Välta granen X2

Idag har Melvina dragit i granen så den håller på att välta, Martin han fånga upp den båda gångerna.... Hehe hon vill ha kulorna.

Här håller pappa och Melvina på att säkra upp den! 

Idag har det även vart rea på Intersport! Köpte med mig ett par nya längdskids pjäxor och en mössa, dyna att åka på snön med och så ett  pannband (som Fillan hjälpte mig köpa när jag var på lunch och kön var oändlig) tusen tack! Efter jobbet var det iaf inte alls lika mkt folk så då kunde jag stå där och vänta i godan ro! 

Imorse var det så fint ute! 





Hej mitt vinterland!

Man fick lite julkänslan nu när snön har trillat ner! Själv har man vart på jobbet men Martin och mellis har lekt i snön och åkt pulka! Så hoppas snön ligger kvar tills på torsdag då jag också är ledig så jag också kan vara ute och leks i snön! 

Tur älsklingen skickar bilder till mig när jag är och jobbar! 






Julafton

Vi har haft en helt underbar jul. Så mycket skratt och så mkt paket. Lill tjejen blir så bortskämd. Vi har flängt runt som vanligt. Dagen före startade vi julfirandet hemma hos mamma/Mormor och med alla där. Tomten kom på besök. Små kusinerna hade samma outfits på sig. så söta och lilla Saga är så liten emot Melvina. Vi spelade även bingolotto och Martin vann nyårslott (Så nu vet vi vad vi ska göra på nyår) Melvina var det full fart i, vid en 9 tiden då slockna hon av inne i soffan i rummet intill. Trött tjej som höll i gång länge. 
 
 
 
 
Melvina tog sovmorgon på julaftonsmorgon och vaknade 07.40. så då vart det packetöppning här hemma. Vart så bortskämd som vanligt av min Martin. Melvina fick leksaker och martin fick lite blandat av mig. Direkt när vi hade ätit frukost och gjort ordning oss så åkte vi till Svärmor/Farmor och hela familjen där, Vi svängde först förbi vid Melvinas ÄnglaFaster och tände ett ljus.  
 
Här har både jag och martin vart superdåliga på att ta kort för här har vi ju både Svärfar/Farfar och Farbror som tar så fina bilder. Här nedan är 2 bilder som Svärfar/Farfar har tagit. Även här kom tomten på besök och såååå mycket skratt det var när toimten var på besök! Underbart! Även här får Melvina så mycket paket och blir så bortskämd.
 
 Bilden nedan har farbror fredrik tagit

Sen vid halv 3 åkte vi vidare ut till sörvik för att fira jul där med pappa/morfar och alla där. Kusinerna och allt! Full fart. Även här kom det en tomte och hälsade på! Så roligt
 



Melvina, jag och min farfar/ Gammelfarfar 
 
Gammelfarfar tyckte Melvinas dupplo var en fantasifull lek. 
 
Pappa och min kusin Robin fixar maten! 
När vi börja packa in grejerna i bilen och börja förberedda mellis för hemfärd så kröp hon upp i morfars knä och nästan somna! Helt slut efter allt julfirande! 

Vi har haft en underbar jul med nära och kära! Julafton kommer jg komma ihåg, så mkt kärlek och så mkt glädje! 


Klä julgranen!

Idag flyttade granen in! Jag och Melvina satt och kolla genom fönstret medans pappa Martin stod utanför och sågade rätt längd på granen... Så spännande! Så vart det ännu spännande men lite läskigt när pappa tar med sig granen in. Ojoj va Melvina var fundersam!

Jag började pynta granen, Melvina börja plocks upp julpynte på fönsterbrädan istället! Hon packa upp allt där, kulor till glögg koppar och tomtar. 
Roligt att leka runt med alla kulor 



Vi försökte oss på en familjebild, vart bara jag och Martin på bild då Melvina kutade iväg precis bär vi tog. 





Mammas och pappas fina tjej ❤️
Klä granen var en riktigt trevlig syssla! Får se om hon kommer kunna låta den vara. Sen när vi började lägga dit paketen så hjälpte hon till så fint i början och sa de under granen. Men sen så ville hon heldre leka med paketen. 

Årets julklapp 2014

Förra julen så var absolut årets julklapp smotie blender!!!! Vi använder nog den dagligen! Melvina får blåbärssmothis och jag gör avokadosmothis. Mumms! Melvina är så stor nu så nu är det bara hon som får styra påknappen... Man får inte hjälpa henne. 






Mumms.... Men kladdigt blir det!

Härlig ledig dag!

Idag har jag och mellis vart lediga! Inge jobb och inge dagis! Vart en helt underbar dag! 

Morgonen började lugnt och skönt. Sen åkte vi ner till stan till 10 för att träffa Johanna, så vi har gått runt på stan, fixat det sista julklapparna också! Känns skönt att allt är färdigt! Sen när jag och johanna började kika runt på vad vi ska äta så sprang vi på farmor/Lena och Kent, även Emelie och hennes små söta tvillingar så vi följde med dom och käkade på Kina! Riktigt trevligt med sånt spontan träff! Så vart stan i väldigt många timmar idag! Men så trevligt så.... Ledig imorgon också så får se vad vi hittar på då, funderar på att åka ut till min mormor och morfar och hälsa på dom! 

Kanske inte den bästa bilden men det var så trevligt!

Börjar bli så sugen på att ta in granen och klä den nu! Hehe men får snällt vänta tills imorgon, igentligen så brukar vi ta in den dan före jul men då kommer vi vara hos mormor/ mamma så får bli imorgon! Blir spännande och se hur Melvina reagerar på granen och kulorna! 




Torsdag

I torsdag överraskade vi Emelie på en tjejmiddag! Kvällen vart så lyckad... Underbara vänner! 




Vart massa prat och så mycket skratt! 

Försöka lyckas med en familjebild

Det är inte det lättaste att försöka ta en spontan familjebild...... 






Nu blir det fredas mys 

Traditionell bakningen

Förra veckan var det dags för den traditionella bakardagen hos mamma/mormor, gammelmormor var där, moster och så Ronja, Freja och Malin och Johanna och lilla saga! Så rolig kväll det vart, Melvina var en riktigt storbakare. Hon hade i dl måttet i matberedaren så den börja låta så fick snabbt stänga av den och fiska upp det ur smeten. Sen hade hon i en sked i smeten också och den sa bara plupp och försvann! Men hittade på den efter jag fick leta med händerna i smeten.... 

Melvina tyckte det var så roligt att baka och grejja, mellis hjälpte moster med att bestämma vilken degbit hon skulle ha, först skulle mellis gegga med degen sen gav hon biten till moster, sen en ny och gav den med till moster! Haha

Mjölig vart det också när hon skulle hjälpa till att ha i mjölet i degen. 
Haha fina bilden! Jag Ser ju lite smått galen ut med denna frisyr!!!! 

Lilla saga är ju allt spännande! Mysisarna! Såna fina tjejer vi har, helt underbara ❤️


Vi hade en helt underbar kväll med bakning och bus! 

Liten sjukling

Tidigare i veckan hade vi en liten sjukling här hemma. Martin var hemma tisdagen med mellis och jag var hemma på onsdagen. Och så klart vart jag sjukis också, typiskt. Förkyld och och ont i halsen.... Typiskt.

När vi var hemma så lagade vi lite sjukis pannkaka. Mellis tyckte det var så roligt att vara med. 
När man är sjuk får man gå i myskläder hela dagen! 



Hon är fortfarande lite snuvig men inte så farligt.... 

Baka liten kaka

Bakat lussekatter har vi hunnit med idag! Melvina tyckte att mjölet var spännande och även gott. Haha degen var inte heller så dumt! Riktigt populärt att vara med och baka. 









Mata mamma med deg är kul 



Vi hade hjälp av Johanna, sen kom även  Milla, sibban och Lilly på liten lekstund. Sån trevlig söndag vi haft! 

Julbord

Igår var det dags för julbord med vännerna! Herregud vilken kväll det vart. Även om den största delen av gänget var nyktra så körde vi al in och bjöd på oss själva! När det vart senare på kvällen så var det 2killar som sjöng. Så vart lite musiktävlingar mellan borden! Så slutade med att vi stog på stolarna och sjöng och dansade! Så kul vi hade!







Dessa tjejer! Vilken energi man får av dom! Vilken kväll det vart! 



Melvina som hos morfar och mormor i sörvik! Hon hade haft det så bra och slocknat av direkt vid 7. Morfar hade laddat upp med bananer och messmör för det är mellis stormförtjust i. 

Mys

Jag och mellis kör på lite mys morgon i pölen! Men just nu väntar vi på att julkalendern ska börja. Tusen år till julafton. Spännande




Träning

Då har jg gjort första passet på gymmet. Skrev in mig på 24/7 gymnet här i Ludvika. Kommer säkert ha värsta träningsvärk imorgon... Hehe avslutade med en pizza. Var riktigt mumms! Så nu blir det att träna kvällar. Skoj!