och handla!

Glad liten Edvin


Lördag

Idag har det vart hundutställning och 75års kalas.

Jag och barnen åkte till Smedjebacken och kollade när pappa och Annas hund vart utställd. Cassi kom också dit så vi hade familjeträff där. Märta var så duktig så och så fin! Melvina tyckte det var så spännande med så många hundar på ett ställe. Edvin hade jag i bärsele och han sov så skönt. Han har inte längden för bärselet men han har vikten iaf. Så bekvämt med bärsele, kommer bli en hel del promenader i skogen nu när jag kan ha han i bärselet, Melvina älskar att knata runt i skogen. Edvin låg även och sov så skönt hos son moster.

Vi åkte direkt från hundutställningen till min mormor och firade henne på sin 75års dag. Av oss barnbarn fick hon en iPad så nu hoppas jag hon kommer igång med den! Det var så trevligt att träffa alla och mina kusiner, vi börjar bli så många nu och min ena kusin väntar sitt andra barn som kan komma när som helst! Så spännande! Sen hämtade vi Martin från jobbet när vi åkte ifrån kalaset!


Full fart

Fredag idag. Har vart full fart sen morgon till kväll. Efter frukosten packade jag in barnen i bilen och så åkte vi till deras morfar. Vi gick ut i skogen på en riktigt långpromenad. Melvina pulsade på i all mossa och pinnar, Edvin sov så skönt i bärselet. Trixie och Märta var också med. Kasta pinnar och kottar. Trixie tyckte det var lite märkligt att Melvina ville samma på kottar och inte kasta alla till henne. Vi plockade även lingonris för jag vill göra kransar av det men märkte att det krävs väldigt mkt lingonris så det får nog bli lite dekoration på kransar med granris istället. Morfar bjöd även på raggmunk och fläsk vilket Melvina älska och proppade i sig. Hundarna sitter glatt nedanför Melvina och väntat på att nått gott ska ramla ner. Dock var det Melvinas glas med mjölk som flög ner och gick i bitar. Men så är det när man ska lära sig!

Sen åkte vi vidare och hem till Melvinas mormor och hälsade på, Melvina fick sova i bilen en stund. Sen när hon vakna vart det fika. Efter en stund kom även Martin/ pappa cyklandes från jobbet. Ja sen har vi fortsatt med full fart här hemma. Jag lagade potatisgratäng och den vart riktigt god och denna gång vart potatisen mjuk och saftig!

Imorgon blir en ny dag med fullspäckat schema. Först blir det att åka på hundutställning i Smedjebacken då pappa/morfar minsta hund ska ställas ut. Efter det blir det kalas för min mormor fyller 75 år. Martin jobbar helg tråkigt nog, det är jag inte van men så det blir jag och barnen i helgen och på söndag blir det 1 års kalas för lill kompisen Elliot.


Inspiration

Blir mer och mer förtjust i denna tapet! Den är ju så fin och skulle passa så bra i Melvinas rum! Melvinas ugglor har ju nu hängt med i 2 år! Hehe kanske dags för byte av fondvägg där inne? Hehe man kan ju iaf drömma. Denna tapet är såå fin men attans så dyr den är.


6 veckor och 2 dagar

Idag var det dags för besök hos Bvc. Edvin växer och blir stor! Han är nu hela 51,8 cm och väger 3750g. Stora killen.

Så roligt att kunna se och jämföra hur mycket som händer på då kort tid. Bilden till vänster är Edvin 1 vecka och 3 dagar och den till höger är från idag, 6 veckor och 2 dagar. Han har allt blivit mycket större! Vi fick även vatten baserade d-droppar så hoppas de ska funka bättre!

Idag när jag hämtade Melvina på dagis och vi gick ut därifrån så stod pappa/morfar utanför och väntade för han hade sett vår bil. Så vi följde med han in på Volvo och kikade. Sen kom vi hem och jag och Melvina bakade chokladbollar medans Edvin sov.

Så hade Melvina även lite högläsning för oss i sängen! Underbara ungar


Lilla hjärtat!

Imorgon blir det Bvc för vägning och mätning av Edvin. Ska även fråga efter andra d-droppar för tror starkt att de är dom som spökar med hans mage, är 3 dagar som vi inte gett dropparna och då har han sovit bättre och inte vart lika klängig, nu har han fått de i 2 dagar och nu är han mer orolig när han sover och har svårt att komma till ro. Men hoppas de andra ska funka bättre på lille pojken.


Söndagen

I söndags gjorde vi lite ryck ute i trädgården. Vi plocka ihop studsmattan och rensade även i den gräsliga häcken som vi har som är typ 2 meter bred och lika lång som tomten.... Skulle vilja få bort den och ha nå annat men vi har den ihop med grannen så isåfall lär vi ju komma överens med dom.... Hehe

Senare så vart det att bege sig mot ABB sjön och fiska och grilla med Johanna, Fredrik och lilla Lykke! Så mysigt att grilla! Edvin låg och sov hela vistelsen, förutom lite gnäll mot slutet. Melvins tyckte det var så roligt och busade och åt! Men allt ska ju gå efter henne hur man ska göra saker. Envis liten fröken!

Idag är det Tisdag och dagarna går i ruskig fart. Igår hade vi pappa/ morfar och hundarna på besök. Sen han vi även åka med morfar för att hälsa på min farfar. Så var riktigt trevligt och roligt att träffa han.

Melvina med sin favorit. Sitter i Melvinas säng och Melvina läser böcker för Teixie. Inte det lättaste att få en bild på dessa två.

Idag vart det en heldag på vift. Mötte upp Camilla och Theo på stan vid 10, så vi strosade runt i butikerna och handlade och pratade. Sen slog vi oss ner inne på BK och fikade och pratade. Riktigt trevlig dag och åkte ifrån stan strax efter 1. Så har jag även bokat tid för klippning och färgning nästa vecka. Så om allt går som planerat så ska Edvin sova i vagnen största delen av tiden. Hehe får se om jag lyckas. Sen åkte jag till mamma/mormor och Edvin fick äta sen åkte mormor med oss och hämtade Melvina på dagis och sen åkte vi och handla. Melvina är så duktig när hon går runt med sin lilla kundvagn och plockar varor. Så köpte vi med oss fika och Melvina fick välja själv. Hon valde och chokladboll med färgat strössel.


14 timmar senare

Tänk att 14 timmar senare efter vi tog våra familjefoton så vart vår familj komplett och vi hade vår son på bröstet!

Melvina står med händerna bakom ryggen. Varför? Jo hon fick en kaka som muta att hon skulle stå där och när kameran skulle ta kort så sa vi åt henne att gömma kakan haha! Vi lyckades riktigt bra!


Äntligen Fredag

Då är det fredag igen och det är lika härligt varje gång! Just nu så ammar jag Edvin. Han är mer kinkig än vanligt och vill fortfarande inte sova själv så inatt kan jag inte påstå att jag sovit. Edvin somnade vid 12 inatt sen vaknade han 02.30 sen var vi vakna till ca 03.30 så när han somnade så kunde inte jag sova och sist jag kollade på klockan så var den nästan 05. Så hann somna en stund innan det var dags att upp och hoppa. Så idag har det vart en lugn dag. Vid halv 3 så klädde vi på oss och gick till lekparken. Edvin har knappt sovit nått idag, han sover när han är på mig men vaknar och blir ledsen direkt jag lägger ifrån han. Men han somnade i vagnen och sov hela tiden. När jag och Melvina lekte i lekparken så kom Martin på cykeln från jobbet. Så gick vi hem och Edvin sov fortfarande så han fick sova ute i vagnen tills han vaknade och det var en stund och det behövde han verkligen! Jag han tillomed åka och hämta ut ett paket när han sov i vagnen. Edvins Åkpåse har kommit och även Melvinas nya vinterskor! Perfekt vart allt!

Eller ja, jag tyckte om Åkpåse. Med Edvins första reaktion var inte så glatt! Men tror han kommer sova gott i den.

Melvina mår bättre och har ingen feber, blivit lite snorig. Så hoppas vi andra klarar oss.

Trevlig helg på er! Idag blir det tacos på schema!


5 veckor

Idag blir minsta skrutten 5 veckor! Är full fart här hemma, Melvina är högt och lågt. Imorgon börjar hon på dagis och det tror jag verkligen hon saknar!

Lill Edvin är lite mer kinkig än vanligt. Inatt sov han på mig hela natten, kunde inte lägg ner han för då vart han så ledsen. Har knappt kunnat lägg ner han under dagen heller. Men enligt en app jag har på telefonen så går han igenom första utvecklingsfasen nu och behöver mer närhet och tröst och mys och det känns verkligen som att det stämmer. Han har krånglat lite nätterna innan inatt också.


Redo för vintern

Idag vart det ett besök till Borlänge. Strosa runt på Ikea, åt mat och sen kupolen. Så nu har vi inhandlat vinterkläder till Melvina. Så vi kör hela outfiten från polarn och pyret. Vi var väldigt osäkra vilken storlek vi skulle köra på, Melvina är idag 85,5cm lång, och enligt hennes kurva så är hon knappt 90 när hon är 3år så då känns det som att storlek 92 kommer bli aldeles för stort! Så vart en overall i storlek 86 till vår lilla dam. Vi fick även hjälp av personalen och hon sa att hon har gott om platts att växa i den. Sen vart det en mysig mössa och nya vantar. Vi köpte även ett par nya skalbyxor till henne som matchar hennes skaljacka som hon har från polarn och pyret. Kommer bli så bra i vinter! Är nya vinterskor som än måste inhandlas sen måste vi inhandla till lillebror också! Till mig vart det 2 nya amningströjan.

Riktigt trevlig dag hade vi. Mat på Ikea, då får man äta glass också vilket Melvina tycker är perfekt!


Kalasande

Idag var det dag för kalas. Lilla kusin Saga fyller nämligen 1 år idag! Hipp hipp hurra!!!!

Full rulle var det hemma hos Johanna och Tom! Barn överallt. Melvina var riktigt taggad och hjälpte mer än gärna med att öppna Sagas paket! Hehe


Kvinnokroppen

1månad efter förlossningen och jag känner mig riktigt bra i kroppen som sakta men säkert är på väg att bli starkare igen. Jag har gjort det en gång tidigare och ska göra det igen! Gick upp 11 kilo denna gång och har nu några få kilon kvar. Har inte tänkt på vad jag äter utan äter som vanligt med godis och mumms på helgerna och så går jag lite promenader. Kvinnokroppen är allt helt fantastisk! Ska iväg på "besiktning" den 24 och hoppas att jag kan komma igång lite mer med träning då. Satsar på stadsloppet så har jag en liten morot att komma igång och springa! Någon mer som vill bli med och springa då? ;) <3

Sista bilden på magen i hissen upp till förlossningen. Mitt i en värk såklart! Hehe


Mina

Vi sitter och myser i fotöljen och kollar på Frost! Bra film för både mig och Melvina.

Tänk att dom är mina. Kärleken för dessa två! Vi har haft en mysig dag hemma. Promenad och lek i lekparken. Lekt med modellera. Nu väntar vi på att Martin ska komma hem.


1 månad

Idag är vårat minsta lilla hjärta 1 hel månad! Vart tar tiden vägen. Älskade lilla plutt. Favorit sysslor är äta, bajsa och sova. Sovit lite oroligt på nätterna och gnölar lite men han är en sån snäll liten pojke!

Bara massa bus! Melvina är så himla go och snäll på sin lillebror. Men oj så svårt det är nuförtiden att ta kort på henne, hon står aldrig still.... Haha


Min förlossningsberättelse

Vaknade på morgonen och hade värkar som kom och gick. Tänkte inte så mycket mer på det, men hade känt de senaste dagarna att kroppen höll på att förbereda sig. Hade förvärkar på kvällarna och kvällen innan var det en hel del. Denna morgon gjorde vi ordning oss för att åka ut till skogen och ta familjefoton vilket jag lagt upp tidigare men skrev aldrig att jag hade värkar, man vet ju aldrig om det är falskt alarm. Är så glad att vi hann med att ta bilderna för knappt 11 timmar senare var vi på förlossningen. Vi kom hem och jag testade klocka värkarna och de låg mellan 7-12 minuter. 

Vi åkte på dop 14.30 i Smedjebacken för lilla Theo skulle döpas. Så trevligt att träffa alla. Satt där med värkar och hade inte klockat de sen vi var hemma så fredrik förklarade hur vi skulle klocka de rätt! Så tack fredrik att du visste hur vi skulle göra haha. Fredrik klockade några och de låg runt 5minuter. Vi åkte hem vid 5tiden. 

Vi bestämde oss för att packa väska till Melvina ifall det sätter fart så vid 18 tiden ringde jag till mamma och vi åkte dit och fick mat och lämnade Melvina. Hem och städade gjorde både jag och Martin. Röjde undan allt så det skulle vara städat sen när vi kom hem. När det var snyggt hemma så la vi oss i sängen och vilade. Värkarna började kännas mer och mer. 

20.30 ringde jag till förlossningen för att rådfråga dom. Värkarna låg nu på 1,40sek- 6min. Eftersom värkarna kom så oregelbundet så ville jag höra vad de tyckte jag skulle göra för värkarna var hanterbara. Hon sa att det låter som om kroppen inte riktigt har bestämt sig och om jag kan så kan jag nog vara hemma ett tag till fast jag fick välja själv eftersom vi bor en bit bort. 

21.20 fick jag en känsla att nej nu måste vi åka. Värkarna låg nu på ca 1min- 5min. Bilresan gick bra och satte på rumpvärmen på högsta och det var skönt när det brändes i ryggen.

22.20 vart vi inskrivna på förlossningen och fick rum 11. Fick lägga mig på sängen och hon kopplade upp mig på ctg.
 
Straxs före 23.00 kom 2 personer inspringades för de kunde se hur hans hjärtljud sjönk, de drog av mig byxorna för att sätta en elektrod på huvudet. De försökte med 3styckna. Slutade med att jag fick en gammal hederlig ctg med sladdar. Blev även nu undersöken och var öppen 3cm, nästan 4cm i värk. Strax efter 23.00 vart ctg bortkopplad för jag behövde kissa och så fick jag byta om. La mig sen i sängen och där vart jag liggandes, började även testa lustgasen vid ca 23.30. Jag blundade ögonen och tog varje värk när den kom, jag tänkte inte på mellanrummet mellan värkarna, jag tänkte inte på tiden jag bara var där i min egna kropp och lät värkarna komma. Helt instängd och fokuserade bara på andningen. Jag kände Martins beröringar och han pratade med mig lugnt, hans närvaro, att veta att hans finns där även om jag inte sa ett ord. Min älskade sambo. 
 
00.45 Ingen uppfattning om tid och trodde det var långt kvar och värkarna han inte sluta innan de började igen, de ändrade karaktär och nu vart det sånt tryck neråt att jag inte viste vad jag skulle göra. Jag bad Martin plinga på klockan (Första ordet jag sa sen kl 23.30, jag måste ha vart väldigt underhållande för Martin haha) någon kommer in, jag öppnar inte ögonen utan säger att jag känner sånt tryck neråt. Ingen har vart in till oss sen 23.00 och har altså inte blivit undersökt på 2timmar. Hon undersöker mig, hör inte vad hon säger men märker vilken fart det blev på personalen. Jag öppnar ögonen och frågar Martin hur mycket jag var öppen och han sa fullt. Det var jag verkligen inte beredd på och de alla började skratta åt mig. De säger ju att man öppnar sig 1cm i timmen, jag hade öppnat mig från 3cm till 10 cm på 1timme och 45min. Personalen var goa och glada och skrattade åt oss och sa att ni håller ju på att föda helt själva. De försöker nu även hitta hans puls utan att lyckas, de hittar tillslut en puls men de är osäkra på om det är min egna eller om det är bäbisens. Paniken börjar uppstå och det blir mer och mer stressig stämning. Joure läkaren blir inkallad, de hämtar en ultraljudsmaskin och kan nu hitta på hans puls som är  för låg och de börjar få bråttom för de vet inte hur länge han legat så lågt eftersom de inte haft någon bevakning sen kl 23 (har för mig de sa att man har 15min på sig att få ut barnet när pulsen är så lågt och eftersom de inte hade en susning hur länge han haft så lågt vart det bråttom ) Jag frågar även nu om jag kan få höja lustgasen men den vart jag av med för nu var det dags att börja krysta. Jag har krystvärkar och läkaren bestämmer att sätta sugklocka, för hon sa att han måste ut nu. Jag han inte reagera så mycket på det och fick ingen sus i vädret, de körde på. Läkaren hjälpte till och  drog i en krystvärk i början, han satt inte fast utan han följde med i värken och de tog bort sugklockan och jag krystade ut han på några få värkar. Hela han kom ut på en värk.
 
13.10 föddes värdens finaste lilla gose, så liten och helt underbar och perfekt! 
 
Han hade navelsträngen ett hårt varv runt halsen så han var lila och slö i kroppen men han återhämtade sig fort och proverna från navelsträngen visade att ph-värdet var "surt" och han gick på sina reserver och han behövde komma ut fort. Denna förlossning gick riktigt fort och hade inte förväntat mig denna raketfart. Det sägs ju att man är lik sin mor och min mammas förlossning med mig gick på 2timmar och 35minuter, öppen 3cm vid inskrivning. Denna förlossning med Edvin gick på 2timmar och 50min från inskrivning. Kan säga att min och mammas förlossning är väldigt lika, jag hade navelstängen 2varv runt halsen och både mina och Edvins Apgar poäng var exakt lika. Jag förlorade 300ml blod, med Melvina förlorade jag 700ml. 
 
Läste boken "Föda utan rädsla" och den var bra och andningen funkade verkligen för mig. Lustgasen var inte så mycket att heja för men den hjälpte mig att höra min egna andning.
 
 
 
 
 
Våran lilla Edvin vart inte mycket större än sin storasyster. 45cm och 2482g Älskade lilla barn, du tog oss med storm och du var så lik din storasyster när du precis var född. 
 
Tror aldrig jag skrivit om Melvinas förlossning som slutade i akut kejsarsnitt då hon låg med rumpan neråt (har hjärtformad livmoder). Vattnet gick 05.00 13/7-14 och vi fick åka upp till förlossningen på en gång eftersom hon låg i sätes. Jag hade värkar som började bli dryga och ingen smärtstillande fram tills jag fick bedövningen för kejsarsnittet. Vi kom ner till akuten och våran barnmorska förklarade för oss att går allt bra kommer vi lägga henne på ditt bröst på en gång. Fick ryggmärgsbedövning som heter duga, kunde inte känna nått alls, riktigt otäckt. Väl där, uppkopplad i alla dessa maskiner och sladdar. De fick inte riktigt ut henne och vet att de la tyngd ovanför min mage och trök till för att få ner henne och då tappade jag luften av trycket. Martin var här väldigt nervös då både min maskin började pipa och ha sig och de tillkallade barnläkare och stämningen vart stressad. Jag märkte inte det så mycket och hängde inte med men Martin har förklarat. De fick ut henne och jag fick inte henne på mitt bröst utan de la henne på akutbordet för hon andades inte men tillslut så fick de igång andningen och hon vart att må bra. det jag kunde se från där jag låg var bara hennes huvud och jag kunde se allt hår som hon hade. Martin fick gå till henne vid bordet och fick henne i sin famn och kom och visade mig, Världens stoltaste far! Sen fick jag henne på bröstet. Detta lilla knyte, så liten och alldeles perfekt! Melvina föddes 11.10 
 
Melvina hade mer kinder än Edvin när hon föddes, men hon hade även 3,5cm mindre huvud än Edvin också. hehe lilla stumpan. 
 
Att fått gått igenom 2 helt olika förlossningar har vart det häftigaste som hänt, att få möta sitt barn för första gången. Båda har vart stressiga i slutet men det har slutat bra båda gångerna och vi har 2 helt underbara och friska barn. 
 
 
 

4 Veckor

Idag blir våran lilla Edvin hela 4a veckor! Tiden går ruskigt fort. Känns som han alltid funnits med men ända känns det som igår han föddes.

Idag var det dags för läkarbesök och det gick så bra så. Edvin var så snäll och gnällde inget när läkaren klämde och kände. Han är nu 50cm lång och 3330g. Stora killen! Han har nu växt 5cm sen han föddes och gått upp exakt 1kg från lägsta vikten han var ner på. Mammas stora kille!


Härliga höstdag

Vilken härlig dag det vart idag. Efter vi ätit mat så tog jag fram vagnen och bäddade ner båda barnen. Melvina sover alltid efter hon ätit så idag fick hon sova i vagnen.

Vart en härlig promenad i det härliga vädret! Underbara dagar.

Kom hem och barnen sov fortfarande så då hann jag med lite sysslor i trädgården. Sen vaknade Melvina och hon hjälpte mig. Hon cyklade även lite. Vi var ute från 12.30- 15 tiden, riktigt skönt och härligt!


Kopparbergs marknad

Igår var det dags för Kopparbergs marknad. Strålande sol men ändå kallt. Vi åkte dit med familja, Johanna, fredrik och lilla Lykke. Edvin sov i vagnen hela tiden och Melvina satt så snällt i vagnen hon med. Hon fick välja en helium ballong och så åkte hon 2 karuseller. Riktigt mysigt att gå på marknad. Vi köpte godis och en ny stekspade i trä. Efter marknaden så var det daga för kalas hos Melvina, Edvin och Lykkes farfar. Så vart massa go fika och prat!

Melvina med en 150g hamburgare. Haha den såg enorm ut när hon satt och åt den. Jag och Melvina delade på hamburgare. Så hon åt inte hela själv.

Åka karuseller det är grejer det! Var riktigt länge sen jag åkte karusell, ska bli roligt när Melvina blir större så jag och hon kan åka de stora karusellerna. Kommer ju inte få med mig Martin.

Lilla Lykke låg och sov så sött och flinade så himla gulligt <3

La familia. Vi har allt vuxit, 3 underbara barn!