Vecka 39 38+5

Idag är den dagen här, den dagen i gravididitetsdag som Melvina valde att föddas på. Men lillebror verkar inte ha några som helst planer på att komma ut.

Med Melvina hade vi nästan en fläckfri graviditet med inge krångel, eller ja 2 besök till akuten i vecka 13-14 för blödningar sen att magen inte växte och ut kom en mini tjej och att Melvina ville ligga i sätes, så rumpan ner. Mådde bra hela graviditeten och hade inga tankar på att hon skulle kunna komma tidigare. 8dagar före beräknad födsel. Ingen BB-väska var packad. Vi var inte alls beredda den morgonen som vattnet gick. Babyskyddet satte vi i bilen dagen innan så var ren tur att det vart med.

Denna graviditet har vart mera påfrestande. Illamående och trött i början av graviditeten. Började med tillväxtultraljud i vecka 28 då Melvina var så liten och denna gång ville man följa och se att lillebror växer som han ska och följer sin kurva. Med Melvina gjorde vi 3st tillväxtultraljud i Falun i slutet av graviditeten då magen slutade växa i vecka 32. Denna graviditet har jag vart på tillväxt ultraljud från vecka 28. 3tillväxtultraljud i Ludvika och när sista mätningen i Ludvika visade att han hade "avikt" från sin egna kurva vart det att åka till Falun för att kolla en gång i veckan. Koller så att de ser att han får näring och att han växer som han ska. Sen har det även vart det där med hjärtljudet, fått åka till Falun efter ordienarie bm besök för att hjärtljudet legat för lågt. Så extra besök till Falun för det. Så denna graviditet har jag tappat räkning på hur många vändor det varit till Falun. Ska iväg imorgon på koll, klockan 09.00.

Blir spännande att se när lillebror tycker att han är klar och bestämmer sig för att vilja komma ut. Känner hur kroppen börjar förberedda sig och sammandragningar/ förvärkar som kommer och går. Men jag njuter av den tid som är kvar. Att få känna sparkar och denna förväntan som finns men sen är det ju en sån längtan efter att få träffa lillebror.

Två olika graviditeter och två olika magar.
Första bilden är magen med Melvina i vecka 39 38+0, 5dagar efter så kom hon. Andra bilden är tagen idag med lillebror i vecka 39 38+5

BB-väskan är packad. Babyskyddet står i garaget så förhoppningsvis kommer vi ihåg att ta med den också. Kanske ska ställa in den i bilen istället. Känner mig mer "klar" med allt denna gång och känner mig lugn och förväntansfull.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback