Senaste dagarna

Idag är lillebror 6dagar gammal och tiden sveper förbi. Han är en helt underbar liten pojk som är så snäll och lugn. Han sover, äter och bajsar hur mkt som helst.

Tänkte skriva lite vad som hänt de senaste dagarna sen lillebror kom till världen.

Efter förlossningen vart vi flyttade till BB, ganska så snabbt efter han föddes för de hade verkligen full fart på förlossningen när när lillebror föddes. Den kvällen, mellan 09.00-04.00 föddes det 11 bebisar så förstår dom att det var full fart och när hon sa att det i snitt brukar vara 4-5bebisar.

Vi hamnade i rum 14 på BB och höll flera gånger på att gå in i rum 13 där vi låg med Melvina.

Eftersom även lillebror vart väldigt liten och utanför kurvan för det "normala" så har det blivit en hel del extra koller och tillmatningar. De har stuckit han i armen 1 timme före matning för att ha koll på hans blodsocker och att han tar åt sig näring. Jag upplever att han var mer pigg än vad Melvina var, hon var mer tagen efteråt och slö och var svårt att få i henne mat. Amningen tog längre tid med också för hon ville inte suga och tillslut fick jag amningsnapp och då satte det fart. Denna gång hade jag med mig både amningsnapp och bröstpump för att få igång allt fort. Han gick ner lite i vikt men inte så mycket, det man vill undvika när de är för små. Så han gick ner till som lägst 2330g, Melvina gick ner till 2200g.

Vi vart kvar på BB tills på onsdag. Då vägde han fortfarande 2330g, men man får se det positiva att han inte hade gått ner mer. För att vi skulle få åka hem var att vi skulle få tid till Bvc i Ludvika på fredag för vägning och mätning av gulsot för han är gul. Så de ringde till Bvc och vi fick en tid och vi fick äntligen åka hem! Martin hade åkt hem dagen innan för att hämta hem Melvina och ha en mysig kväll/dag med henne så hon inte skulle känna sig övergiven av oss. Så både pappa Martin och Melvina kom och hämtade oss inne på BB. Vart så tårögd när jag såg dom kom gåendes i korridoren. Min lilla tjej har verkligen vuxit och blivit en riktigt stor tjej!

Vi kom hem och vi hade det hur mysigt och härligt som helst och var verkligen en känsla att få komma hem alla 4a. Melvina har inte visat nå svartsjuka, hon vill gärna vara med och hjälpa, hålla i sin lillebror, pussa och kramas. Så lite av det som hänt.

Allt var frid och fröjd, vi hann vara hemma i ett dygn ihop sen fick jag hög feber och vart att åka till akuten i Falun och blev inlagd. Men skriver om det i ett annat inlägg.

Ska även skriva ihop en förlossningsberättelse för det är så spännande att läsa andras och själv tycker jag att det var så häftigt att få vara med om det själv nu också. Har fått vart med om 2 helt olika förlossningar men båda gångerna så har det vart kaose i slutet. Även om ena vart akut kejsarsnitt och denna gång en vanlig förlossning.


Kommentarer
Sara Solin säger:

Ååh vad roligt det var att få en uppdatering! 😀 Du måste snart skriva ett till inlägg och berätta mer! Grattis han är alldeles underbar er lilla pojk!! 😍😍😍

Svar: Tusen tack Sara 😘 er pojk också 😄 ska försöka skriva ihop lite mera 🙈
Emelinda

2016-09-11 | 17:23:41
Sandra säger:

Håller med Sara. Äntligen en uppdatering 😊 Grattis igen!!

Svar: Haha ☺️ ska försöka bättra mig 🙈
Emelinda

2016-09-11 | 18:10:12
Nikoninan säger:

Så underbart ❤️ Ja så mycket som du/ni varit med om ! Så underbart att han äntligen är här :)! Finaste familjen ! Älskar er så ❤️😍

Svar: Ja är så skönt nu att han är här så man kan se med sina egna ögon att han mår bra 🙈 vi alla älskar er såå mycket 😘😍❤️❤️❤️❤️
Emelinda

2016-09-12 | 08:54:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback