Äntligen Frozen!

Nu ska jag äntligen få se på Disneys nya film Frozen! Har längtar efter att få se denna! Hihi och nu ska vi äntligen kolla på den jag och älsklingen! 

Har höga förväntningar på filmen! Hihi 



Köket!

Köks funderingarna! 

I går kväll var fredrik hen och mätte i köket! Vi tänkte att det är bättre att flera möter så vi ser att vi får samma mått! Haha 
 så Martin har gjort ordning en tidsplan för renoveringen så hoppas att det ska gå fort så vi får upp nya köket och nya golvet på hela uppervåningen! Så hoppas vi kan beställa köket nu! Köket och allt måste ju vara klart innan sommaren iaf men det borde det haha! 

Golven vi tittat på! 


Så svårt val! Haha får se vad det blir! 

Äntligen fredag!

Fredag idag! Sovit bra inatt och vaknade väldigt utvilad imorse! Var så skönt så! Behövde inte ät frukost heller för idag hade vi frukost på jobbet! Var inte dumt det! Hehe 

Så imorse tog jag en snabb bild! 
V 20 19+3
Börjar hända lite! Tiden rullar på så fort! Denna vecka har gått så fort! 

Ha en bra fredag! 


Onsdag! Lååång dag!

Idag är det onsdag! Allt rullar på som det ska! Sov mycket bättre inatt än vad jag gjorde igår!  

Igår var jag och Jennifer och Johanna och luncha! Var så skojj att träffa dom båda! Hihi måste göras flera gånger! Fika någon dag lär vi klämma in! 

Glada tjejer på juldagen!


Nu slutar jag snart! Så skönt! Sen ikväll blir det china med mamma och några fler! Även moster och små kusinerna blir med så ska bli så kul att träffa dom! 

Imorgon är det redan torsdag! Går så fort! Snart helg igen så skönt!


Pannkaka på nytt sätt!

Idag vart det pannkaka på kvällsis! Riktigt mumms vart det! Vart så sugen på det igår då en la upp en bild på pannkaka med nutella på och det såg underbart ut! Så idag har jag gjort många pannkakor! Köpte en nutella burk så åt pannkakorna med nutella och banan! Mmm så gått det var! När vi var i Thailand så köpte jag någon sort pannkaka med nutella och banan och det var sååå gott att äta! Men vart inte riktigt lika smak när man gör det själv som i Thailand! I Thailand så steker dom en sida sen har dom i bannan och nutellan, viker ihop den på nå vis och steker på andra sidan och det är så gott och så mumsigt med den varma banan och nutellan! 

Måste ätas fler gånger! Gick förvånansvärt bra att göra pannkakor idag! Var bara dom första som vart att se hämska ut! Hehe 

Vecka 20 19+0

Barnet

Halva graviditeten har gått! Fram till ungefär mitten av graviditeten växer foster ganska lika. Det är därför ultraljudsundersökningen som ger ett ungefärligt förlossningsdatum görs före vecka 20. Efter det börjar de individuella skillnaderna synas tydligare.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter sin födsel.

Fostret har fått känsel, och kan reagera på smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

Mamma

Nu känner många att fostret rör sig i magen men det kan också dröja ytterligare. Livmodern växer och magen blir större. Storleken på magen varierar från kvinna till kvinna. Jämför inte med kompisen som är i samma vecka, det är så olika. Från och med nu växer magen däremot mer regelbundet eftersom fostret koncentrerar sig på att just växa. Måttet ökar med ungefär en centimeter i veckan. Ibland kan din navel puta ut, det är inte farligt. Både den och magen åker tillbaka efter förlossningen.

Nu kan du behöva extra järn i kosten. Barnmorskan tar blodprov, oftast genom ett stick i fingret, för att kontrollera att du har tillräckligt med järn i kroppen tidigt i graviditeten.  Järnvärdet testas flera gånger under graviditeten. Gott om järn finns i mörkt kött, blodpudding, ärtor, bönor och pumpafrön. Te, kaffe och mjölk försämrar upptaget av järn medan frukt, grönsaker och rotfrukter förbättrar upptaget. Vissa behöver extra järntillskott. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker på om du får i dig tillräckligt med järn eller läs mer om bra mat när du är gravid. Texten är tagen från 1177


Mina egna tankar
Känns som att tiden går fort! Redan halva tiden! Ojoj än så länge mår jag bara bra och mamma byxor är väldigt sköna! Haha varför har man inte sånna här byxor vanligtvis också? Längtar tills man kan känna att det är barnet som rör sig! Tycker det är så svårt att avgöra om det är barnet som rör sig eller om det är magen! Annars hoppas jag att resten av graviditeten ska bli lika enkel som den vart än så länge! Så hoppas hoppas :) 


Tisdag!

Inatt har jag sovit så dåligt! Bara legat och snurrat! Ingen bra sovpositionn så bara snurr snurr! Skulle ha vart upp tidigt och simmat idag men fanns ingen ork och så vakna med huvudvärk så vart att strunta i det och ligga kvar i sängen! 

Morgonens goda!
Idag blir det luncha med Jennifer! Ska bli så skojj!  Imorgon blir det kvällsmat på china med Martin mamma Cassi och sebb! Mamma åker på fredag till USA för att hälsa på Anders så hon blir där i 1månad! 


Idre!

Måste bara lägga upp lite bilder från Idre som Martin tagit så kan jag lägga upp dom här! Hihi 
Haha mitt hår ser ut som skägg! Helt fryset var det! Hade tillomed hjälm på oss! Duktiga! 
Vart att spela en hel del risk på plattan! Gick kanon bra, iaf dena omgång som bilden är tagen på för då vann jag! 
Fotspår i snön efter att jag och Martin hade gått ner till affärerna och Martin köpte en egen hjälm! Vi lånade mina bröders hjälmar! Men en riktigt fin bild vart det och Martin har nog allt ärvt lite talang av sin far som är naturfotograf ;)



Så rolig att kunna ha dessa minnen med härliga kompisar att kunna tänka tillbaka på! 

Syndar lite!

Idag vart det att synda.. Var så sugen på lite godis så var tvungen att kuta över gatan till hemmakväll och köpa med mig lite så jag klarar av att jobba till 17.00 haha men ibland så får man! 



Helgen har gått riktigt fort som vanligt! Fredag åkte vi till Borlänge 15.00 för att kika på kök och försöka bestämma så mkt som möjligt så snart så kanske vi kan beställa allt! Hoppas jag! Hehe 

Köpte även 2 gravid byxor och ett par nya svarta stövlar! Hihi inte alls dumt! 

Martin skulle cykla imorse och så gick han ut och så kom han in igen för cykeln fanns inte i garaget för vi glömde totalt bort att hämta den på fredag efter vi var till blge så jag fick skjutsa ner han! Men då kom jag upp i tid! Så hann bädda sängen, plocka ut disken och lite sånt! 

Nu ska jag fortsätta jobba! 

Att välja barnvagn^^

Har kollat runt på internet efter barnvagnar. Vad ska man tänka på när man väljer en barnvagn? Än så länge är det tid kvar att fundera på det men ändå.. tankarna börjar ju komma om vad man vill ha och vilken prisklass! Har kollat mkt på Emmaljungs barnvagnar, dom är väldigt fina men känns kanske lite väl stora och börkiga? Men jag vet inte. lär känna och klämma på dom innan. Även kollat på Bugaboo Buffalo som ser mer smidigt och kompakt och inte stor och pluffsig ut.. Men har ingen erfarenhet av sånt och känner att jag kommer vela som fasiken om detta.... hehe Emmaljung finns i ludvika så man kan kolla på. Bugaboo finns inte här så om vi ska till Stockholm i april så får vi gå och kika på de sorterna där. En sak tror jag att vi är säkra på iaf och det är att framljulen ska inte sitta fast, de ska vara rörliga så man kan lätt svänga! 
 
Emmaljung Edge Duo Combi 
Bugaboo Cameleon 3
Bugaboo Buffalo 
 
 
Ja är väl som sagt tur att det är tid kvar att vela! Haha Men känns att det kan vara dags att börja kika vad man vill ha iaf! 

Baby bump!

