Onsdag

Nu börjar onsdagen gå mot sitt slut och snart är torsdag här. Torsdag betyder lång dag på jobbet (eller ja så lång som en vanlig arbetsdag är för de som jobbar 100%) men man vänjer sig fort att inte jobba så länge om dagarna och så är det en dag i veckan som är lång... Stressigt på jobbet, lite personal och sjukt tryck på kunder. Men man får ta dagen som den kommer.

Hade iaf en mysig morgon med min tjej. Läs stund i sängen innan det var dags att gå upp och göra ordning allt inför dagen.

Dagens mamma och mage.

Nu ska jag försöka somna jag också, Martin ligger redan och susar.

God natt


Vecka 30

I lördags gick vi in i ny vecka. Det går fort det här. 10 veckor kvar eller kanske lite mindre ifall han gör lika som stora syster som föddes i vecka 38+5. Men dessa graviditeter är ju som dag och natt så det blir nog inte lika hehe.

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan och det var skönt att träffa henne och prata ut och berätta hur jag mår med mina "krämpor". Hon trodde redan att jag var hemma från jobbet men icke, berättade att jag ska jobba hela juli innan jag ska gå hem. Hon lät inte så impad på det pågrund av att jag haft sammandragningar typ hela denna graviditet sen att de börjar göra mer och mer ont. Men får se, jag får ta dagarna som de kommer. Annars så såg allt bra ut, järnvärdet lite lågt men inte så farligt. Lyssnade på hjärtat och mätte magen. SF-måttet är fortfarande större än min tidigare graviditet. SF-måttet låg på 29 och hjärtljudet på 130.

Sen fick jag massa nya tider så nu har jag tider fram tills 2a september sen tror inte min bm att denna bäbis kommer vara kvar i magen tills bf för att storasyster kom tidigare men man vet ju aldrig, men det tar vi närmare "slutet" om det behövs nå mer träffar.

74dagar kvar. Ojoj och ännu mindre för svägerskan. Snart blir jag faster!!!! Hihi så spännande och som jag längtar efter att få träffa fasters lilla guldklimp! ❤️


Vilken helg

Att jag får dela mitt liv med denna man. Han som är så underbar och helt fantastisk. Min älskade Martin! Vi var på fest med coweboye tema. Så snygga vi är!

Som sagt så var det dags att fira bonuspappa Anders på sin 50års dag igår! Hej hå vilken fest det blev och så lyckad och sån stämning! Vart sång och underhållning. Billy Opel kom och överraska Anders och sjöng en hel del låtar. Så var riktigt skoj! Vi åt riktigt stark mat, hade musik quize. Kvällen gick i riktig fart (ja gjorde ju hela dagen). Men mot kvällen fick jag sånna kraftiga sammandragningar så gick och halv la mig i soffan och vilade. Kvällen var riktigt lyckad.

Igår var en sån dag då vi hade fullspäckat på schema. Vi åkte till grangärde för att grilla med kompisarna. Melvina studsa studsmatta och ville inte av. Är så roligt att vara hos andra och leka. Sen vid 2 åkte vi vidare till sunnansjö för att kolla när de reste midsommar stången och dansa runt den. Var riktigt mysigt och kul att få dansa. Melvina vart så förtjust i en tjej som var några år äldre än henne som hon ville hålla i hand med. Den tjejen frågade Melvina hela tiden, -går det bra? Och Melvina ville gärna kolla vad och hur hon gjorde. Prästens lilla kråka var nog den populäraste låten/ dansen. Sen så bytte vi bil med Melvinas farmor så Melvina kunde åka med dom. Så vi hem och försöka fixa oss inför kvällens fest. Så dagen gick i en väldans fart och Melvina är så duktig.


Fallskärmshopp

För 5år sedan gjorde jag nått som jag aldrig kommer glömma. Skydiving. Jag hoppade från 4000meters höjd från ett plan. Dena känsla att jag gjorde detta är verkligen ett minne för livet. Underbart!

Så kolla in youtube klippet där jag hoppar! Vilken känsla att bara få se det igen.

Kommer ihåg att jag inte hade berättat för mamma att jag skulle hoppa, berättade det dagen innan det var dags ifall hon ville bli med. Hennes reaktion var som jag hade förväntat mig. Haha hon vart inte glad utan förbannad mer och tyckte jag var dum i huvet. Men hon följde med till Västerås ändå och försökte övertala mig hela vägen.... Haha jag hoppade samtidigt som min kusin Jessica och min fasters dåvarande sambo tompa. Vilket minne!

-

Vilken midsommar ❤️

Denna helg har vart helt underbar. Midsommar har vart så himla bra och vädret lika så! Vi startade dagen med att vara ute, jag plockade blommor till kransar och Martin och Melvina satte upp studsmattan (nya favoriten för Melvina). Sen bar det iväg till stugan. Mat och massa trevligheter, sjunga pippi Långstrump hur många gånger som helst! Vi vart kvar där även under kvällen och natten tillsammans med Johanna och Fredrik. Vi kasta pil och sköt luftgevär och sen vart det kortspel. Så trevlig kväll så!

Så vart det en hel del bilder också. Så fina!

Gravidmagarna! Små kusinerna, v37 och vecka 29

Midsommar bild på mig och min älskade tjej. Första bilden är från iår och andra är från förra året. Tänk så mkt som händer på 1år!


Torsdag

Sitter på jobbet och nu är det nedräkning. Snart lång helg och det ska bli så skönt! Så skönt att slippa jobba lång dag idag också. Imorse gick Melvina runt med min väska och mina skor aldeles innan det var dags för dagis och jobb. Så söt men skorna är aldeles för stora! Imorse fick vi även besök av Melvinas farmor och Melvina blir så glad och vill genast leka och visa saker. Melvina fick även en dagen före middsommar present! En super fin klänning och en så söt och passande päls. Vi gjorde även gröt imorse men denna gång hade vi i blåbär och oj så mumma det vart. Melvina åt som bara den. 






Dagens mammi. Lite dagen före middsommar fin! 

Nu slutar jag strax! Så skönt!

Glada lilla tjejen ❤️

Idag måste gröten ha vart extra god för oj va Melvina åt och sen skulle hon även sörpla ur det sista ur skålen också! 

Älskade tjejen 



Sitter nu på jobbet och har lunch. Funderar på att gå ut eller om jag verkligen orkar det... 

Ikväll blir det att kolla på fotboll. Så håller tummarna för Sverige! 

Vilken natt...

Igår kväll så kunde jag inte sova. Värkande rygg och sånna sammandragningar. Låg i sängen till 23.30 sen gick det inte. Var tvungen att gå upp så gick ner till tvättstugan och satte igång en tvätt. Sen hamnade jag inne på blivande bastun och höll på att pilla bort plasten för kakellisterna nu när det är fogat. Så där satt jag och pilla i min ensamhet. Kan inte ligga stilla och bara tänka på att det gör ont så måste göra något som får mig att tänka på nått annat. Så strax efter 12 gick jag och la mig och kunde då somna efter en stund. Vart även att tänka på om ungen skulle komma typ nu, det vill jag inte och han får stanna länge till. När jag träffade läkaren i torsdags så kunde han se tydligt att min livmoder är hjärtformad (delad upp till så det ser ut som ett hjärta) och det sägs att chansen är större att man föder för tidigt då för barnet har ingen platts att växa på. Melvina föddes 8dagar för tidigt så var ju inte så mycket. Men den känslan att "tänk om han kommer komma alldeles för tidigt" känner mig mer nervös och orolig för sånt nu än med Melvina men då upptäckte man inte att livmodern hade den formen förens hon var ute. Men nu när jag vet om det så tänker jag mer på det. Men har iaf pratat med min chef idag om att försöka få bort de 2 sista veckorna som jag är inplanerad i schema så jag inte behöver känna den pressen. Så förhoppningsvis jobbar jag enbart juni och hela juli sen går jag hem.    

Så hoppas att ryggen ska hålla och humöret! Hehe 


Dagens trötta mammi som vart att se piggare ut när sminket kom på! Tänk vilken bra uppfinning det här med smink är! 



Idag har jag även jobbat 3 timmar längre än vad jag brukar göra en måndag. Så ska bli så skönt att ta det lugnt nu. Melvina har precis somnat och jag har köpt med mig jordgubbar hem som jag ska smaska på. 

Familjebus

Idag har vi lekt med såpbubblor och Melvina börjar bli en riktig hejare på att blåsa själv. 

Massa tok i denna lilla tjej!



Grönögda familjen! Blir spännande att se vad lillebror kommer få för ögonfärg om vi blir 4a med gröna ögon! 


Vi gjorde hamburgare idag och då gör vi egen hamburgaredressing och den är så sjukt god enligt mig. Melvina hjälpte till idag och hon tyckte nog den var väldigt god hon också för hon hade det i hela ansiktet! 
Melvina och pappa Martin har lyssnat på lillebror idag. Såna mysisar!



Vecka 29 28+0

Idag går vi in i ny vecka. Som de tidigare veckorna så går dessa veckor ruskigt fort! 

Veckan som vart har gott bra. Mått helt okey i huvet men i kroppen är det ständig värk i ryggen/svanken som håller i sig. Denna vecka har jag även haft ont i benen och fötterna värker. Ja det är ju "bara" 11veckor kvar så får se hur smärtan kommer vara mot slutet. Lillebror grejar runt i magen, och han trycker ut sig och det spänns i hela magen och dessa sammandragningar som kommer väldigt titt som tätt. 

Idag har vi dansat för fullt nere i biorummet, dansat och hoppat, Melvina har skrattat så mkt. Men det känns i magen och tryck neråt när man håller igång och hoppar och dansar men det är svårt att låta bli när man vill leka och busa med Melvina. 



Dagens mage. 



Tillväxt ultraljud

Idag var det då daga för tillväxt ultraljud. Så idag har vi fått kollat på lillebror. Allt såg bra ut och han mådde bra i magen. Enligt lite mätningar är han lite mindre än "standard" så vi fick en ny tid om 1 månad. Så får vi se om han följer sin egna kurva vilket är det viktigaste. Har svårt att se att pojken ska bli lika liten som Melvina när han föds, tror isåfall på 47/48cm lång och lite tyngre. Men vem vet han kanske gör en växt spurt och blir lika lång som sin far var när han föddes. Martin var 53cm lång, jag 49cm lång och Melvina med sina 45cm lång. Vi fick även bekräftat att det är en pojke i magen. Vi fick se det tydligt och går inte att misstolkas så 100% säker att det är en pojk. Vi fick även bild bevis! 

Dagens mammi vecka 28 27+5 med lill prinsen! 

Håller på att baka morotskaka till Martin som han ska bjuda på jobbet imorgon. Så får mummsa lite smet medans jag bakar. Men nu står det i ugnen så då sitter jag i soffan och bara tar det lugnt!  

Tisdagen

Idag har vart en sån dag som man verkligen vet att man lever. Morgonen startade bra, Melvina vaknade vid 5, efter lite bök så somnade hon om mellan oss och sov till 7. (Inte ofta det händer) så jag han sminka mig och fixa håret innan hon vaknade. Sen när det var dags för frukost ville hon inte mer.... Så ja vart en kaos morgon och försenad till dagis 30min och försenad till jobbet 30min. Ja en sån här härlig dag! 

Sen när jag sluta hämta jag upp Martin på jobbet som slutade tidigare idag, så hämta vi upp lilla tjejen och sen var vi och beställde mosaik (3e gången gilt) efter det åkte vi och köpte mjukglass. Så himla somrigt och härligt att kunna sitta i solen och äta glass en vanlig eftermiddag som denna. 




