Ledigheten lider mot sitt slut

Måndag kväll... Dessa 4 dagars ledighet har vart så härliga. Att de ska gå så fort? Idag åkte vi till Borlänge och var där när Ikea öppnade dörrarna vid 10.00. Eller ja några minuter senare kom vi. Gick igenom allt det vi skulle ha och tror vi fick med allt och även rätt saker. Sen var vi även in på kupolen. Köpte en vårjacka och en klänning och ett par skor till Melvina. Så fint allt var!

Sen åkte vi hem, lassade ur bilen och bytte om kläder och så åkte vi till mamma/ mormor för att fira sista stoppet påskfirandet. Massa mat och massa skratt. Melvina var så snäll och gosig mot lilla saga. Men saga fick inte låna Melvinas bok, då var hon putt...



Melvina försökte pussa saga. 



Riktiga godingar! Och snart blir det en pojk till gänget också, inte många dagar kvar (typ 2 veckor) men det är ju när som helst! 

Glad påsk

Idag har vi firat påsk. Vi har haft knytis hemma hos oss. Var super trevligt och allt flöt på bra och all mat var super god!  Så bara massa plus för detta. 

Melvina fick även en påskpresent av farbror och faster. Hon fick en dockvagn och oj vad hon vart kär i den på en gång! Sprang runt med den och pappa gick runt med den stora vagnen. Sen när inte pappa orka gå runt med den vart det Johanna som fick gå runt! Riktigt rolig hitt det där, sen fick även farfar gå runt med stora vagnen. Kan säga att det vart Melvina inte nå trött av och ville bara gå runt och runt och ha en som sällskap som körde den stora vagnen! 






Påsktårtan jag lagt ner mkt tid på.... Gjorde egna marängbottnar och det tog tid.... Haha sen är det passionsfrukt, citron, och mango och lite mynta! Vart riktigt god iaf. 

Melvina fick lite fräknar med de gnuggades bort snabbt. Sen försökte vi med ett huckle men det gick inte att få på henne! Men så söt hon är! 



Våffeldagen

Idag vart det våfflor till lunch. Så Melvina och jag har kladdat i köket och gjort helt egna våfflor! Melvina tycker det är så roligt att få vara med i köket och pyssla! 








Mumms med våfflor! 

Nutid, för 1 år och 2 år sen

Glad påsk!!!!! 

Just nu har Melvina fått sina påskägg eller ja, Melvina och pappa har letat äggen som jag lagt ut! Hon har fått ett stort paket som inte fick plats i ett ägg sen fick hon ett ägg med ett penfodral, pennor och en vattenleksak i. Och ett ägg med suprise ägg i. Det var spännande! Så hon har lagt i alla nya pennor och sina andra pennor och kritor i penfodralet och nu sitter hon och ritar. Så duktig hon är! 

Nutid 


Haha en pappa som också ville vara med på bild 

För 1år sen idag 
hade mellis börjat klättra. Så roligt med appen "timehop" så man får påminnelser när man la upp samma dag för åren tidigare! Tänk vad fort tiden går och hur denna tjej utvecklas! 

För 2 år 
Gick vi in i vecka 24 och magen började synas mer och mer. Att denna lilla tjej har legat i magen är helt obegripligt. Känns storken mer trovärdigt. Haha älskade tjejen! Även för 2 år sen höll vi på med renoveringen. Tiden flyger iväg! 

Ibland händer det!

Melvina växer och utvecklas för varje dag. Igår när jag var på toa och kissa så skulle Melvina också sitta på pottan. Så hon ville ha av sig byxorna och blöjan, så skulle hon ha papper också... Så söt. Så hände inget då så satte på blöjan igen efter en stund sen tog Melvina med Martin/ pappa in på toan och ville ha av sig byxorna och blöjan igen och då kom det lite kiss! Så duktig tjej! 

Leka med brum brum är kul! 



Rockarsockor

Idag kör jag och Melvina på och Rockarsockor! Melvina vart lite fundersam varför hon skulle ha 2 olika strumpor men så satte jag också på mig det så då vart det lite roligt allt! 


Rockarsockor 

Påskpyssel

Igår var det dags att fixa lite påsk... Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut på jakt efter videung. Var en trevlig skogspromenad och på cykelbanan. Tillslut hittade vi nog videung. Så vi har klätt med fjädrar och ägg. 






Fått en så fin blommgrupp av svärmor/farmor. Kycklingen ville Melvina gärna känna på! 
Köpt fjädrarna på blåklockan, de hade så fina ägg där också med de kostar 19kr st. Så blir ju dyrt om man ska ha några. Hehe 

Eftermiddagen var det dags för dop för lilla Saga. Allt gick så bra och Melvina skötte sig i kyrkan. Hon sjöng med i psalmerna och ropa igen när de var slut.  Hon peka på "tror det var Jesus hon peka på" och ropa apa ett antal gånger. Hehe men hon var så duktig. Fika efteråt gick också så bra. Hon sprang runt och lekte och var inte nå blyg. Gick fram till vilka som helst. Så stolt över henne. Saga var så duktig i kyrkan och så fin, hon hade Melvinas dopklänning så nu ska vi lämna in den och få klänningen broderad med namn och datum som tjejerna döpts på. Så fint! 

Melvina är så snäll på sin kusin. Ska klappa på henne. 
Vi kom 30min tidigare till kyrkan.... Jag hade tagit fel på tiden. Var helt bombsäker på att det var 15.00 så stressigt som vi hade kom vi dit några minuter i 3 och fort in i kyrkan och öppnar dörren och det är tomt.... Min första tanke -är vi i fel kyrka!!!! Men fick tag i Cassi och hon kollade på inbjudan och det stod 15.30 så tur vi kom 30 min tidigt istället för 30min sent! Hehe 



Äggmacka

Nu sitter vi och äter frukost! Vart blåbärssmothis och kokta ägg. Jag gjorde ordning äggmacka och Melvina brukar äta ett ägg. Men nu idag vart hon sugen på min macka så då fick hon gladeligen smaka. Var bara det att hon bara åt upp ägget. 

Melvina försöker göra en egen äggmacka med sitt ägg. Så gulligt hur hon härmar och tar för sig och utvecklas.... 


Nu sjunger hon även med i låten lilla snigel. Så sjunger hon -akta dig. Sen även när hon vill att man ska sjunga 5 små apor hoppa i sängen så säger hon - hoppa i sängen. Det börjar komma meningar nu allt! Så duktig tjej! 

Före 9 ska vi plocka upp pappa på jobbet och åka till polisen för att göra ordning pass till lilltjejen!  

Påsk lilja

Idag är en sån dag man skulle ha vart ledig på. Var ut på lunchen och Åhåå så härligt det var att stå i solen! Gick förbi blåklockan och kollade på alla blommor och man blir ju så sugen på att börja plantera inför våren! Sen sålde de även trollhassel i kruka så skickade en bild till Johanna så en sån var jag och köpte till henne, är bra sugen på att köpa en till mig själv också! Sen efter jobbet hämtade jag Melvina och så åkte vi och köpte påsk lilljor och mat så när vi kom hem så har vi planterat lite och gjort lite vår fint på trappan! 

Skulle haft någon ny kruka men jaja får bli en annan gång! Så hoppas på att det inte blir allt för kallt så dessa blommor får leva ett tag! 



Söndags lyx

Till kvällsmat gjorde jag räkmacka. Mumms är ju helt underbart gott. Ibland är man lite extra kreativ! 


Så har jag även grejat i köket lite mer. Så kul när man känner att energin finns där för det! 




Bubbel

Ikväll har vi lekt med såpbubblor och hej och hå vilken suce det var. Melvina var helt lyrisk och skulle peta på bubblorna. 










Både mamma, pappa och mellis skratta så mkt! Att något så enkelt kan vara så roligt! 

Så har vi haft besök av Melvinas farmor och Kent efte Melvinas (mammas också) sovstund. Guld att ta middagsluren! Hehe Melvina tycker det är så roligt att få besök och hon blir så glad! (Hon har nog tröttnat lite på att bara vara med mamma och pappa) efter så skulle Martin grejja i "blivande bastun" så då åkte jag och Melvina till mamma/ mormor och hälsade på. Fikade och läste reklam. 

Prata i telefon

Idag så ringde Melvinas farmor och Melvina ska promt prata själv i telefonen. Haha så hon gick runt med luren och pratade med farmor. Ser så gulligt ut när hon promenerar runt och babblar. 

Försök att ta telefonen från pappa när han pratade. 

Hammaren i högsta hugg. Var när han byggde ihop pallen och lådorna. 

Härliga söndag!

Söndag idag. Vi har än bara vart inne, Martin är nu och åker skidor och Melvina sover så jag tänkte också ta mig en lur. Var ganska sent igår då vi kollade på Melodifestivalen. Vi missade början men vad gör det, är ju resultatet man vill veta. 

Igår fick Melvina var hos sin morfar och mormor Anna och även hunden trixie som Melvina kallar för vovva, så vart ett nytt ord hon lärde sig. 

Jag och Martin åkte på en shoppingtur till Västerås. Skönt att bara komma iväg han och jag. Så mysigt. Vi åt hamburgare på ett ställe, min var väldigt god men stark. Köpte 2 klänningar och en topp på hm, hittade en så fin vårjacka i marinblått och med guld detaljer men då fanns den inte i rätt storlek, frågade en i personalen om hon kunde kolla om de fanns nå fler men fick  till svar att alla hänger där du hitta den. (Tack..... Det är så att de har kunder i butiken och personalen kan kolla i datorn om det finns någon som inte hänger där den ska) när jag får sånna svar att de inte orkar hjälpa en då skulle jag så enkelt kunna lägga ifrån mina saker och strunta i det. För service är så viktigt..... Och det är nått jag verkligen bryr mig i. Så en aning bitter vart jag men Martin sa, är väl bara du beställer den då. Så ja fick göra det istället. Så hoppas den kommer snart! Köpte även 2 trä lådor och en trä pall. 

Idag har Melvina och pappa skruvat ihop sakerna. Melvina ska vara med och hjälp. 


Jag bytte gardiner i köket. Fick upp de ena sen skulle jag plocka upp de andra ur förpackningen då är de alldeles för korta så jag har fått fel gardiner hemskickade..... Så nu sitter ena paret öppe och de andra sitter de gamla kvar i fönstret. Typiskt. Så hoppas att ellos sköter det snyggt och skickar nya fort som attans. 

Idag har det vart lite olyckor, först river Melvina ner hel fönsterbrädan i köket med alla saker, han dra undan henne innan hon fick allt på sig, men nått fick hon i pannan då hon fick ett märke. Sen slog hon i huvet i vardagsrums bordet. Ja hon börjar bli vild. 

Love my family


Idag ska jag och min man åka iväg, bara han och jag till Västerås ( eller om det blir Örebro) få lite egen tid och strosa runt. Melvina får vara hos morfar och mormor och trixie ute i sörvik. Stackars trixie som är hög gravid, efter de var här sist så var troxie så slut. Så hoppas Melvina är snäll mot henne och inte busar upp henne för mkt! 

Melvina har sovit bra inatt, inte vaknat så jag behövts gott upp och ingen välling under natten så nu ska vi göra ordning frukost tidigt! 

Ha en härlig lördag! 


Nya familjemedlemmen.

Idag fick vi även hem nya familjemedlemmen och kan inte säga annat än att melvin älskar den! Hon vart över lycklig av den nya vagnen och skulle skjuta runt på den och klättra på den och provsitta i den. Det var grejer det. Så medans jag laga mat så sköt Martin runt henne i vagnen här inne och hon var så nöjd! 

Tror verkligen vi kommer trivas med denna resevagn som är enklare än bugaboon Buffalon som vi har. Denna är smidigare och perfekt om man ska åka iväg och vill ha bra med utrymme i bilen också! 

Det som jag fastnade med denna enkla vagn är att man kan lägga ner ryggstödet så det blir fullt liggläge och att suffletten är förlängningsbar. Så man slipper solen i ögonen. Tycker om den ljusa färgen. Ser så fräch ut! 







Inköp till tjejen

Här kommer lite smått av det som inköpts till lilla tjejen de senaste dagarna. Lite sneak peak. 

Sommarens baddräkt är också inköpt. Hon testade den igår kväll, först ville hon inte ta på den sen så ville hon inte ta av den. Och så klart matchande hattar till baddräkten. Så gullig det blir! Så beställde byxor från next, vi har dessa byxor sen tidigare och de är super bra och enkla! Så köpte ja 2 pyjamaser från kapphal och 2 klänningar. Sen köpte jag 2 klänningar från Lindex också. Finns så mkt fint till barn. Inte så bra bilder men som sagt, en lite sneak peak! 



Fredagsmat

Nu sitter jag vid matbordet och är så mätt. Melvina och Martin dansar till drakdansen. Så gulliga dom är.

Iaf så lagade jag en ny maträtt ikväll och det var super lyckat och gott för att vara så enkelt. 

Kyckling men klyftpotatis och basilikakräm! Så gjorde jag vitlöksbröd i ugn. Melvina älskade såsen och åt på riktigt bra! Detta recept får bli fler gånger! 


Idag har jag hämtat ut två paket på posten, Melvinas nya vagn och även uv dräckt och uv mössa! Igår hade jag också hämtat ut en drös med kläder sen  handlade jag även på lunchen på kapphal då det var 3för 2 så då lär man passa på sen köpte jag även från Lindex. Kan försöka visa det senare! 


För 1 år sen

Var jag ute och grillade med pappa, Anna och hundarna. Härligt det var att vara mamma ledig och få vara med sin energi tjej hela dagarna. Tänk va stor hon blivit. Exakt ett år sedan idag! 




Såååå trött

Har bänkat mig i soffan efter att Melvina somnat och nu kommer jag inte härifrån.  Är så trött och så frysen. Skulle ha duschat men då orkar jag inte det och tänker ta det imorgon bitti.... Vilket betyder att jag måste gå upp tidigare för att hinna med det. Kommer tycka det är lika drygt imorgon bitti som jag tycker nu. 

Idag har vi haft fullt upp känns det som efter vi kom hem. Hämta lilla tjejen sen åka och handla och så hämtade vi upp Martin. Så hem, hinna landa lite sen börja med maten. Sen när jag står där i matlagningen så kom pappa/morfar och Cassi/ moster förbi spontan. Och vad Melvina blir så glad när det kommer besök! Då ska hon visa allt och busa. 

En bild från förut när trixie var med och Melvina försöker ge trixie en puss! 





När man tycker det är dags för dagis.

Melvina börjar klä på sig då är det dags för dagis tycker hon. 

Tokfian  

Stora tjejen!

Idag när jag och Melvina satt och sjöng i soffan efter att vi kommit hem från jobb och dagis. Så efter låten så säger hon igen!!!!!!! Denna lilla tjej säger mer och mer ord och man blir så imponerad när hon helt plötsligt säger ett bytt ord. Man blir så stolt! 


Igår när jag hämtade henne på dagis så gick jag ut ur bilen och börjar gå mot ingången och så börjar någon ropa lite smått så jag vänder mig om och där kommer min pappa gåendes som stannade till vid dagis för att chansa att jag kommer snart för han vet att jag hämtar henne mellan 15.15- 15.30 så han följde med in och hämtade tjejen! Hon vart så glad så även idag när jag hämtade henne så frågade hon efter morfar. Lill tjejen! 

Så igår följde morfar med hem och med sig hade han hunden trixie och Melvina vart så glad och lekte så mkt med hunden. Är så kul att se hur ett barn och en vovve kan leka och kommunicera. Trixie följde flera gånger med in i Melvinas tält och där satt de och Melvina pratar på som bara den. Trixie är mest intresserad av att Melvina ska kasta boll. Sen åt vi lite bulle men Melvina tyckte det var mer spännande att ge sin bulle till troxie än att äta den själv. Trixie är ju ett litet mat vrak för tillfället för om ca 2veckor så ska det komma en kull valpar. Ska bli så mysigt att gosa med små valpar sen även se vad Melvina tycker om dessa små. Papp och Anna ska även behålla en liten vovsing. Så mysigt med hundvalpar! 

Lite bilder får ni här då jag vart så dålig på att uppdatera.

Här är från helgen innan lunch, hon var så trött så hon somnade till! Lilla tjejen 



Melvina tyckte det var väldigt roligt när hon kunde bli en hund i telefonen! 


Melvina provar alla nya nappar en morgon efter vi hade kokat allt! 

Mysisen har bäddat mer sig själv i myspölen 
Lite flin också 

Grillning med vänner och alla barn! Melvina har även turen att ha min barndomskompis emelie på sin avdelning på dagis och hon har verkligen blivit förtjust i henne och ser hon en bild på Emelie säger Ninna! 

Nu väntar jag på att Martin kommer hen med pizza! Mumms! Tog en riktigt fet pizza ikväll! Haha 

Ha det så bra alla! 

Den 3/3

För några dagar sen firade jag och Martin 3år som förlovade! Hej och hå vad tiden går! Går alldeles galet fort. Kom hem på kvällen så då fick jag blommor och after eight (fy vad jag älskar den chokladen) köpte hem röda rosor och non stop till min älskling. Att tiden går så fort! 

Att för 3 år sen var vi i Thailand, den dagen vi förlovade oss satt vi på en strand och kollade på solnedgången och hade haft en sån härlig dag! Martin överraskade mig med att ta fram ringarna och frågade om jag ville förlova mig med han. Min mysis. Älskade Martin! 
 




Längtar tillbaka till Thailand! 3år sen sist och med så mkt kärlek jag minns från denna resa, min och Martins första utlandsresa ihop. Nu sitter vi här med en snart 1år och 8månaders tjej! Stoppa tiden lite granna.