Idag är första dagen som jag kör med mamma byxor! Kommer fortfarande i mina vanliga men de börjar spänna väldans över magen så nu så! Hehe börjar allt synas mer och mer! Är nu i v19 18+2 


Inatt sov jag som en kratta! Usch va jobbigt! Bara snurrat och vart så törstig hela natten! Skulle ha gått upp halv 7 för att hinna ducha innan jobbet men var för trött för att gå upp då så vart att sova längre och använda torr schampoo! Funkar bra det! Hehe 

Idag så ska jag luncha med Emelie och prinsessorna/prinsessan får se vilken av smottingarna som blir med eller båda! Ska bli spännande! Hihi 

Bra start på dagen!

Imorse började jag morgonen med att simma 30 längder! Var skönt när man väl kom i och kom igång! Men det är allt en pina att ta sig dit! Hehe men imorse var jag inte allt för trött! Låg i sängen redan vid 9 just för att jag skulle kunna komma upp 6 imorse! Gick mkt bättre än sist! Martin skjutsade mig till sporthallen och så tog han bilen idag för han ska komma upp till stan då jag slutat för så ska vi kolla på Fredriks (Martins bror) utställning med sina bilder! Så ska bli skoj! 


Ha en bra dag alla! 

Mys måndag!

vart så trött idag så nu blir det film enders game! Så härligt att ha bio rummet! Man är ju inte van att kolla på vanlig tv nu om man ska kolla på film haha 

Trevlig kväll! 

Bra avslut för denna vecka!


Räksallad från flamenco! Inte dumt det! 

Imorgon är en ny dag, ny vecka! Bara köra på som vanligt! Hihi 

Annars har det blivit en lugn söndag! Vart och slängt skräp så då kom vi ut på en liten promenad också! Martin har vart och spelat innebandy men jag kände att jag var för trött för det så vart kvar hemma! 

Snart sängen, eller ja nästan!  

Skidor!

Nu har jag precis kommit hem från en riktigt dryg skidtur med Martin! Vart att åka 2,5km... Så nu har jag duschat och satt mig i soffan med täcket för att kolla på herrarnas straffet! 

Martin i skidspåret i Björkås! Han har åkt 2 varv och jag ett och åker förbi mig! Yes det var drygt idag! Hehe 

Nu ska jag äta lite fika efter att vart ute så beskvier och chockladboll! Mmm 


Liten

Tiden går så fort! 


Inte långt kvar tills halva tiden har gått!

Alla hjärtans dag <3

Igår var det alla hjärtans dag! Var först jobb sen sluta vid 3 åka och hämta Martin och handla! Vi köpte pepparbiff som vi gjorde ordning på kvällen! Vart så gott så!  Efter maten vart det att kolla på Titanic och Gud så länge sen man såg på det filmen men så bra den var! 


På morgonen vaknade jag av att Martin kommer in med blommor och choklad till mig innan han åkte till jobbet! Det hade jag inte förväntat mig! Min älskling han kan då allt överraska mig! 

Bild från Idre när vi låg i sängen och väntade på att alla andra i stugan skulle vakna! Vi vaknade kl 7 dom andra kl 8 så vi han gå ut och köpa liftkort och komma tillbaka utan att en själ var vaken! Haha 

Idag blir det lite jobb! Ska bli med Swedbanks fastighetsförmedling och representera Swedbank så ska bli skojj och första huset är mitt barndomshem som är till salu i Gonäs! Så roligt art få se det igen och få fram gamla minnen! Ska kolla i garaget om det fortfarande är en stor blå fläck över golvet där jag och Milla målade en kartong blå i smyg! Kan säga att dom upptäckte det! Hehe så ska bli roligt! Efter husvisningarna så blir det mat hos Martins mormor och morfar och fira Alf som fyllt år! 

Ha en bra dag! 


Långdag på jobbet!

Torsdag idag och typ 1 timme kvar på jobbet! Ganska så lugnt! Tror alla är hemma och kollar på os istället för att vara på banken! Hehe 

Imorgon är det alla hjärtans dag och vi hade först tänkt ät på grand men när vi ringde och skulle boka bord var det helt fullbokat sen testa vi på Akropolis och lika där så så gav vi upp och gör ordning någon god mat hemma istället! Pepparbiff lutar det åt så får se! Blir mysigt med en hemma kväll med god mat och film! Så får vi ta Grand en annan dag!  

Japp då vart det 10min kvar innan vi stänger! Gick fort här! 


Jag och min söta systers hund på julafton! Lilla Ruben är så liten och så mjuk! Haha 

Ha en trevlig kväll! 

Dagarna i Idre!

I onsdag efter jobbet vart det att åka iväg till Idre för att spendera några dagar där med härliga vänner! 

Jag åkte snowboard första dagen men kändes lite obehagligt om jag skulle ramla på magen så vart att hyra skidor dom andra två dagarna! Så skidor vart det och så ovant det var att åka det då jag åkt snowboard de senaste åren ( sen jag gick i femman) men det gick bra, är som att cykla det sitter i även om man inte åkt det på ett tag! Vi åkte en hel del och var så dimmigt så man knappt såg framåt!  Vi har ätit fondu och set var inte dumt det! Roligt att testa nå nytt! Vi bada tunna och spelat kort och spelat risk och vart även spelat pingis! Så riktigt roliga dagar har det vart! Så tack alla för dessa roliga dagar i Idre! 





Hela gänget som var i Idre! Skojj skojj! 


Tisdag morgon!

Tisdag morgon började bra! Skulle gå upp kl 6 men var så trött så låg och drog mig i sängen! Hehe skulle ha vart och simmat idag men när jag väl kom upp och allt var klart så var klockan för mkt för att jag skulle hinna simma! Så vart att skjutsa Martin till jobbet sen hem igen! Han ät en god frukost iaf! 

Yoghurt, hallon och Kiwi!  Mmm

Igår kväll åkte vi förbi mamma och pratade lite och visade bilderna från ultraljudet! Ska försöka börja köpa lite kläder till lillen men är ju så svårt! Fick rådfråga en kompis som precis fått sitt andra barn vad man ska köpa för något och i vilken storlek och allt! Allt är ju så nytt så tur man har vänner som har koll! 

Ska bli roligt att få börja kolla på vagn och liknande! :) 

Förra helgen var vi och testa pappas skoter som han köpt! Var så länge sen jag åkte skoter så var på tiden man fick köra haha 


Nu ska jag jobba och vara duktig! Är så trött i ögonen idag! Hehe somna vid skrivbordet skulle inte vara så snyggt! 

Ha det så bra! 


Liten på väg!

Länge sedan jag skrivit här men har helt halkat bort från bloggen men ska försöka bättra mig nu! Har till och med laddat ner appen i telefonen så måste ju bli lättare att skriva då! 

Hur är det med mig nu för tiden då?
Jag mår kanon bra! Inte kunnat vart bättre! 

Vad har hänt sen senast? 
Den 9 november plussade vi på graviditetstest!  Jag och Martin väntar vårt första barn som är beräknat till den 21 juli! Ska bli ett sånt spännande år och enligt ultraljudet är det en liten flicka i magen! Jag har mått så bra hela graviditeten (än så länge) mådde lite illa nån vända innan jag visste att jag var gravid! Allt känns så himla härligt och underbart och kommer bli ett så spännande år! Är så glad att jag har min Martin. 


Att berätta för familjen var så roligt att se hur alla reagerade på det! Mamma har sagt under en längre tid (senaste 2veckor innan vi berätta) att hon trodde jag var gravid! Haha men har kunnat varit tyst om det! Vi berättade för alla den 23 december! Vi beställde och designade muggar som det stod mormor 2014 farmor 2014 och så vidare så alla fick en varsin mugg med sitt nya namn! Så dom fick öppna sina paket samtidigt och det var roligt att se deras miner! Vi fick bara positiv respons på det och all vart glada! 

Jag jobbar och allt är som vanligt! Känner mig väldigt som mig själv, inge hormonanfall men det hinner väl komma! Försöker simma 2dagar i veckan och försöka hålla på med det så länge det är möjligt. Vi ska även renovera om köket och byta golv på övervåningen innan lillen kommer. Sen blir det att renovera barn rummet som idag är datarummet som ligger vägg i vägg med vårt sovrum! Så sk bli så roligt att få göra ordning och mysigt där inne! 

Nu så har Martin lagat sin specialitet, lasagne! Så nu ska jag äta mig så mätt så. Men ska skriva snart igen om trippen till Idre och lägga upp lite bilder från det också! 

Ha det så bra alla!