Sen när vi väl kom hem så hade Melvinas farfar vart förbi och lämnat av sand så nu börjat allt sandlådan likna en riktig sandlåda! Blir mycket gräv och lek i denna. 






Melvina somna som en stock ikväll och jag och Martin passa på att köpa hem pizza (räksallad för mig) och kollade på ett avsnitt av game of trown. Så sammanfattningen av dagen har vart bra, jobbig morgon och dag (ont i ryggen och sammandragningar) men slutet av dagen har vart underbar! 

Imorgon är en ny dag och hoppas morgonen går bättre än idag. Hehe 

Vecka 28 27+1

Igår vart det ytterligare en ny vecka som vi gick in i. Nu befinner vi oss i vecka 28 och det är sista veckan på andra trimestret. Så snart är vi inne i sista delen av graviditeten och har våran prins hos oss. Denna vecka ska vi iväg på tillväxt ultraljud och se så prinsen växer som han ska. Ska bli roligt att få se på den grumliga ultraljuds skärmen igen. 

Denna vecka som har vart har vart ganska bra, till och från. Helt slut mentalt i huvet mellan åt och har ingen ork alls. I onsdag var jag till kupolen med Johanna och Camilla och det var så trevligt och riktig energi påfyllning. Men aj så ont i ryggen jag fick efter denna tripp... Men så värt det. 

Kan nog säga att mina cravings som jag gärna köper hem varje gång jag handlar är vattenmelon, honungsmelon och jordgubbar. Även om jag har hemma så köper jg mer för det går ju åt. Och det är riktigt gott och frächt nu mot sommaren att äta sånt. 


Magen i vecka 28 men Melvina till vänster och magen med lillebror till höger. De börjar bli lite mer lika nu men magen är en aning större denna graviditet än.



Sjukhelgen

Söndag idag. Snart är helgen över och den har gått i raskande fart! Melvina mår bättre. Vi har haft det lugnt och mysigt. I fredags bakade jag och Melvina blåbärspaj tills pappa i huset kom hem från jobbet. Det var en riktigt god och knäckig paj så den lärs göra flera gånger. Melvinas farmor kom förbi en vända och även om man är sjuk så blir man så glad när det kommer besök som vill leka. Fredagens kvällsmat vart fläskfilé, potatisklyftor, sötpotatis, morot och lök i ugn. Vart så mumsigt så! 
Fick ny skål av mina älsklingar i morsdag present så invigde den när vi bakade. Så fin!
Lördagen var lugn den med kollade på Pippi på tv, sen under Melvinas middagslur så kom hennes morfar och mormor Anna förbi och båda hundarna var med. Så Melvina vart så glad när hon vaknade och möttes av 2 hundar som sprang in på hennes rum för att busa. Hundarna fick inte vara på hennes rum, hon la i sina gosedjur i sängen och sa nej till hundarna när de var där inne och försökte få ut de. Så gulligt! 

Idag söndag så körde jag ett städrace här hemma på nedervåningen. Det behövdes verkligen efter allt bygg kaos. Så nu är det iaf rent. Så skönt. Det som är skönt med att städa är att jag får lugn och ro i huvet. Har märkt det mer och mer nu under graviditeten att jag tycker det blir lugnt åt huvet och jag kan stressa ner mig och släppa andra tankar  och bara vara. Melvina och Martin pysslar med annat så då städar jag gärna. Det ända är att jag får väldigt ont i ryggen och höfterna när jag städar och grejar. 

Något jag önskar mig i födelsedags present som för övrigt är om 3månader så är det andra storlekar och gratäng formar i keramik och även nya skålar som jag sprang över inne på Åhléns som är så fina. Har vart på jakt länge efter skålar men inte hittat, vi har skålar hemma men är så många olika sorter och jag vill ha en flera av en och samma sort! 

Dessa nedan finns på Åhléns och jag önskar mig 12 totalt, 6av ena mönstret och 6av de andra. Så fina!!!!






En liten sjukling

Idag är jag hemma med min lilla sjukling. Febern är på besök igen. Så hoppas hon piggnar på sig fort! Just nu har hon somnat. Så ska försöka passa på att städa lite men blir ju själv så trött så känns mer lockande att sova bredvid henne.
Vi har kollat på Pippi nu på morgonen och det är nog melvinas favorit för tillfället! Tänk att astrid Lindgrens filmer är så bra! 

I måndags var vi och hälsade på gammelfarfar på sitt nya boende och han verkade trivas så bra! Han vart så glad och tårögd när han såg att jag och Melvina också var med. Morfar och mormor Anna hade med sig fika, vaniljfylda munkar och Melvina tog en och mumsade på. Tänk att sånna saker vet hon att det går att äta även om hon sällan får sånna saker.... Men när det väl bjuds då äter hon. 







Vecka 27

Igår gick vi in i en ny vecka. Hela vecka 27! Det går fort, lite för fort.... Skulle nog kunna stanna tiden lite men ändå så vill jag så gärna att lill prinsen ska vara här ❤️ känslor att veta att detta kanske är den sista graviditeten jag kommer vara med om, att få bära mitt barn. Att känna sparkar och känna denna väntan, och att få möta sitt barn för första gången! 

Nu är vi på väg till stugan sen så har vi blivit bjudna på mat hos farmor och Kent så dit ska vi efteråt. Melvina kommer bli överlycklig att få åka bort och busa! 

Dagens mage 
V 27 26+1





Vilken sommardag!

 
Började dagen med att möta upp morfar/pappa, Mormor Anna och Moster för att besöka gammelfarfar som flyttade till äldredomsboende i Torsdag. Vi kommer dit och kommer mot hans avdelning och så sitter det en skyllt upp på dörren in "OBS Magsjuka" så vi ville inte gå in där så vi får försöka igen på måndag. Så stackars farfar vart säkert besviken att vi inte kunde komma in. Så vi alla åkte hem till oss istället och fikade, pappa och Anna hade med sig fika så jag behövde bara göra ordning kaffe och jordgubbar till Melvina. Efter fikat vart det bara massa bus och springa och busa. Melvina skulle hålla i Märtas koppel. Så söta och de kommer verkligen bli riktiga vänner! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Melvina tog sin middags lur så passade jag på att lägga mig i solen och ha det gott. Varmt och skönt var det verkligen! Sen när lilla fröken vaknade igen var det fullt med bus igen. Vi åt jordgubbar, Melon, banan och glass på eftermiddagen och det var populärt. Pappa Martin har även gjort en hinderbana på baksidan som Melvina har sprungit igenom och busat i. Älskade Martin är så påhittig och melvina älskar att få leka med han och bara göra massa tok! 
 

Ojoj vad Morfar och Moster fick springa och jaga Melvina och busa. 
Här är det Morfar som räddar Melvina och Moster som jagar dom! haha så gulligt
Lilla fina Märta! 
 
Idag kom jag ihåg att ta med riktiga kameran istället för med mobilen. Måste verkligen bli bättre på att använda den kameran istället! Bilderna blir ju så otroligt mkt bättre!
 
Imorgon hoppas jag på en lika härlig dag som idag! Ha en trevlig lördag.

 

99dagar kvar

Idag gick vi ner på 2 siffrigt! 99dagar. Dagarna rullar på och magen växer.... Varmt och fint ute är det också, underbart. 



Har precis vart ute på en promenad i kvällssolen, gick bra. Blir lite öm om magen och sammandragningar men ryggen klarade sig ganska bra så var skönt! Skönt att komma ut och röra på sig. Fått tillbaka nya telefonen nu. Känns så skönt med en iPhone igen efter några dagar med en något gammal samsung. Imorgon är det fredag och sen långhelg så himla behövligt och behöver verkligen lite ledigt känns det som.